Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yoksulun enflasyonu düşmedi

Gelir gruplarının kendi harcama ağırlıklarına göre yapılan hesaplamaya göre Türkiye genelinde yüzde 10.26 olarak gerçekleşen Ağustos sonu itibariyle yıllık enflasyon oranı en yoksul yüzde 20’lik kesim için yüzde 11.08 olarak gerçekleşti.


Açlık sınırı geriledi, yoksulluk arttı

Türk Harb-İş Sendikası, Ağustos ayında açlık sınırının 534 YTL 87 YKr’ye gerilediğini, yoksulluk sınırının ise bin 721 YTL 67 YKr’ye yükseldiğini bild

‘Sanal banka’ mağduru 10 bini aştı

Türkiye’de sanal ortamda banka dolandırıcılığının ‘’korkutucu boyutlara’’ ulaştığını belirten, sanal banka mağdurları sitesinin kurucusu Cem Polatoğlu


  Kota artarsa borç maliyeti azalır

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, Türkiye’nin Uluslararası Para Fonundaki (IMF) kota payının artmasının, banka içindeki oy gücünü de artıracağını, ayrıca Türkiye’yi Çin ve Hindistan gibi ‘’büyüyen ekonomiler ligine’’ oturtacağını, bunun büyük bir başarı olduğunu söyledi.


  Eker: Fındık fiyatı, bize göre makul

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, fındığa verilen 4 YTL’lik fiyatın makul bir fiyat olduğunu söyledi.


  Akaryakıt fişleri fatura yerine geçecek

Tüketicilerin ticarî, ziraî ve meslekî faaliyetleriyle ilgili satın aldıkları akaryakıt karşılığında düzenlenecek ödeme kaydedici cihaz fişleri, üzerinde yazılı tutar ne olursa olsun, fatura yerine geçen belge olarak kabul edilecek.


  Enflasyonda tek hane umudu

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ağustos ayında enflasyondaki iyileşmenin tek haneli rakamlara ulaşılabilmesi açısından önemli gelişme olduğunu söyledi.


  Türkiye, kanat değil ‘pivot’ ülke

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, 11 Eylül saldırılarından sonra Türkiye’nin ‘’kanat’’ ülke olmaktan çıkarak ‘’pivot’’ ülke konumuna geldiğini, dünyanın siyasi güvenliği ve enerji güvenliği açısından vazgeçilmez ülke konumunda olduğunu söyledi.


  Petrol fiyatları geriliyor

ABD’de yaz sezonunun sona ermesi ve petrol arzı ile ilgili korkuların azalması fiyatları son 5 ayın en düşük seviyesine indirdi. ABD ham petrolü 67,41 dolara gerilerken 10 Nisan’dan bu yana en düşük seviyesini de görmüş oldu.


  THY, ikram ihalesini iptal etti

Türk Hava Yolları A.O, bugün yapılacağı bildirilen ikram ihalesini iptal etti.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004