Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kaymakam ağladı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Kaymakamı Hasan Tanrıseven, sel felâketinde hayatını yitiren anne Muhterem Gül ile çocukları Agit ve Reyhan için kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Ölenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyen Tanrıseven, gözyaşlarını tutamayarak ağladı.

Tanrıseven, yaşanan sel felâketinin kendilerini çok üzdüğünü belirterek, ‘’Bu acıyı herkes gibi biz de yüreğimizde hissettik. Acımız büyük. Ancak cenabı Allah’ın takdiridir. Gönül isterdi ki hiç kimse hayatını kaybetmesin. O gece 300 insanı kurtardık. Maalesef bu vatandaşlarımızı kurtaramadık. Mekânları cennet olsun, başımız sağ olsun’’ dedi.

50 ÇADIR KURULUYOR

Tanrıseven, daha sonra Belediye Başkanı Vecdi Arzu ile birlikte, afete maruz kalan mahallelerde çalışmaları yerinde inceleyerek, afetzedelerin sorunlarını dinledi. Mardin-Diyarbakır karayolunda ulaşımın kontrollü yapılabildiğini belirten Tanrıseven, şunları kaydetti:

‘’Köylerimizde eğitime Pazartesi gününden itibaren başlanacak. Yatılı İlköğretim Bölge Okulumuz sular altında kalmıştı. Şuan orada da hasar tesbit çalışmaları halen devam etmektedir. Okulları zarar gören öğrencilerimizi eğitimlerinin yarıda kalmaması için sağlam okullara dağıttık. İlçemizde kurulan 5 hasar tesbit komisyonu yetmediği için 5 komisyon daha oluşturduk. Şu anda ilçe merkezimiz ve köylerimizde 10 komisyonumuz hasar tesbit çalışmalarına devam ediyor. Kızılay ilçemizde sıcak yemek dağıtmaya başladı. Vatandaşlarımız yemeklerini çocuklarını göndererek temin ediyorlar. Ayrıca ilçemize çadır ve battaniyeler ulaştı. Şu anda çadırlarımızı kurmak için zemin hazırlıyoruz.

Vatandaşlarımıza aş vermeye devam edeceğiz. Yaprakbaşı köyümüze 50 çadır gönderdik. Evsiz kalan vatandaşlarımız bu çadırlara yerleştirilecektir.’’

/ DİYARBAKIR

05.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarlalar su altında

  Baskıyla barış olmaz

  Hedefimiz AB'ye tam üyelik

  Hükümet söz verdi: 301 değişecek

  Gül: Kaza olursa herkes yaralanır

  Çiçek: Benden başka kabadayı yok

  Kaymakam ağladı

  10 metre yüksekliğindeki dalgalar mendireği aştı

  Yardım seferberliği

  YİMPAŞ kendini savundu

  AKP’den seçim startı

  Bahçeli’nin acı günü

  MHP’de başkanlık kavgası

  Polis memuru ölü bulundu

  Dinler arası barış için Kudüs’e yürüyorlar

  DİSK’ten öğrenciler için sendika


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004