Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

GERETS: SIRADA PSV VAR

G.Saray Teknik Direktörü Erik Gerets, G.Birliği engelini geçerek galibiyet serisine devam ettiklerini söyledi. Gerets, Şampiyonlar Liginde PSV ile deplasmanda zor bir maç oynayacaklarını belirterek, "Günümüzde olmamız çok önemli. Bu maçı kazanmalıyız" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Gençlerbirliği karşılaşmasının özellikle ilk yarısında çok iyi oynadıklarını söyledi. Gerets, maçın ilk yarısında futbol açısından doğru yolda olduklarını gördüklerini ifade ederek, ''Maalesef pozisyonları değerlendiremedik, ikinci devrede oyunumuzun devamıyla birlikte yorulma oldu, konsantrasyonumuzda eksiklik oldu. Ama Hakan'ın oyuna girdikten sonra 30. saniyede golünü bulması sevindirici. Takımın oyunundan da memnunuz'' dedi.

İlk devre mücadele ve oyun disiplini açısından çok üst düzeyde olduklarını tekrarlayan Belçikalı çalıştırıcı, ''Bu rakip için de geçerli, onlar da iyiydi. Disiplin ve mücadele açısından Türkiye liglerindeki en üst düzeydeki maçlardan birini oynadık. Özellikle ilk yarıdaki oyun böyleydi. Böyle bir rakip karşısında 3-4 pozisyon bulmak da önemli'' şeklinde konuştu.

Erik Gerets, her 3 günde bir maç oynadıklarını ve bunun için iyi bir fizik gücün gerektiğini anlatarak, ''Bazen doğru dürüst idman bile yapamıyoruz. Ama bazen yorgun olduğumuzda çok basit oynamalıyız. Yorgunluktan dolayı oyun disiplininden uzak olabiliyoruz. Bir devre, diğer bir devreye benzemiyor, bu konuda çalışmalıyız'' ifadesini kullandı. Büyük takımlar için galibiyet serisi yakalamanın önemine değinen Gerets, böyle bir rakibe karşı galibiyet serisini devam ettirmenin morallerini yükselttiğini kaydetti.

Ferhat'ın, Orhan'ın sabahki idmanda sakatlanması nedeniyle kadroda kendisine şans bulduğunu belirten Gerets, bu oyuncunun geçen sezonki performansını göstermekte zorlandığını, Carrusca'nın da oyunun bazı bölümlerde neler yapabileceğini gösterdiğini anlattı.

Hafta içinde PSV Eindhoven ile zor bir maç oynayacaklarını hatırlatan Gerets, burada kendilerinin performansının önem taşıdığını belirtti. Gerets, maçı kazanmak istediklerini de belirtirken, ''Günümüzde olmamız çok önemli, PSV Eindhoven'ın ne yapacağı önemli değil. Biz maçı kazanmak arzusundayız'' diye konuştu.

30.10.2006


 

Hakan'dan şampiyonluk sözü

G.Birliği'ne attığı golle spor gündemine oturan tecrübeli futbolcu, "Bu bir bakıma şampiyonluk maçıydı. G.Saray'ın bu sezon da şampiyon olacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek moral bulan Galatasaray, hafta içinde PSV Eindhoven ile yapacağı Şampiyonlar Ligi maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik direktör Erik Gerets yönetiminde gerçekleştirilen ve 1 saat süren antrenmanda futbolcuların bir hayli neşeli olmaları dikkat çekti. Gençlerbirliği karşısında 90 dakika oynayan futbolcuların koşu yapmakla yetindiği idmanda, diğer futbolcular ise tek pas çalışması yaptı. Antrenmana burnunda kırık tespit edilen Ferhat ile Song katılmadı. Galatasaray, bu sabah PSV Eindhoven karşılaşması için Hollanda'ya gidecek.

Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türk bayrağı ile birlikte basın mensuplarına fotoğraf verdiler. Bayram fotoğrafı, ''Bugün Cumhuriyet bayramı, hani bayrağınız, fotoğraf çektirmeyecek miyiz'' diyen Hakan Şükür'ün sözleri üzerine çekildi. Gençlerbirliği maçında oyuna girdikten henüz 1 dakika dolmadan golünü atan Hakan Şükür'ün moralinin bir hayli yüksek olduğu gözlendi. Hakan Şükür, idmana getirdiği kurt köpekleriyle oynayarak eğlendi.

Gençlerbirliği'ne attığı golle ilgili olarak, ''Zamanlama iyiydi top da güzel geldi'' yorumunu yapan Hakan, bu maç için ''Şampiyonluk maçı'' da denilebileceğini ifade ederek, ''Gençlerbirliği çok iyi bir takım. İyi mücadele ettiler. Ligde liderle aramızdaki puan farkı önemli değil. Bu sezon da şampiyon olacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Sezon başından bu yana çok şanssız maçlar oynadıklarını anlatan Hakan, ''Çok talihsizlikler yaşadık. Bu galibiyetlere ihtiyacımız vardı. Kazandığımız 3 puan da çok önemli. Bunu devam ettirmek istiyoruz'' dedi. Geçmişte birçok maçta iyi oynadığını anlatan Hakan, ''Değerlendirmeler hep skor üzerine, atılan goller üzerine yapıldı. Milli maçta 4 gol attım, döndüğümde ise yedek kulübesinde oturdum. Oynamamak her futbolcuyu üzer. Ama bizim de geniş bir kadromuz var'' şeklinde konuştu.

Bu arada, antrenör Nezihi Boloğlu yönetiminde çalışan kalecilerden Fevzi, gazetecilerin Hakan Şükür ile köpeklerinin çok sayıda fotoğrafını çekmesi üzerine, ''Biz burada o kadar kurtarış yapıyoruz, bir fotoğrafımızı çekmiyorsunuz'' diye sitemde bulundu. Fevzi, daha sonra takım arkadaşı Aykut'a dönüp top atarak, ''Bak şimdi bizim fotoğraflarımızı çekerler, sen 'Simo', ben de 'Timo' olayım'' diyerek şakalaştı. Fevzi'nin bu şakaları herkesi kahkahaya boğdu. Diğer yandan, Sabri kalecilik yaparak bu mevkide de hünerlerini gösterdi.Galatasaray'ın antrenmanını başkan yardımcısı Adnan Polat da tesislerin balkonundan izledi.

Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan, eylül ayında kendisinin Konyaspor'a attığı gole ''Ayın golü'' yarışmasında oy kullanan şanslı bir taraftara ödül verdi. Antrenman sırasında düzenlenen törende Arda, attığı golün ''Ayın golü'' seçilmesinde rol oynayan taraftarlardan Tolga Sarılan'a bir Galatasaray Saati hediye etti.

30.10.2006


 

Hagi: Türkiye için herşeye katılırım

Galatasaray'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Gheorgia Hagi, "Türkiye'de 7 yıla yakın kaldım. Türkiye ile ilgili bir şey söz konusu olduğunda her zaman seve seve katılırım." dedi.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te Türk Büyükelçiliği tarafından öncekiakşam organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılan Galatasaray'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Gheorgia Hagi, Romen sanatçının Türkçe seslendirdiği 'Samanyolu' serenatı ile karşılandı. Serenatı 'güzel' bulan Hagi, sanatçıyı alkışladı.

Diplomasi çevresinin yoğun ilgi gösterdiği resepsiyona, Romanya Prensi Radu Duda ve eşinin yanı sıra ünlü futbolcu Gheorghe Hagi de katıldı. Hagi, resepsiyonda ikram edilen baklavaları yemeyi tercih etti. Büyükelçi Ökçün'ün davetinden duyduğu memnuniyeti, Türkçe 'çok memnunum' sözleriyle ifade eden Gheorghe Hagi, "Türkiye'de 7 yıla yakın kaldım. Türkiye ile ilgili bir şey söz konusu olduğunda her zaman seve seve katılırım." dedi. Hagi, İspanya'da olacağı için Dinamo Bükreş-Beşiktaş maçını seyredemeyeceğini açıkladı.

30.10.2006


 

Albayrak: Fatih Tekke yıprandığı için sattık

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, göreve geldiklerinde takımın ruhunu kaybetmiş bir şekilde olduğunu, şimdi ise kaybolan arkadaşlık ruhunun yeniden geri getirdiklerini söyledi.

Albayrak, Lazaroni ile kan uyuşmazlığı yaşadıklarını ve zor, fakat doğru karar vererek Ziya Doğan'ı göreve getirdiklerini söyledi. Albayrak, göreve geldikten sonra kadroda aşırı derecede yapılan futbolcu değişiklikleriyle ilgili, "Biz 15 oyuncu alıp 15 oyuncuyu göndermeye hevesli değiliz. Kafa olarak bizde oynamak istemeyen oyuncuyu da kadromuzda tutmayız." dedi.

Fatih Tekke'nin satılması konusuna değinen Albayrak, "Sezon başında bizim vereceğimiz en önemli karalardan birisi de Fatih Tekke'nin satışıydı. 1 yıllık sözleşmesi vardı. Fatih Tekke'den vazgeçmek kolay değildi. Kendisi ile sözleşmeyi uzatmak istedik. Ancak kendisi çok yıprandığını ve sezon sonu sözleşmeyi uzatmayacağını söyledi. Biz de o anda yapmamız gerekeni yaptık. Fatih Tekke'nin yerinin doldurmanın zor olduğunu söyledik." diye konuştu.

Albayrak, göreve geldikten sonra çok sayıda futbolcu alış ve satışıyla ilgili yapılan eleştirilere ise şu cevabı verdi: "Marcelinho Hertha Berlin'de yılın sporcusu ödülünü almış, yılın sporcusu seçilmiş. Marcelinho'nun her türlü bedelini Albayrak ailesi olarak biz karşılıyoruz. Geçen sene ile bu seneye bakıldığında çok revizyon yaptık."

30.10.2006


 

Trabzon, Çaykur Rize'yi Aker'de konuk ediyor

Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, bugün ligde 23. kez karşı karşıya gelecekler.

Avni Aker Stadında oynanacak maç saat 20.00'de başlayacak. Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 22 maçta, bordomavililerin galibiyetlerde 142 üstünlüğü bulunuyor. 6 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor, rakip fileleri 40 kez havalandırırken kalesinde 12 gol gördü.

30.10.2006


 

Yıldırım rahatsızlandı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şekerinin yükselmesi sonucu hastaneye kaldırıldığı yönünde yayımlanan haberleri yalanladı

Başkan Yıldırım,"Sabah saatlerinde midemle ilgili herkesin yaşayabileceği bir rahatsızlık geçirdim. Ancak bu durum zannediyorum ki yanlış anlaşıldı ya da aktarıldı. Söylendiği gibi şekerimin yükselmesi ya da düşmesi söz konusu değil " dedi.

30.10.2006


 

Böyle oynamalı

Zor geçmeye aday bir maçtı. Gençlerbirliği geçen hafta Trabzon'u çok iyi oynayarak üç farklı yenmişti. G.Saray düzelmeye, galibiyetler almaya başlamıştı. Yani iki takım da son haftalarda formdaydı. Ve maç beklenildiği gibi de geçti. Sıkı bir lig maçı izledik. Puan için sahada mücadele üst düzeydeydi. Gençlerbirliği daha maçın başında bu maçta nasıl oynayacağının sinyalini verdi. Agresif oynayacaktı. Futbol kuralları içinde bu normaldi. Kuralların ihlalini ise hakem kontrol edecekti. İşte burada maçın hakemi Bülent Demirlek başarılı değildi. Çifte standart uyguluyordu. Eşit ihlallere farklı uygulama yapıyordu. Mesela elle çekmek sarı kartı gerektiriyordu. Bu hareketi Bülent Demirlek beden diliyle anlatıyor, ama G.Saray'a farklı, Gençlerbirliğine farklı uygulama yapıyordu. Bu da seyirciyi çileden çıkarttı.Uzun süre "Bülent gol gol gol" diye protesto tezahüratı yaptı.

G.Saray Teknik Direktörü Gerets, ilk on birde Carrusca ve Ferhat sürprizi ile takımı sahaya sürdü. İkinci devre sürpriz oyuncularını kenara alıp Hasan ve Cihan'ı oyuna soktu. Bu değişiklikler G.Saray'ın daha baskılı oynamasını sağladı. Üçüncü değişiklik ise golün atılmasını getirdi. Oyuna İliç'in yerine giren Hakan, mevkisine koşup 10 saniye içinde golü attı. Bu Hakan'ın yeni bir rekoru oldu.

İlk yarıda G.Saray golü atabilirdi. Çünkü bu pozisyonları yakalamıştı. Takımın ortaya koyduğu oyun maçın kazanılabileceğini anlatıyordu. Fakat bütün oyuncular İnamoto'nun kalitesinde mücadele etmiyordu. Bazıları biraz kaçak güreşiyordu. İnamoto'yu daha evvel eleştirmiştim. Hücum yönü eksik, risk almıyor diye. Ama bu oyuncu mücadele gücünü yüksek tutarak o açığını kapatmaya çalışıyor. Dolayısıyla yanında oynayan Ayhan'ın hücuma daha fazla çıkmasına yardımcı oluyor. Nitekim Ayhan sık hücum ve şut denemelerinde, atamadıysa da gole bayağı yaklaştı.

Bu maçta tekrar gördük ki, G.Saray elindeki oyuncu yapısıyla bu şekilde oynar. Yani çift ön liberolu ve ileride tek santroforlu. Maçın içinda gidişata göre çift santrofora dönülebilir. Bu maçta olduğu gibi. En önemlisi ise sistemden öte bütün oyuncuların kazanma arzusu, isteği ve hırsıyla mücadele etmeleri. Bunu uyguladığı zaman G.Saray kazanma serisini sürdürmeye devam eder.

Said OKUR

30.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004