Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Kaza olursa herkes yaralanır

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB sürecinde tren kazası yorumlarıyla ilgili ‘’Dikkat ederseniz şimdiye kadar ne sayın Başbakan ne de ben, (tren kazası) gibi tabirleri hiç kullanmadık. Tren kazası olursa herkes yaralanır. Karşılıklı yara alınır. Onun için bu süreçte bunları hiç düşünmemek lazım. Türkiye üzerine düşenleri yapmak için çok kararlıdır’’ dedi.

Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘’Sanayi Gecesi’’ne katılmak üzere Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’la birlikte Kayseri’ye gelen Dışişleri Bakanı Gül, Kayseri Hava Alanında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin, ‘’AB sürecinde ‘tren kazası’ yorumları yapılıyor, ne düşünüyorsunuz?’’ sorusu üzerine Gül, Türkiye’nin AB sürecinde kararlı olduğunu ve herhangi bir tıkanıklığın bulunmadığını belirtti. Gül, şöyle konuştu:

‘’Dikkat ederseniz şimdiye kadar ne sayın Başbakan ne de ben, (tren kazası) gibi tabirleri hiç kullanmadık. Tren kazası olursa herkes yaralanır. Karşılıklı yara alınır. Onun için bu süreçte bunları hiç düşünmemek lazım. Türkiye üzerine düşenleri yapmak için çok kararlıdır. Bu işin iki önemli ayağı vardır. Biri siyasi reform sürecinin devam etmesi, birisi de AB müktesebatının uygulamasıdır. Şu an Türkiye çok kararlı çalışmalar yapıyor. Bazen Avrupa’dan (Türkiye reformları yavaşlattı) diye serzenişler duyduğumuz anda, TBMM olağan üstü toplanmış, kanunlar çıkartmıştır. 9. reform paketi şu anda TBMM’den geçmek üzere. Bu çerçeve içerisinde birçok kanunlar çıktı. Meclis gece gündüz çalışırken hükümetimiz bu konuda kararlığını her zaman ortaya koyarken, kimsenin tereddüt etmemesi gerekir. Tabii ki bu yolda zorluklar vardır, sıkıntılar vardır. Bunu ta yolun başında söyledik. Asfalt yol değil bu. Ama bunlar, hep görüşerek tartışarak mekik diplomasileri yaparak çözülecek işlerdir. İşte bu son günlerde sizlerin de şahit olduğunuz konuları, hep bu çerçevede almak lazım.’’

/ KAYSERİ

05.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarlalar su altında

  Baskıyla barış olmaz

  Hedefimiz AB'ye tam üyelik

  Hükümet söz verdi: 301 değişecek

  Gül: Kaza olursa herkes yaralanır

  Çiçek: Benden başka kabadayı yok

  Kaymakam ağladı

  10 metre yüksekliğindeki dalgalar mendireği aştı

  Yardım seferberliği

  YİMPAŞ kendini savundu

  AKP’den seçim startı

  Bahçeli’nin acı günü

  MHP’de başkanlık kavgası

  Polis memuru ölü bulundu

  Dinler arası barış için Kudüs’e yürüyorlar

  DİSK’ten öğrenciler için sendika


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004