Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

SON UMUT UEFA KALDI

Şampiyonlar Liginde oynadığı 3 maçta sadece 1 puan toplayarak 2. tura çıkma umudunu kaybeden G.Saray, grubu 3. bitirerek UEFA Kupasına katılmak istiyor. PSV önünde alınan yenilgiden sonra teknik direktör Gerets, yönetim ve kaleci Mondragon hedef tahtası oldu.

Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda üçüncü maçında, sahasında Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına 2-1 yenilerek, 2. tura yükselme şansını zora soktu. Sarı-kırmızılı takımın kendi sahasında aldığı mağlubiyet, taraftarların büyük tepkisine yol açarken, karşılaşma sonrasında sahaya birkaç taraftarın girmesi sarı kırmızılı kulübe UEFA tarafından ağır bir ceza verilmesine yolaçacak. Taraftarlar ayrıca, yenilen 2. golün ardından yönetim ve teknik direktör Eric Gerets'i istifaya çağırdı. Tepkilerini maç sonrasında şiddetli bir şekilde sürdüren taraftarlar, protokol tribünü önünde toplanarak stattan çıkan yöneticilere tepki gösterdi. Taraftarlar ayrıca, hatalı goller yiyen kaleci Mondragon'u da mağlubiyetin en büyük sorumlusu olarak gösterdi. Grupta oynadığı 3 maçta sadece 1 puan toplayabilen temsilcimizin 2. tura kalması için kalan 3 maçı da kazanması gerekiyor. Ancak, Gerets, grupta umutlarının kalmadığını, bütün hedeflerinin UEFA Kupasına katılmak olduğunu açıkladı.

CANAYDIN: TEPKİLER HAKLI

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde PSV Eindhoven'ı 2-1 yenildikleri maçta taraftarların yönetime ve teknik heyete gösterdiği tepkide haklı olduklarını söyledi. Canaydın, teknik direktör Gerets ile yola devam edeceklerini de vurgulayarak, ''Karşılaşmanın ilk yarısında gösterdiğimiz mücadeleyi bundan sonra grupta kalan 3 maçımızda da gösterirsek, turu geçebiliriz'' diye konuştu. Sahaya giren taraftarlarla ilgili Canaydın, ''Onlar Galatasaray'ın taraftarı değil. İyi bir Galatasaraylı bunu yapmaz'' dedi.

POLAT: GERETS'LE DEVAM

Başkan Yardımcısı Adnan Polat ise, galibiyete çok inandıklarını, ilk yarıda da bu doğrultuda iyi bir mücadele sergilediklerini söyledi.Polat, ''Maçın ikinci yarısında yediğimiz hatalı golden sonra takımda çözülmeler oldu ve yenilgi geldi. Camiamızı üzdük. Çok üzgünüz'' dedi.Taraftarların tepki göstermesini doğal karşıladığını dile getiren Polat, ''Ancak maçın bitmesine daha 15 dakika varken gösterilen tepki yakışmadı ve bizi üzdü. Sahaya girenler ise 3 serseri. Onlar hakkında yorum yapmaya gerek yok'' açıklamasını yaptı.Polat, teknik direktör Erik Gerets ile çalışmayı sürdüreceklerini de kaydederken, ''Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde artık gruptan çıkmamız mucizelere bağlı. Grubun diğer maçında Liverpool, Bordeaux'yu 1-0 yendi. Bordeaux ile aynı puandayız. UEFA Kupası için çalışacağız'' diye konuştu.

20.10.2006


 

Gerets: İlk defa istifaya davet edildim

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, taraftarların kendisini istifaya çağırmasıyla ilgili, ''Futbol yaşamımda ilk kez böyle birşey duydum, ama bununla yaşayabilirim'' dedi.

Gerets, ''İlk kez böyle bir durumdayım. Ne oyuncu, ne antrenör olarak böyle birşey duydum, ama bununla yaşayabilirim. Çünkü birinci devrede oynadığımız futbol ve gösterdiğimiz performans çok iyiydi, bundan dolayı kırıklığım yok. Birinci devrede takım olarak ne yapabileceğimizi gösterdik. Değişik bir durum ama bununla yaşayabilirim'' diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sonuçla işlerinin zorlaştığını anlatan Belçikalı teknik adam, hedeflerinin artık UEFA Kupası'na katılmak olması gerektiğini söyledi.Gerets, ligdeki hedeflerine ulaşmak için de kötü gidişatı bir an önce iyiye çevirmelerinin gerektiğini dile getirdi. Rüzgardan yakınmadıklarını dile getiren Gerets, ''Rüzgar, iki takım için de zor anlar yaşattı, statla ilgili kötü düşüncemiz yok'' dedi.

Gerets, Arda'nın ilk devrede sahanın en iyisi olduğunu ifade ederken, takımın öbür oyuncuları gibi Arda'nın da ikinci yarıda yorulduğunu, bunun normal olduğunu bildirdi. Gerets, seyircilerin sahaya atlamalarına fazla birşey diyemeyeceğini, ancak yaşananların üzücü olduğunu kaydetti. Bu maçta da kadroya almadığı Carussca ile ilgili bir soru üzerine Belçikalı çalıştırıcı, ''Kendini daha fazla göstermeli, ama hala ondan umutluyuz. İlerleyen günlerde ondan yararlanacağız'' cevabını verdi.

20.10.2006


 

Şampiyonlar Ligi UEFA'dan 30 kat fazla kazandırıyor

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımlar, UEFA Kupası'ndaki ekiplere göre daha fazla maddi gelir elde ediyor.

Şampiyonlar Ligi'ndeki takımlara UEFA'da mücadele edenlere göre yaklaşık 30 kat daha fazla prim ödenirken, kupayı kazanan takımlar karşılaştırıldığında Şampiyonlar Ligi'nde, UEFA Kupası'na göre yaklaşık 3 kat daha fazla prim veriliyor. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'ndaki takımların çeşitli başarılara göre elde ettikleri gelirler şöyle:

Şampiyonlar UEFA Kupası Ligi (Avro) (Avro)

---------------------- -----------------

Katılma Payı 2 milyon 70 bin

Her galibiyet için 400 bin 40 bin

Beraberlik için 300 bin 20 bin

Çeyrek final 2,2 milyon 70 bin

Yarı final 2,5 milyon 300 bin

Finale kalma 3 milyon 600 bin

Kaybeden finalist 4 milyon 1,5 milyon

Kupayı kazanan 7 milyon 2,5 milyon

20.10.2006


 

Hakan Şükür3. defa baba oldu

Galatasaray'ın milli futbolcusu Hakan Şükür, 3. kez baba oldu.

Hakan Şükür'ün eşi Beyda, bu sabah İstanbul Memorial Hastanesi'nde bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Daha önce 2 kız çocukları olan HakanBeyda Şükür çifti, erkek çocuklarına Burhan adını verdi.

20.10.2006


 

Schumacher 15 yılda 595 milyon Euro kazandı

İspanyol Marca Gazetesi, bu yıl emekliye ayrılacak olan Formula 1 pilotu Micheal Schumacher'in banka hesabının ayrıntılarını yayınladı.

Buna göre, Ferrari'nin Alman pilotunun Formula 1'den kazandığı para toplam 595 milyon euro'yu buldu. Marca, "Micheal Schumacher 595 milyon euro'ya emekli oluyor" başlığıyla verdiği haberinde Alman pilotun 1991 yılında başladığı otomobil sporlarından 2006 yılına kadar kazancının yıllık 40 milyon euro'yu geçtiğini savundu.

20.10.2006


 

Futbolu bırakan Zidane TV yorumcusu oluyor

Fransa'nın İtalya ile oynadığı Dünya Kupası final maçında İtalyan futbolcu Marco Materazzi'ye kafa atan eski Fransız futbol yıldızı Zinedine Zidane, "Materazzi'nin bu olayı hala kullanmasını üzücü bulduğunu" açıkladı.

Final maçında karşılıklı sarf edilen sözleri alaylı şekilde ele alan bir kitap yayınlayan Materazzi'yi eleştiren Zidane, "Kafa olayından hala yararlanması üzücü. Aslında olan bitenlere yeniden dönmek istemiyorum. Bazı şeyler üzücüdür, ama ben İtalyanların yaptıklarına gülüp geçmek lazım diye düşünüyorum" dedi. Materazzi, kısa süre önce, maçta sarf edilen 249 anlamlı anlamsız cümleyle alay ettiği "Gerçekten Zidane'a dediklerim" adlı bir kitap çıkarmıştı. Bu kitabı satın alıp almayacağının sorulması üzerine ise Zidane, hafif bir tebessümle "hayır" demekle yetindi. Bu arada, dün Fransız şifreli kanalı Canal+ için spor yorumları yapacağını açıklayan Zidane, kanalla uzun vadeli bir sözleşme imzaladığını, çok konuşkan olmayan biri olarak yorumculuğun kendisini çok da keyiflendirmediğini söyledi. Zidane, "Öğrenmek için buradayım. Önümüzdeki yıllarda daha geveze olacağıma kuşku yok" dedi.

20.10.2006


 

Yönetim, Gerets'i yem etmemeli

G.Saray itibarını kurtarma adına çıktığı PSV maçında maalesef, daha fazla itibar kaybetti. Seyircinin sahaya girmesi o kadar çirkin ve aptalcaydı ki, söylenecek söz yok. Maç kaybedilir. Bu aptallıklar bize maçın dışında çok başka şeyler de kaybettirir. Demek tel örgülerin kalkması bizim için hala lüks.

Futbol gerçekten çok nankör. Seyircinin "Gerets istifa" diye bağırması büyük ayıp ve haksızlık. Bu yönetim ve G.Saray onun gibisini nereden bulacak. Yanlış anlaşılmasın çok üst düzey teknik direktör anlamında söylemiyorum. G.Saray'ın ekonomik sıkıntılarını göğüsleyecek Gerets gibi ikinci birini bulması çok zor. Böylesine zorluklar varken takım şampiyon olmadı mı?

Bir de transferler. Alınan adamlara bakıldığında Gerets'in eli kolu bağlı. İnamoto diye bir oyuncu. Hiç bir riske girmeden, hücuma hiç katkısı olmayan bir oyuncu. Diğerleri Mehmet Topal ve Carrusca G.Saray'a ilaç olacak cinsten oyuncular değil. Şimdi bu kadronun Şampiyonlar Liginde başarılı olmasını beklemek ne kadar doğru. Teknik direktörü istifaya davet etmek ne kadar hakkaniyetli. Bu nedenle burada istifa edecekse önce yönetim etmelidir. Ama parasal zorluklar onları da haklı kılabilir. Yönetim şunu asla yapmamalıdır. Teknik direktörünü bu çatlak seslere yem etmemelidir. Bu saatten sonra bütünlük sağlamak adına yönetime çok büyük görev düşüyor.

Her şey çok çok iyi giderken 60. dakikada Mondragon'un bariz hatalı yediği gol, iyi giden maçı tersine döndürdü. Şimdi Mondragon bu golü yedi diye kötü kaleci mi oldu denilecek. Bu da haksızlık olur.

İlk 45 dakikada Gerets ve takımına kimsenin diyecek bir lafı olamaz. Bu futbol 90 dakikaya yayılmalı. Gerets, G.Saray için bu futbolun, silkinişin kilometre taşı olacağını söyledi. İçinde bulunulan durumun en kötüsü olduğunu, ama çıkışın gerçekleşeceğini söyledi.

G.Saray Olimpiyat Stadına mahkum edilmemeli. Rüzgar bir yandan, yol problemi bir yandan hiç bir takımın istemeyeceği şartlar. Yönetim bu stadın sıkıntısını Fatih Terim zamanında çekmişken neden aynı hataya düşülüyor anlamak mümkün değil.

Said OKUR

20.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004