Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Watson: Asker cepheyi bekler

Avrupa Parlamentosu Liberal Grup Başkanı Graham Watson, sivil-asker ilişkisinin nasıl olması gerektiği ile ilgili olarak, “Bence ordu politikaya karışmamalı” dedi. Burada çok zor bir denge olduğuna işaret eden Watson, Batı Avrupa’da ordunun savaş ve insanî felâketler için hazır beklediğini, sosyal düzenin temininin emniyet kuvvetlerince sağlandığını anlattı. Watson, “Ümit ediyorum ki Türkiye de aynı yönde ilerleyecektir” dedi.


Türkiye üyelik için kararlı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Rene Van Der Linden, AB’nin, Türkiye’nin tam üyeliği için siyasal taahhütte bulunduğunu, hükümeti

Türkiye özgürlük sıralamasında yerinde saydı

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün bu yıl 5’incisini yayımladığı Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması’ na göre basın özgürlüğü alanı


  Meclis, içki reklâmlarındaki boşluğu dolduracak

Televizyon ve radyoda yasak olan içki reklâmlarının yazılı basını kapsamaması mevzuat boşluğu olarak değerlendirilirken, Meclis bu açığı kapatmak için girişimde bulunacak. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “mevzuattaki boşluğu hukukî yönden nasıl doldurmak gerekiyorsa o yönde adım atılması gerekir. Değişiklik yapabiliriz” dedi.


  Polis: Seri cinayetlerde ihmalimiz yok

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Mersin ve Ankara’da 7 kişinin öldürülmesi olayına ilişkin olarak, “Polisin bu olayda herhangi bir ihmalkârlık ya da tedbirsizlik gösterdiğini düşünmediğini” söyledi.


  Terörle Mücadele Kurulu toplandı

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün başkanlığında toplandı.


  Terörle Mücadele Özel Temsilcisi ataması yargıda

İşçi Partisi (İP), emekli Orgeneral Edip Başer’in Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak atanmasına ilişkin Başbakanlık işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay’a başvurdu.


  Suçta ısrarlı öğrenci açık liseye alınsın

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, suç işlemeyi, kavga etmeyi alışkanlık haline getiren ve tüm rehberlik çabalarına rağmen arkadaşlarıyla okula zarar vermeye devam eden öğrencilerin kaydının, açık liselere alınmasını önerdi.


  Saatler bir saat geri alınıyor

Yaz saati uygulaması, bu hafta sonu bitiyor. 29 Ekim Pazar günü saat 02.00’de, saatler bir saat geri alınacak.


  Erbakan’ın ev hapsi kararına onama talebi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kapatılan Refah Partisi’nin (RP) son genel başkanı Necmettin Erbakan’ın “Kayıp Trilyon” dâvâsında aldığı 2 yıl 4 aylık hapis cezasını konutunda çekmesine ilişkin yerel mahkeme kararının onanmasını istedi.


  Büyükelçi İldem: Tarihimizden gocunmuyoruz

Türkiye’nin Hollanda Büyükelçisi Tacan İldem, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle resepsiyon verdi. Lahey Büyükelçiliğindeki resepsiyonda konuşan Büyükelçi İldem, “Tarihimizde gocunacağımız bir dönem yoktur” dedi.


  AKP'li Fırat: Erken seçim sevdasından vazgeçin

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, ‘’Erken seçim sevdası olanlar, bu sevdadan vazgeçsinler’’ dedi.


  Yurt dışına öğrenci gönderilmesine durdurma

Danıştay 8. Dairesi, Millî Eğitim Bakanlığının yurt dışına lisansüstü öğrenim için öğrenci gönderilmesi işlemiyle ilgili yürütmenin durdurulması kararı verdi.


  Ramazan ayı bitti, hasta sayısı arttı

Konya’da ağır hastalar dışında muayenesini erteleyenler ramazan ayının bitmesiyle adeta hastahanelere akın ediyor. Konya Numune Hastahanesi Başkehimi Opr. Dr. Rıza Sarıbabıçcı, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi geçtiğimiz Ramazan ayında da ağır hastalar dışında birçok kişinin acil olmadığı sürece hastahaneye gelmediğini söyledi.


  Yılda 3 milyon çocuk ishalden ölüyor

İshal gelişmekte olan ülkelerde yaşayan 5 yaşın altındaki çocuklarda en önemli hastalık ve ölüm sebeplerinden birini oluşturuyor. Bu çocukların her birinin yılda 1-2 kez ishalli bir hastalığa tutulduğu ve yılda yaklaşık 3 milyonunun bu nedenle öldüğü tahmin ediliyor. Ölen çocukların yüzde 80’i ise 2 yaşın altında oluyor.


  Geleceğimiz geçmişimizde

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, geçmişin değerlerini yitirenlerin geleceği kuramayacağını bildirdi. Metin Sözen, bayram dolayısıyla geldiği Malatya’nın Darende ilçesinde yaptığı açıklamada, tarihi eserlerin sağlıksız ortamlardan kurtarılması gerektiğini söyledi.


  Türkiye’de bin 830 civarında sakal-ı şerif bulunuyor

Türkiye genelinde bin 830 civarında bulunan Hz. Muhammed’in Sakal-ı Şerif’lerinden bir tanesi de Siirt’te.


  Bu bulvarın adı ne?

Adana’da bir bulvarın giriş tabelalarındaki adının farklı olması görenleri şaşırtıyor.


  İnsan Hakları Okulu 5. yıla hazırlanıyor

MAZLUMDER İstanbul Şubesi, 2002 yılında başlattığı bir faaliyet olan “İnsan Hakları Okulu”nun beşincisine hazırlanıyor. Okulun müdürü Avukat Tuğbay Öz, “İnsan hakları aktivistliği virüs gibi bir şey tabir-i caizse. Bu işlere ‘bulaşan’ bir daha bırakamıyor. Çünkü insanın içindeki vicdanı uyandırıyor” dedi.


  Adana sele teslim

Adana’da dün gece 2 saat 20 dakika süren sağanakta metrekareye 90 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Yağışın, son 12 yıldaki ortalamaların üzerinde olduğu belirtildi.


  Kazakistan'daki kavga TBMM gündeminde

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Kazakistan’da çıkan kavga sebebiyle bölgedeki bin 300 Türk vatandaşının ölüm korkusuyla karşı karşıya kaldığını belirterek, ‘’Bu olaya karşı Hükümet niçin duyarsız ve tepkisiz kalmıştır?’’ diye sordu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004