Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Papa’nın ziyaretinde değişiklik yok

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, BM Genel Kurulu’nun 19-29 Eylül günleri arasındaki toplantılarına katılmak üzere ABD’ye gitti. Bakan Gül, Esenboğa havaalanında yaptığı açıklamada, New York’ta BM Genel Kurulu’nun 61. dönem toplantılarına katılacağını ve ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Washington ziyareti sırasında eşlik edeceğini söyledi.

Papa 16. Benediktus’un İslam diniyle ilgili açıklamalarının, Papa’nın kasım ayındaki Türkiye ziyaretinde bir değişikliğe yol açıp açmayacağının sorulması üzerine Gül, dinler ve kültürler arası anlayışın artırılmaya çalışıldığı bir dönemde bu açıklamaların talihsiz olduğunu söyledi ve Papa’nın ziyareti konusunda Türkiye açısından herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirtti.

‘Papa’nın sözleri akılsızca ve uygunsuz’

Bu arada, Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono, Papa 16. Benediktus’un İslâm dinine yönelik açıklamalarının “akılsızca ve uygunsuz” olduğunu söyledi. Endonezya basınında çıkan haberlere göre, Yudhoyono, Vatikan’ın, Papa’nın açıklamalarını düzeltmesi ve gerginliği yumuşatması gerektiğini belirtti.“Devlet Başkanı olarak, Papa’nın açıklamalarından üzüntü duydum. Akılsızca ve uygunsuz” diyen Yudhoyono, açıklamaların, dinler arası diyalog kurma çalışmalarına zarar verdiğini kaydetti. Yudhoyono, ülkesindeki Müslümanlara sakin davranmaları çağrısında bulundu.

Filistin’de kiliselere yönelik saldırılar sürüyor

Öte yandan, Papa’nın İslâm ve Hz. Muhammed (asm) hakkındaki sözlerinin ardından Filistinde kiliseleri hedef alan saldırılar bugün de devam etti. Fislitin’in Batı Şeria bölgesinde bazı kiliselere saldırı düzenlendiği bildirildi. Görgü tanıkları, Tubas şehrinde ibir Katolik kilisesinin ateşe verildiği ve yangın söndürülmeden önce kilisenin hafif derecede zarar gördüğünü kaydetti.

Batı Şeria’daki Tulkarim kentinde bulunan bir Katolik kilisesi de benzer saldırıya uğradı. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi. Saldırıları üslenen olmadı.

/ ANKARA

18.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papa’nın ziyaretinde değişiklik yok

  Rumlar da ambargoyu kaldırsın

  Kerkük kan gölü

  “Sarkozy Bush’un finosu”

  ‘Taliban’a karşı saldırılar 5 yıl sürebilir’

  İran, ABD raporunu reddetti

  3 Amerikan askeri öldürüldü

  Divaniye yeniden kuşatma altında

  Filistin’de ulusal hükümet çalışmaları askıya alındı

  Bardakoğlu: Dinî liderler, yanlışlarını kabul etmeli

  İmam-ı Rabbani’nin torunu vefat etti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004