Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ULUSOY: AKLANACAĞIM

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, 11 yıl hapsi istenen dâvâ ile ilgili olarak, "Daha önceki dâvâda olduğu gibi bu sürecin de aklanmamızla sonuçlanacağından eminim. Gerçekler ortaya çıkacak, herkes gereken cevabı alacaktır" şeklinde kararlı konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ''hizmet nedeniyle emniyeti suistimal ettiği'' gerekçesiyle hakkında dava açtığı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, gerçeklerin ortaya çıkması açısından yararlı olacağını söyledi. Haluk Ulusoy, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce açılan davada olduğu gibi bu sürecin de aklanmalarıyla sonuçlanacağından emin olduğunu belirterek, ''Gerçekler ortaya çıkacak, herkes gereken cevabı alacaktır'' dedi. Türk adaletine güvendiğini ifade eden Ulusoy açıklamasında şunları kaydetti:

''Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açmış olduğu dava konusunda memnuniyetimi ifade etmek istiyorum.Aylardır değişik amaçlarla yargısız infaz yapılan bir konunun, sonunda yüce Türk adaletine intikal etmiş olması hem benim açımdan hem de tüm futbol kamuoyu açısından son derece sevindiricidir.Daha önceki davada olduğu gibi bu sürecin de aklanmamızla sonuçlanacağından eminim. Gerçekler ortaya çıkacak, herkes gereken cevabı alacaktır. Yargıya intikal eden bir konuda daha fazla yorum yapmam, görüş bildirmem şu an için mümkün değil. Bu süreçte ilgili tüm kişi ve kuruluşların da adalete ve yasalara aynı saygıyı göstermelerini bekliyorum. Mahkeme süreci içerisinde savunmanın tüm gereklerinin yerine getirileceğine kimsenin şüphesi olmasın. Türk adaletine güveniyorum, güvenmeye de devam edeceğim.''

Öte yandan eski Futbol Federasyonu Başkanvekili Orhan Saka ise, ''En ufak bir suç işlediğimiz kanaatinde değilim'' dedi. Tek suçlarının ''hizmet etmek'' olduğunu belirten Saka, ''Karşılığı bu olmamalıydı. Üzüntüyle karşılıyorum. 12 yıl Futbol Federasyonu'nda görev yaptık, karşılıksız hizmet ettik. Trabzon'a gerçekten çok güzel bir eser kazandırdık. Hizmetin karşılığı böyle mahkemeye çıkmak olunca, insan üzülüyor'' dedi.

11'er yıl hapis cezası isteniyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'hizmet nedeniyle emniyeti suistimal ettikleri' gerekçesiyle, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, eski başkan vekilleri Ata Aksu ve Orhan Saka ile eski Mali İşler Koordinatörü Haldun Kozzakoğlu hakkında, 1 yıl 9'ar aydan 11 yıl 3'er aya kadar hapis istemiyle dava açmıştı. İddianamede, ''kendilerine teslim edilen kurum parasını, kendileri veya başkalarının çıkarı için sarf ettikleri'' ifadeleri yer almıştı.

28.10.2006


 

En genç Ankaragücü, en yaşlı Antalyaspor

Süper Ligde en genç kadro Ankaragücü ve G.Antepspor'da. Antalyaspor ise en yaşlı takım oldu. Ligde en genç futbolcu profesyonel sözleşme imzalayan 12 yaşındaki Bursasporlu Sercan Şen.

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden takımlar arasında 9. hafta itibariyle yapılan değerlendirmede Ankaragücü ile Gaziantepspor en genç kadroyla oynayan takım oldu.Bu sezon forma giyen futbolcular arasında yapılan değerledirmeye göre Antalyaspor en yaşlı takımla 10. haftaya girerken, Beşiktaş 5., Trabzonspor da 6. sırada yer aldı. Sıralamada Galatasaray, Fenerbahçe'nin bir üstünde yer alırken, 16 yaşındaki Bursasporlu Serdar Aziz, bu sezon forma giyen en genç oyuncu oldu.

Bu sezon Göztepe'den Bursaspor'a transfer olarak profesyonel sözleşmeye imza atan 12 yaşındaki Sercan Şen, Türkiye liglerinin en genç profesyonel futbolcusu olarak dikkati çekti.Kadrosunda bir çok genç futbolcu bulunduran Bursaspor'un 16 yaşından küçük 9 futbolcuyla profesyonel sözleşmesi bulunuyor.Turcell Süper lig'de 9. hafta itibariyle forma giyen futbolcular arasındaki en yaşlı oyuncular ise Antalyaspor kalecisi Cordoba ile Çaykur Rizespor kalecisi Zdravkov. Bu iki futbolcu da 36 yaşında ve takımlarında birinci kaleci olarak görev yapıyor.

28.10.2006


 

F.Bahçe'ye değişim yaradı

Newcastle United maçından itibaren değiştirilen takım kadrosunun ardından ortaya konulan futbol ve takımda oluşan hava sarı-lacivertlilere maç kazandırmaya başladı.

Fenerbahçe'de, teknik direktör Zico'nun, UEFA Kupası (H) Grubu'nda Newcastle United ile yapılan maçtan itibaren değiştirdiği takım kurgusunun ardından ortaya konulan futbol ve takımda oluşan hava, sarı-lacivertlilere maç kazandırmaya başladı. UEFA Kupası'nda kaybedilen maçın ardından çıkışa geçen Fenerbahçe, son iki resmi maçından galibiyetle ayrıldı.

Turkcell Süper Lig'in 8. haftasında Bursaspor karşısında 1-0'lık yenilginin ardından, ligin 9. haftasında Ankaraspor deplasmanında 2-0'lık galibiyeti koruyamayıp 2-2'lik beraberlikle yetinen sarı-lacivertliler, UEFA Kupası (H) Grubu'ndaki Newcastle United maçı öncesi taraftarlarını endişelendirmişti.

İngiliz ekibi karşısında deplasmandaki zorlu mücadelede, sezon başından bu yana uyguladığı takım kurgusunu bir yana bırakıp, sarı-lacivertlileri kalabalık orta alan ve tek forvet düzeniyle sahaya süren Zico, skor olarak değil ama mücadele ve oyun açısından istediğini aldı.

İyi mücadelenin verdiği moralle, aynı takım kurgusuyla çıktığı Kayserispor maçını 4-1 kazanan sarı-lacivertliler, son iki resmi maçtaki performansın oluşturduğu olumlu havada, dün akşam da yedeklerle başladığı Gaziantepspor karşılaşmasında ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle 2-0 galip gelerek kupa mücadelesine galibiyetle başladı.

Alınan galibiyetler, 29 Ekim Pazar günü deplasmanda lig lideri Vestel Manisaspor ile yapılacak zorlu mücadele öncesi sarı-lacivertlilere önemli bir moral kaynağı oldu.

28.10.2006


 

Süper Ligde bugün: G.Saray-G.Birliği

Süper Lig'in 11. haftasında bugün Gençlerbirliği'ni konuk edecek olan Galatasaray'da tek hedef kazanmak.

Ligde 3 haftalık aradan sonra Kayseri Erciyesspor deplasmanında galibiyetle tanışan, Fortis Türkiye Kupası (A) Grubu'nda ise Bursaspor'u mağlup ederek iyi bir başlangıç yapan sarı-kırmızılı ekip, Gençlerbirliği karşısında da çıkışını sürdürmenin planlarını yapıyor. Sarı-kırmızılılarda, Gençlerbirliği maçı öncesi Hakan ve Arda'nın sakatlıkları geçerken, Bursaspor maçında aldığı darbelere bağlı ağrıları bulunan Ümit'in durumu bugün belli olacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve hakem Bülent Demirlek'in yöneteceği karşılaşma Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak.

28.10.2006


 

Umut, Trabzon'da yedeğe hapsedildi

Trabzonspor'da, uzun süredir kadroya katılmaya çalışılan ve sezon öncesi transferi gerçekleştirilen Umut Bulut, ligde uzun süreli forma şansı bulamıyor.

Geçen sezon Ankaragücü'nde 34 lig maçının 33'ünde ilk 11'de sahaya çıkan ve 2 bin 883 dakikada sahada kalarak 16 kez rakip fileleri havalandıran Umut Bulut, Trabzonspor'da bu sezon sadece 2 lig maçında ilk 11'de görev alırken 2 gol kaydetti. Umut, Teknik direktör Sebastiao Lazaroni'nin görevde bulunduğu 4 hafta sonunda Vestel Manisaspor ve Gaziantepspor maçında ilk 11'de sahaya çıkabildi. Lazaroni döneminde 208 dakika sahada görev yapan Umut Bulut, Ziya Doğan döneminde hiç ilk 11'de görev almazken 6 haftada 187 dakika oynadı. Umut, 10 haftada toplam 395 dakika sahada kaldı.

28.10.2006


 

Millî atlet Aktaş Aladağ'da kampta

Atletizm dalında dünya ve Avrupa çapında Türkiye'yi temsil eden şampiyon sporcu Halil Akkaş, önümüzdeki yıl mart ayında İngiltere'de yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası için kampa girdi.

Geçen yıl yapılan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda dünya 4.'sü olan ve bu alanda başarı gösteren ilk Türk sporcusu olma ünvanını elinde bulunduran genç atletizmci, Bolu Aladağ'da girdiği kampın son derece verimli geçtiğini söyledi.

28.10.2006


 

Malatya'da Beşiktaş tır'ına boyalı saldırı

Malatya'da, Beşiktaş Kulübü'ne ait Mobil BJK Store aracına kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyayla sloganlar yazıldı.

Pazartesi günü Malatya'ya gelen gezici Mobil Store aracı valilik binası yanında bulunan araç parkında kimliği belirsiz kişilerce sprey boyalarla boyandı. Gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda, aracın ön kısmına ve mağazanın bulunduğu kasa bölümüne küfürlü sloganların yazıldığı fark edildi. Bunun üzerine yetkililer tarafından çağrılan polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Mobil Store yetkilileri, Malatya'ya 5. kez geldiklerini ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını belirttiler.

28.10.2006


 

Alpay'ın hedefi 100. defa millî formayı giymek

Almanya'da Köln'de forma giyen milli futbolcu Alpay Özalan, şu ana kadar 97 kez milli olduğunu belirterek, ''Hedefim 100. kez milli formayı giymek" dedi.

Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından FC Köln'de forma giyen milli futbolcu Alpay Özalan, şu ana kadar 97 kez milli olduğunu belirterek, ''Hedefim 100. kez milli formayı giymek. Fatih Terim'le sürekli görüşüyorum. Cezam bitince durumumu gözden geçireceğiz'' dedi. Kölner Express Gazetesine demeç veren Alpay, Köln'de çok mutlu oluğunu belirterek, ''Hedefim daha uzun yıllar futbol oynamak. Ailem ve ben Köln'de çok mutluyuz. Futbol kariyerimi tamamladıktan sonra gençleri çalıştırmak isterim. Bunu kendime bir görev olarak görüyorum. Hayalim ise ABD'de bir futbol okulu açmak. Orda çok arkadaşım var. Belki Alman milli takımının eski teknik direktörü Jürgen Klinsmann bana bu konuda yardım etmek ister'' diye konuştu.

Alpay'ın Köln'e geldiği ilk yılda sürekli tahriklere kapılarak sert ve hırçın oynadığını ve bu yüzden zaman zaman oyu dışı kaldığını belirten gazete, Alpay'ın ''33 yaşındayım ve hala öğreniyorum. Bugüne kadar hatalarım oldu ve kendimle hesaplaşarak bunları düzeltmeye karar verdim. Fiziki ve psikolojik olarak rahatım. Tahrikler hala var, ancak bunlara olumsuz tepki vermemeyi öğrendim'' sözlerine yer verdi.

Kölner Express Gazetesi, ''Kim yabani Alpay'ın uysallaşacağını düşünürdü?'' üst manşetiyle verdiği haberde Alpay'ın 16 Kasım 2005'te Türkiye ile İsviçre arasında oynanan Dünya Şampiyonası ele maçından sonra İsviçreli futbolculara tekme attığını yazdı. Önceki gün Alman Federasyon Kupası maçı bitiminde Schalke 04'te forma giyen Halil Altıntop'u öperken gösteren bir fotoğrafa yer veren gazete, Alpay'ın Altıntop kardeşlerle sürekli görüştüğünü belirtti ve Alpay'daki olumlu değişime dikkati çekti. Gazete ayrıca sakatlıkları biten genç oyuncuların takıma dönmeleri halinde Alpay'ın yedek kulübesinde kalabileceğine işaret etmesi üzerine Alpay'ın, ''Takımda ne kadar rekabet olursa o kadar iyi olur. Forma soyunma odasında asılı. İyi olan oynar'' dediğini yazdı.

28.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004