Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hasankeyf için sorumluluğa dâvet

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi Dönem Sözcüsü Ercan Ayboğa, başta Kültür Bakanlığı olmak üzere tarihî varlıkları korumakla görevli tüm kurum ve kuruluşları sorumluluğa dâvet etti.

72 kuruluştan oluşan Girişim’in Dönem Sözcüsü Ayboğa, Kültür ve Turizm Bakanı Koç’un “Hasankeyf’in tarihî değeri kalmamıştır” sözlerini kaygıyla izlediklerini belirtti.

Hasankeyf Kazı Kurulu Başkanı Abdulselam Uluçam’ın “Hasankeyf koruma altına alınmazsa, baraj yapılmasa bile 10 yıl içerisinde tarihî değeri kalmayacaktır” şeklinde açıklama yaptığına dikkat çeken Ayboğa, yasalara göre Hasankeyf gibi tarihî değerlerin korunmasının Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görevi olduğunu hatırlattı.

Ayboğa, “Eğer koruyacak bir değer kalmamışsa bu değerlerin tesbit edilip koruma altına alınmamasında da bu bakanlık ve önceki Kültür ve Turizm Bakanlıkları sorumludur. Dolayısıyla yasal suç işlemişlerdir ve işlemeye devam etmektedirler” dedi.

“Tarihî değerlerin olmadığına dair nasıl bir çalışma yapmışlardır” diye soran Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi Dönem Sözcüsü Ayboğa, “Yoksa yakın tarihte yapılması düşünülen ve balon uçurtmalarıyla temel atma töreni yapılan Ilısu barajına karşı kamuoyunda oluşan tepkileri bu şekilde mi dağıtmaya çalışmaktadırlar” diye konuştu.

06.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz

  Hasankeyf için sorumluluğa dâvet

  “Anka Kuşu”nun çekimleri bitmek üzere

  Kaş’ının üstünde edebiyat var

  Dergilerimiz Kiler’de


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004