Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtülülerin insan hakları çiğneniyor

Başörtüsü yasaklarına karşı protestolar artarak devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu da Ankara, Sakarya ve İzmit’te ‘Başörtüsüne Özgürlük’ eylemleri yapıldı. Yasağın başörtülülere karşı işlenen bir insan hakkı ihlâli olduğunun vurgulandı.


Gül: Türkiye oyuna gelmeyecek

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Avrupa Parlamentosu Liberal Grup Başkanı Graham Watson, AB içinde Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını isteyen

AB: Reformlarda ilerleme yok

AB Komisyonu, 8 Kasım’da yayınlayacağı ilerleme raporunda yer alan 33 başlığın birçoğunda Türkiye’nin ilerleme kaydetmediği veya beklenenden yavaş gel


  Erdoğan: Paradan altı sıfır atılması en büyük devrimlerden biri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet döneminin en büyük devrimlerinden birisinin Türk lirasından 6 sıfır atılması olayı olduğunu söyledi.


  Gazi maaşlarına zam geliyor

Aralarında 3 İstiklal Savaşı gazisinin de bulunduğu gazilerin maaşları yeni yılda yüzde 12,77, muhtaç, güçsüz ve kimsesizlere ödenen 65 yaş aylığı da yüzde 8,30 oranında artacak.


  Yağışlı hava geliyor

Türkiye, bugünden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteoroloji, sağanak yağışların oluşturacağı sel, su baskını gibi durumlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmasını istedi.


  Doğu ve Güneydoğu sele kapıldı

Doğu ve Güneydoğu illerinde önceki gün başlayan sağanak yağışla gelen sel birçok yerde can ve mal kaybına sebep oldu.


  Tehlikeli madde taşımaya yeni yönetmelik

Ulaştırma Bakanlığı, karayollarında tehlikeli madde taşınmasına ilişkin yeni bir yönetmeliği, yıl sonuna kadar yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.


  Uzun tatilin ardından yoğun mesai

Uzun süren bayram tatilinin ardından Meclis, yoğun bir çalışma haftasına girecek. TBMM Genel Kurulunda yarın Vakıflar Kanunu Tasarısı görüşülecek. Plan ve Bütçe Komisyonu ise 2007 bütçesinin tümü üzerindeki görüşmelere 2 Kasım Perşembe günü başlayacak.


  Kur’ân-ı Kerim CD’si dağıtılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’ân-ı Kerim’in Türkçe mealini CD’ye okutup yarısına yakınını halka ücretsiz dağıtacak.


  Ameliyathaneler risk taşıyor

Türkiye’deki ameliyathane personelinin yarıdan fazlasının çalışma şartları hakkında eğitim almadığını söyleyen Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Alev Dramalı, ameliyathanelerin de personel ve hasta güvenliği açısından risk taşıdığını vurguladı.


  Cumhuriyetin 83. yıldönümü törenlerle kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 83. kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara’daki ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi.


  Depreme ciddî bakıyoruz

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, 1999 Marmara depreminden sonra Türkiye’nin deprem konusuna ciddi baktığını belirterek, ‘’Hızlı çalışıyoruz ama yeterli değil. Daha hızlı çalışmamız lazım’’ dedi.


  Deniz suyu 50 metre yükseldi

İskenderun Körfezi’nde 4 ayrı hortum oluştu. Körfez ortalarında oluşan hortumlardan 2’si zayıf geliştikleri için çabuk kayboldu. Diğer 2 hortumun 1’i yaklaşık yarım saat, diğeri ise 20 dakika süreyle deniz suyunu yaklaşık 50 metre kadar kaldırdı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004