Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yargı siyasallaşmamalı

Halkın değerlerine uzak, katı ideoloji mensuplarının, yargıya olan “toplumsal güven”in kaybolmasına sebep olduğunu vurgulayan Av. Hüsnü Tuna, “Hukuk kurumları ve yargının siyasallaşmayı kaldırması mümkün değildir” dedi.


Protestan-Katolik üniversiteleri

Rotterdam İslâm Üniversitesinin (IUR) açılışında konuşan Erasmus Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve IUR Danışma Kurulu Başkanı Sosyolog Prof. Dr. An

Tezkere ‘resmen’ yürürlükte

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Lübnan’a gönderilmesi konusunda hükümete izin veren TBMM Genel Kurulu Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, L


  Gül: Negatif enerji var

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, “Türkiye-AB süreci kapanacak, tren kazası olacak” şeklinde olumsuzlukları öne çıkarmanın verdiği bir negatif enerji bulunduğunu belirterek, “Bu yolun inişli-çıkışlı yol olduğunu her zaman söyledim. Bu açıdan problemleri konuşarak çözebileceğimize inanıyorum” dedi. Gül, AB’nin de bu konuda elinden geleni yapacağına inandığını söyledi.


  Babacan: Avrupa eksikliklerimizi hatırlatıyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Parlamentosu’nun ve AB Komisyonu’nun hazırladığı raporların eleştirel olmasının yadırganmaması gerektiğini belirterek, “Bu raporlar bizim yaptıklarımızı uzun uzun anlatmak için, övmek için hazırlanmıyor’’ dedi.


  Coşkun: Heyecanımız kesilmedi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ‘’hükümetin AB sürecinin başlangıcındaki heyecanı sonuna kadar devam ettirmeye ve Türkiye’nin AB’ye tam üye olması için gereken tüm çalışmaları azimle gerçekleştirmeye kararlı olduğunu’’ bildirdi.


  Tarama sırası “Yargı ve temel haklar’da

Türkiye’nin AB katılım müzakerelerinde 23’üncü fasıl olan yargı ve temel haklarla ilgili tanıtıcı tarama toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın da katılımıyla başladı.


  İHH, Bintü Cübeyl’de

İnsanî Yardım Vakfı (İHH), İsrail saldırılarının en yoğun olarak yaşandığı kasaba olan Bintü Cübeyl’e yardım elini uzattı. Bölgedeki İHH ekipleri, yoğun olarak savaş mağdurlarının yaşadığı kasabada önceki gün insanî yardım dağıtımında bulundu.


  Sınav sistemi değişsin

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK’e üniversiteye giriş sınavı sistemini değiştirme çağrısında bulunarak, ‘’Sınav sistemini değiştirmezsek, liselerdeki yapıyı değiştirmek mümkün olmaz’’ dedi.


  Öğrencilerin ev bulma telâşı

Üniversiteye kayıtların sürdüğü bu günlerde ailelerinden uzakta eğitim alacak öğrenciler, barınacakları bütçelerine uygun yer bulabilmenin telaşını yaşıyor.


  Katkı payları belirlendi

Yükseköğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerin 2006-2007 öğretim yılında ödemesi gereken katkı payları belirlendi. Buna göre, yükseköğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerden 58 YTL ile 483 YTL arasında katkı payı alınacak


  Zeki Sezer: Sadece laiklikten bahsetmek zarar veriyor

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ‘Sadece laiklik, sadece ulusal birlik’ diyerek yapılan politikaların hem laikliğe, hem ulusal birliğe, hem de ülkenin genel politikalarına zarar verdiğini savundu.


  Birden: Karar bireysel

Danıştay saldırısında yaralanan 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, Aytaç öğretmenle ilgili başörtüsü kararının, sokakta ya da başka bir kurumda geçerli olamayacağını söyledi.


  Okuldaki çocuğa netten takip

İzmir’in Bornova ilçesinde ikinci şubesini açan Gülbebeğim Anaokulu, sınıflara yerleştirdiği kamera görüntülerini internette yayınlıyor. Böylece çocuğunu internette takip etme imkânı bulan veliler uygulamadan memnun.


  Türk doktorun başarısı

Almanya’nın Bremen şehrindeki Bremen Nord kliniğinde kadın doğum uzmanı olarak çalışan Dr. Mustafa Aydoğdu, kadın doğum bölümünün başhekimliği görevine getirildi.


  ‘Türkiye’de obezite görülme oranı gün geçtikçe artıyor’

Malatya Sağlık İl Müdürü Sezai Demirel, Türkiye’de obezite görülme sıklığının gün geçtikçe arttığını söyledi. Sağlık İl Müdürü Demirel yaptığı açıklamada, uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve birçok hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlayan, hayat sürecini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyen obezitenin vücutta gerekenden fazla yağ birikmesi olduğunu belirtti.


  Yılın ilk karı Ardahan’da

Ardahan’ın Posof İlçesi’ndeki 3 bin 200 rakımlı en yüksek dağı olan Arsiyan Dağı’na, mevsimin ilk karı yağdı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004