Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

UEFA Ligine, İngiliz rakiplerle başlıyoruz

UEFA Kupasındaki temsilcilerimiz gruplardaki ilk maçlarına bu gece çıkıyor. Beşiktaş, İnönü’de Tottenham’ı ağırlayacak. F. Bahçe St. James Park’ta New Castle karşısında puan arayacak.

İngilizler bize karşı üstün

Beşiktaş’ın, Tottenham Hotspur, Fenerbahçe’nin de Newcastle United takımları ile oynayacağı UEFA Kupası grup maçları öncesi Türk ve İngiliz takımları bugüne kadar 39 kez karşı karşıya geldi. İki ülke takımları arasında bugüne dek yapılan maçların 8’ini Türk, 17’sini ise İngiliz takımları kazanırken, 14 karşılaşma berabere sonuçlandı. Türk takımları attıkları 32 gole karşılık, kalelerinde toplam 63 gol gördü.

Beşiktaş’ın 113. maçı

Beşiktaş, İngiltere’nin Tottenham Hotspur takımıyla yapacağı maçla birlikte, Avrupa kupalarında 113. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye’yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 9 kez de UEFA Kupası’nda temsil etti. ‘’Kara Kartallar’’, bugüne kadar Avrupa’da yaptığı 112 maçta, 34 galibiyet, 52 yenilgi, 26 da beraberlik aldı.

En golcüsü Oktay

Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu. Beşiktaş forması giydiği dönemlerde, Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay’ı, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 7 golle Mehmet Özdilek, 6’şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin izliyor.

Les Ferdinand’tan tüyo

İngiliz futbolunun unutulmayan isimlerinden Les Ferdinand, UEFA grup müsabakalarında ilk maçını Beşiktaş’la oynayacak Tottenham’a, eski takımıyla ilgili uyarılarda bulundu. İngiltere’de parlamadan önce, 1988 yılında kiralık olarak Beşiktaş’ta forma giyen ve Beşiktaş taraftarının gönlünde taht kuran Ferdinand, Tottenham’ın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, ‘’Orada inanılmaz bir atmosfer var. Her profesyonel futbolcu bunu tatmalı. Tottenham’daki genç futbolcular için büyük bir tecrübe olacak’’ dedi. Ferdinand, Türkiye’de bulunduğu dönemde futbolun Avrupa düzeyinde olmadığını, ancak İngiliz takımlarıyla İstanbul’da oynanan maçların, Dünya Kupası maçları düzeyinde ilgi çektiğini belirtti.

F. Bahçe 125. sınavda

UEFA Kupası (H) Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda İngiltere’nin Newcastle United takımıyla karşılacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 125. mücadelesine çıkacak. Sarı-lacivertli ekip Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 124 maçta 39 galibiyet 17 beraberlik ve 68 yenilgi aldı. 124 maçta rakip filelere 142 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 218 gole engel olamadı.

İngilizlere karşı Fener

Fenerbahçe bugün Avrupa kupalarında İngiliz ekiplerle 11. maçına çıkacak. İngiliz takımlarıyla Şampiyonlar Ligi, Şampiyon Kulüpler Kupası, UEFA Kupası ve Kupa Galipleri Kupası’nda yaptığı 10 maçın 3’ünü kazanan Fenerbahçe, 2 beraberlik alırken, 5 karşılaşmayı da kaybetti. Avrupa kupalarında ilk kez bir Türk takımıyla karşılaşacak Newcastle United karşısında, grubundaki ilk maçta puan almayı hedefleyen sarı-lacivertliler, zorlu bir mücadele verecek.

B Grubu:

20:00 - Beşiktaş - Tottenham (İngiltere)

21:45 - C. Bruges (Belçika) - Leverkusen (Almanya) Bay: Dinamo Bükreş (Romanya)

H Grubu:

19:15 - E. Frankfurt (Almanya) - Palermo (İtalya)

22:00 - Newcastle Unt. (İngiltere) - F. Bahçe

Bay: Celta Vigo (İspanya)

19.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  UEFA Ligine, İngiliz rakiplerle başlıyoruz

  Yanal: Liderliği değil, futbolu düşünüyoruz

  Altın adam Arda

  Kayseri, Kadıköy’e 3 eksikle çıkacak

  Sivasspor, Vestel'e bileniyor

  Vural: Yabancı hocalar abartılıyor

  Harlem Türkiye’de şov yapacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004