Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bütçe iyiydi, faiz bozdu

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, 2007 bütçesi ile ilgili olarak açıklanan ilk rakamların millî menfaatlere daha uygun bir özellik taşıdığını ifade ederek, “Bütçe Meclise doğru geldikçe işler değişti. Harcama kalemleri arttı ve millî menfaatlere uygun bölümleri IMF ve faiz lobilerinin menfaatleri istikametinde değişti” dedi.

2007 bütçesi ile ilgili yazılı açıklama yapan ASKON Genel Başkanı Koca, başlangıçta 190 milyar YTL olarak hazırlanan bütçe teklifinde yatırım harcamalarının 13.5 milyar YTL seviyesinde faizlerin de, 44 milyar YTL civarında olduğunu belirterek, “Sonra bir el değdi ve rakamlar değişti. Harcama kalemi 204.9 milyar YTL’ye yükseltildi. İlginç bir şekilde paradoksal olarak yatırım harcamaları azaltıldı ve faiz giderleri artırıldı. İlave olarak da bütçe açığı 16.7 milyar YTL ye yükselmiş oldu” dedi.

Koca, şöyle devam etti; “Doğrusu bu bütçesin sosyal tarafını aradık ama biz bulamadık. Bu bütçe seçim bütçesi özelliği bile taşımıyor. Popüler olmasını bile ister hale geldik fakat onu da bulamadık. Bu bütçe sadece ve sadece içte ve dışta ülkemizin faizinden geçinenleri memnun edecek bir bütçe haline dönüşmüştür.

Transfer kaleminde meydana gelen şişmenin, çözülemeyen halledilemeyen yolsuzluk ve disiplinsizlik problemlerinin faturası olduğu aşikardır. Hala ilaç konusunu halledip, milleti soyup soğana çeviren firmalardan bürokratlardan siyasilerden hesap sormayı beceremedik. Ancak 60.9 milyar YTL pay ayırmayı becerdik. Kamu maalesef yük olmaya devam ediyor. Bu işi artık özel sektörün performansı da çözmeye yeterli olamayacak. Hükümet seçime giderken bile, daha fazla Ankara hükümeti olma yoluna girmiştir.”

Yeni Asya / İSTANBUL

19.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bütçe iyiydi, faiz bozdu

  Bütçe, güçlü Türkiye’nin bütçesi

  KDV’de beyan süresi uzadı

  Para kurulu bugün toplanacak

  TEPAV: Bütçe sekiz ayda açık verdi

  Türkiye, AB’nin 5’inci büyük pazarı

  Ceyhan’a enerji yatırımı

  Baykan’dan yeni kombiler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004