Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

MHP’de başkanlık kavgası

Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP’nin 19 Kasım tarihinde Ankara’da yapılacak 8. Olağan Kurultayında genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Adaylığını 1979 yılında öldürülen MHP’li Belediye Başkanı Hikmet Tekin’in köyü Aşağı Yenibaşlar köyünde açıklayan Prof. Dr. Özdağ, MHP Genel Merkezinin yazılı açıklamasında yer alan hakkındaki iddialara ilişkin soru üzerine, açıklamayı ‘’Hayretle karşıladığını’’ ifade etti. Bu açıklamada, ‘’Her üyenin MHP Genel Başkan adayı olabileceği, ancak kendisinin sadece üyelikle sınırlı kalacağı’’nın belirtildiğini kaydeden Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben MHP Genel Merkezinin panik ve korku içinde olmasının, sağ duyudan uzak hareket etmesinin, ülkücü tabanı rahatsız ettiğini düşünüyorum.’’

‘’Ülkücüleri sokağa dökeceğim’’ şeklindeki ifadesinin hatırlatılması üzerine de Özdağ, sokağa inmenin etkin muhalefet olduğunu, kavga etmek olmadığını söyledi.

Partiden ihracıyla ilgili söylemlerle ilgili ise Özdağ, ‘’Cesaret edemezler’’ değerlendirmesini yaptı. ‘’Kongre sırasında salona alınmayacağı’’ iddialarına karşılık da Özdağ, ‘’Deneyeceklerini zannetmiyorum’’ dedi.

Bu arada, MHP Şanlıurfa, Diyarbakır, Erzincan, Malatya, Adıyaman, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Siirt, Elazığ, Şırnak, Kars, Van ve Erzurum il başkanları ortak açıklama yaparak Özdağ’ın adaylığına karşı çıktı. Açıklamada, ‘’Üyeliğin gerektirdiği yasal şartları taşıyıp taşımadığı henüz hukuken belirsiz olan Ümit Özdağ’ın aday olması mümkün değildir. Kaldı ki, Ümit Özdağ’ın adaylığının önündeki tek engel, üyelik meselesi de değildir. Ümit Özdağ hakkında, kamuoyuna yansıyan karanlık noktalar bulunmaktadır. MHP’de genel başkanlığa adaylığını koymak isteyenlerin, üzerinde kuşkular bırakmayacak kadar tertemiz ve berrak bir geçmiş ile milliyetçiliğin yüksek ahlak ve faziletine sahip olması mutlak bir zorunluluktur” denildi.

/ BİNGÖL

05.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarlalar su altında

  Baskıyla barış olmaz

  Hedefimiz AB'ye tam üyelik

  Hükümet söz verdi: 301 değişecek

  Gül: Kaza olursa herkes yaralanır

  Çiçek: Benden başka kabadayı yok

  Kaymakam ağladı

  10 metre yüksekliğindeki dalgalar mendireği aştı

  Yardım seferberliği

  YİMPAŞ kendini savundu

  AKP’den seçim startı

  Bahçeli’nin acı günü

  MHP’de başkanlık kavgası

  Polis memuru ölü bulundu

  Dinler arası barış için Kudüs’e yürüyorlar

  DİSK’ten öğrenciler için sendika


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004