Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Lübnanlı çocukların okul masrafları Suud Kralından

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, 2006-2007 öğretim yılında yaklaşık 1 milyon Lübnanlı öğrencinin bütün okul masraflarını karşılayacak. Lübnan’daki Suudi Arabistan Büyükelçisi Abdülaziz Huca, Kral Abdullah’ın bu girişiminin amacının Lübnan okullarındaki sorunları hafifletmek olduğunu bildirdi.


İsrail, Lübnan ablukasını kaldırdı

İsrail’in Lübnan’a 13 Temmuzdan bu yana uyguladığı ablukayı dün kaldıracağını açıklaması, Filistinli gruplar ve Hizbullah tarafından kaçırılan İsraill

NATO Afganistan’da SOS veriyor!

NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanı (SACEUR) Amerikalı General James Jones, ittifak üyelerinden Afganistan’daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü’ne (ISAF


  FT: Türkiye Lübnan’da geleceğe adım attı

İngiltere’de yayımlanan günlük ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times, Türkiye’nin Lübnan’a asker gönderme kararıyla aslında son derece önemli stratejik hedeflerini ortaya koyduğu yorumunda bulundu.


  Müşerref ISI ile ilgili suçlamaları reddetti

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ülkesinin askeri istihbarat kurumunun Afganistan’ın işlerine karıştığı suçlamasını reddetti.


  Rusya'da Ortodoksluk zorunlu din dersi

Rusya’nın beş bölgesinde okullarda din dersi zorunlu hale getirildi.


  Sünnîler de federasyon planlarını sundu

Irak’ta Şiilerden sonra Sünniler de, federalizme ilişkin yasa tekliflerini meclise sundu. Meclis Başkan Yardımcısı Halit Attiye, Şii ittifakının dün sunduğu yasa teklifinin bugün mecliste okunacağını, Sünni ittifakının da aynı konudaki teklifini dün sunduğunu belirtti.


  KKTC’den Pakistan’a teşekkür

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Pakistan’ın KKTC’ye verdiği desteğe teşekkür etti. Kıbrıs Rum kesiminin izolasyonları oldukça üst düzeye çıkardığı bir ortamda Pakistan’ın verdiği desteğin çok anlamlı ve cesaret verici olduğunu belirten Talat, önümüzdeki günlerde Pakistanlı yetkilileri de KKTC’de görmekten büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.


  Rus generale yolsuzulk cezası

Rusya’da bir general ve 6 polis yetkilisi, yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle 15 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.


  İngilizleri rahatlatan karar

İngiliz David-Elizabeth Orams çiftinin KKTC’deki evleriyle ilgili bir Rum vatandaşı tarafından İngiliz Yüksek Mahkemesinde açılan davayı kazanmaları, İngiliz basını tarafından “aynı durumdaki binlerce kişiye rahat nefes aldırtan bir gelişme” olarak yorumlandı.


  Irak'ta 27 kişi idam edildi

Irak’ta, terörizm, cinayet ve tecavüz suçlarından mahkum olan 27 kişi idam edildi. Hükümet basın bürosu, mahkumların dün Bağdat’ta idam edildiğini bildirdi, ancak ayrıntı vermedi.


  Özgürlük Kulesi için süper güvenlik tedbiri

Dünya Ticaret Merkezi’nin 11 Eylül’de maruz kaldığı saldırıdan ders alan ABD’li yetkililer Özgürlük Kulesi’nin tüm güvenlik sistemini yeniden yaptı. “Özgürlük Kulesi” adını taşıyan yapının 2011 yılında bitirilmesi öngörülüyordu.


  İngiltere’de sigara ihbar hattı kurulacak

İngiltere’de gelecek yazdan itibaren uygulanacak, kamuya açık yerlerde sigara yasağı için ihbar hattı kurulacağı açıklandı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004