Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

12 Eylül'e suç duyurusu

‘’Darbe Karşıtı Platform’’ üyeleri, ‘’12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştirenlerin yargılanması’’ talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Platform sözcüsü Ruşen Sümbüloğlu, başsavcılık önünde yaptığı basın açıklamasında, ‘’12 Eylül’ü gerçekleştirenlerin, yasalar tarafından korunduğunu’’ belirtti.

Sümbüloğlu, 2005 yılında aynı taleple suç duyurusunda bulunduklarını, ancak aradan geçen süreye karşın bir sonuç alamadıklarını belirterek, dilekçelerini yenilemeye karar verdiklerini söyledi. Toplumsal muhalefet görevlerini yerine getirdiklerini ve dilekçelerinin en kısa sürede cevaplanmasını beklediklerini ifade eden Sümbüloğlu, yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı.

“YargIlayalIm, AsmayalIm, Besleyelim”

12 Eylül darbesi 26. yıldönümünde belgesel, panel, sergi, yürüyüş gibi çeşitli faaliyetlerle hatırlanacak. 78’liler Girişimi’nin düzenleyeceği faaliyetlerin bu yılki sloganı ise “Yargılayalım, Asmayalım, Besleyelim”.

78’liler Girişimi’nin 12 Eylül’ün yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştireceği faaliyetlerin, Makine Mühendisleri Odası Lokali’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Yıl dönümü faaliyetleri kapsamında ‘’70’li ve 80’li Yılların, Karşılaştırmalı Resim Sergisi’’ 8 Eylülde Elhamra Pasajı’nda, ‘’Bu Senin Hikayen’’ adlı fotoğraf sergisi 13 Eylülde Yeminli Mali Müşavirler Odası Sergi Salonu’nda, ‘’Karikatürlerle 12 Eylül’’ de 11 Eylülde Can Yayınları Sergi Salonu’nda açılacak. ‘’Hoşçakal Yarın’’, ‘’Uçurtmayı Vurmasınlar’’, ‘’Babam ve Oğlum’’ adlı filmler de Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gösterilecek.

Çeşitli atölye çalışmalarının da gerçekleştirileceği faaliyetler kapsamında, 10 Eylülde de Galatasaray’dan Dolmabahçe’ye ‘’12 Eylül Yürüyüşü’’ gerçekleştirilecek.

78’liler girişiminin düzenlediği etkinliklerin bu yılki sloganı ise “Yargılayalım, Asmayalım, Besleyelim”. “Darbe dündü, bizse yarınız” diyen 78’liler Girişimi, gelecekte yeni darbelerin olmaması için darbecilerin yargılanmasını talep ediyor. 78’liler, darbecilerin yargılanmamasına itiraz etmemekle toplumsal suç ortaklığı yapıldığı görüşünü dile getirirken “Anayasa’nın geçici 15. maddesinin kaldırılması, 12 Eylül Gerçeklerini Araştırma ve Adalet Komisyonu’nun kurulmasını” istiyor.

/ ANKARA

06.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çare ‘doğru İslâm’

  Toplumsal uzlaşma yoluyla çözüm çağrısı

  Avrupa Komisyonu raporu inceleyecek

  Tan: Rapor sağduyudan uzak

  TMK esastan görüşülecek

  CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz’dan tuhaf iddia

  Peruklu olduğu gerekçesiyle üniversiteye alınmadı

  12 Eylül'e suç duyurusu

  Türkiye’de darbeciler korunuyor

  Sınır ötesi kültür girişimi

  Uslu: Suriye halkı barış istiyor

  İhbarcı ere soruşturma

  AKP İzmir İl Başkanlığında yine patlama

  Ağrı’da 1 terörist teslim oldu

  UNICEF’ten babalara mektup

  Öğrenciye tatil sonrası “uyum” etüdü

  Barış için ilâhiler

  Velilere çanta uyarısı

  CeBIT Bilişim Fuarı başladı

  Muhtemel “kuş gribi salgını”na tedbir alınıyor

  Diş bozukluğu psikolojimizi bozuyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004