Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB: Çakır ve Dilipak’ın dâvâlarını da takip ediyoruz

Gazetemizin sorumlu Yazıişleri Müdürü Faruk Çakır ve Vakit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın TCK’nın 301. maddesinden yargılanmaları üzerine sessiz kaldığı için eleştirilen Avrupa Birliği (AB) nihayet ses verdi. Zaman Gazetesinin haberine göre, AB Komisyonu, 301’den açılan bütün dâvâlar ile ilgilendiklerini ve bir dâvâlının diğerinden üstünlüğü olmadığını hatırlattı.


Zihniyet değişmeli

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hakimi Rıza Türmen, AİHM’e Türkiye’den düşünce özgürlüğüne ilişkin çok sayıda dâvâ geldiğini ve bu dâvâların büyük bölü

İstikrara AB katkısı

İspanyol bankacılık grubu BBVA’ın raporuna göre, AB’ye uyum sürecindeki yapısal reformlar, Türkiye ekonomisinde olumlu gelişmelere sebep oldu.


  Ağar: Millet bizi anlıyor

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’Alanlarda, gezilerde söylediklerimizi yanlış yerlere çekenlerden gelecekte hesap soracağız’’ dedi.


  Oruç, alkol bıraktırıyor

Uzmanlar, alkol bağımlılarının Ramazan ayında kendiliğinden içkiyi bıraktığını ancak bir ay sonra, “Bir kadehten bir şey olmaz” anlayışıyla yeniden başladıklarını bildiriyor.


  AB yolunda "kaza" istenmiyor

Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Ali Babacan, Türkiye’nin AB sürecinde, akl-ı selmin gereği olarak, Kıbrıs meselesi sebebiyle yol kazası yaşamaması gerektiğini söyledi.


  AKP'li Arslan vefat etti

AKP Yozgat Milletvekili İlyas Arslan, Ankara’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Önceki akşam katıldığı iftar yemeğinden sonra geç saatte evine gelen Arslan, bir süre sonra rahatsızlanarak hayatını kaybetti.


  İnternet Üst Kurulu silbaştan

Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki İnternet Üst Kurulunun “internet politikaları üretme konusunda daha etkin rol alabilmesi’’ için yeniden yapılandırılacağı bildirildi.


  Ev ödevleri tamam, sıra uygulamada

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hunay Evliya, çevreyi korumaya yönelik son derece iyi yasalar çıkarıldığını, ancak, bunları uygulamada görmenin önemli olduğunu söyledi.


  KPSS'de tercihler 30 Ekim'de başlıyor

2006-KPSS yerleştirme için tercihler 30 Ekim-8 Kasım 2006 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan imzasıyla konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, bazı kamu kurum ve kuruluşlarına kadrolu ve sözleşmeli olarak yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacağını bildirildi.


  AKP’li vekil Arslan vefat etti

AKP Yozgat Milletvekili İlyas Arslan, Ankara’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Milletvekilinin evine başsağlığı için giden ilk isim Başbakan Erdoğan oldu.


  Mevlevihane’de namaz heyecanı

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde bulunan dünyanın en büyük ikinci mevlevihanesinde 85 yıl aradan sonra ilk kez ibadet yapıldı.


  Dünya birincisi hafızlardan Kur’ân ziyafeti

Samsun’da kurulan 10 bin kişilik dev çadırı dolduran binlerce vatandaş, dünya birincisi hafızları saatlerce huşu içinde dinledi.


  Bayramda hava sıcak

Ramazan Bayramı tatili süresince hava sıcaklığının yurt genelinde artması bekleniyor.


  İspanyol ilkokullarında İslâm dersi

İspanyol ilkokullarında İslâm dininin anlatılması için bir kitap hazırlandı. Türkiye ile birlikte “Medeniyetler İttifakı” girişimini yürüten İspanya’da ilkokullarda okuyan Müslüman öğrenciler için dinî kitap basıldı.


  İstanbul’a dilenci akını

İnsanların dini duygularını istismar ederek haksız kazanç sağlayan dilenciler, Ramazan ayı sebebiyle yine İstanbul’a akın etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004