Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Paradan altı sıfır atılması en büyük devrimlerden biri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet döneminin en büyük devrimlerinden birisinin Türk lirasından 6 sıfır atılması olayı olduğunu söyledi.

Erdoğan, Pamukkale’de yapılan toplantıda partililere seslendi. AKP olarak yola çıkmaya karar verdiklerinde önlerine çok net bir hedef koyduklarını ifade eden Erdoğan, bunun Türkiye’yi refah ve huzura kavuşturmak olduğunu kaydetti. Erdoğan, insan endeksli bir kalkınmanın hedeflendiğini, ‘’önce devlet, sonra insan’’ değil, ‘’önce insan, sonra devlet’’ anlayışını benimsediklerini vurguladı. Partililerden yapılanları herkese anlatmalarını isteyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ‘’Milletin sırtından 6 sıfırı koparıp attık. Bu sıradan bir olay değil. Cumhuriyet döneminin en büyük devrimi paradan altı sıfır atılması olayıdır. Bu millet 6 sıfırı milletin sırtına yükleyenleri sandığa gömdü. Altı sıfır gitti, o günden bu güne paramız dolar karşısında değerlendi. Efendim TL’nin değeri Dolar karşısında çok fazla, peki o zaman ne yapalım. Türk Lirasını Koruma Kanunu’nu neden çıkardık. Bu kanun varsa ‘Türk lirasının dolar karşısında değeri fazladır’ diye konuşmak anlamsızdır. Bırakalım da su yatağında aksın, yeri geldiğinde akacağı yeri bulur. Ekonomimiz güçlendikçe de ithalatçı ve ihracatçı nasibini alacaktır.’’

Türkiye’nin sabit kuru geçmişte denediğini ve çok ağır bedeller ödediğini kaydeden Erdoğan, ‘’Sabit kur garantisiyle fakir fukara milletin cebinden parayı çekip alıp, birilerinin korunması için kullanamayız. Dalgalı kurdayız, bununla yolumuzu bulduk, gayette iyi gidiyor. Bu kadar kriz oldu, endişe edildiği gibi bir şey olmadı. 2000-2001 krizlerinde ne oldu gördünüz, şu anda böyle bir şey var mı? Bunlara dayanmasını bilen bir ekonomimiz var’’ diye konuştu.

/ DENİZLİ

30.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtülülerin insan hakları çiğneniyor

  Gül: Türkiye oyuna gelmeyecek

  AB: Reformlarda ilerleme yok

  Borrell: Türkiye ile müzakereler sürdürülmeli

  Erdoğan: Paradan altı sıfır atılması en büyük devrimlerden biri

  Gazi maaşlarına zam geliyor

  Yağışlı hava geliyor

  Doğu ve Güneydoğu sele kapıldı

  Tehlikeli madde taşımaya yeni yönetmelik

  Uzun tatilin ardından yoğun mesai

  Kur’ân-ı Kerim CD’si dağıtılacak

  Ameliyathaneler risk taşıyor

  Cumhuriyetin 83. yıldönümü törenlerle kutlandı

  Depreme ciddî bakıyoruz

  Deniz suyu 50 metre yükseldi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004