Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kaş’ının üstünde edebiyat var

Kaş Kitap Şenliği, bu yıl ‘’Oryantalizmden Küreselleşmeye: Kültürel Mirasımız ve Edebiyatımız’’ ana temasıyla 13 Kasımda başlayacak.

Kaş’ta yaşayan edebiyat tutkunları ve Eğitim-Sen Kaş Temsilciliği işbirliğiyle, köy çocuklarını yazar ve san'atçılarla buluşturmak amacıyla 6 yıl önce başlatılan ve giderek kültür ve edebiyat şölenine dönüşen Kaş Kitap Şenliği, 13-19 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Aziz Çelik ve Yüksel Işık’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘’Sendikal Hareketin Krizi ve Çıkış Yolları’’ başlıklı söyleşinin de yer alacağı şenlikte, sendikacılığın güncel sorunları tartışılacak.

Aralarında Adnan Özyalçıner, Sennur Sezer, Cemil Kavukçu, Turgay Fişekçi, Ünal Ersözlü, Turhan Günay, Prof. Dr. Anıl Çeçen, Doç. Dr. Emin Gürses, Hidayet Karakuş, Ahmet Yıldız, Gürkan Hacır, Tayfun Er, Prof. Dr. Sencer Şahin, Ahmet Önel, Savaş Ünlü, Giray Ercenk, Aziz Çelik, Yüksel Işık, Şükrü Erbaş, Sezai Sarıoğlu gibi yazar, çizer ve bilim insanlarının bulunduğu katılımcılar, bir hafta boyunca değişik faaliyetlerle Kaşlı okurlarla buluşacaklar.

Kitap stantlarının kurulacağı, panel, söyleşi ve konferans ve imza günlerinin düzenleneceği, şiir dinletisi, karikatür-grafik sergileri, belgesel-kısa film gösterimi gibi faaliyetlerin yer alacağı şenlikte, tiyatro san'atçısı Ulvi Alacakaptan’ın ‘’Ulvimtrak’’ adlı tek kişilik gösterisi ve İstanbul Hayal Tiyatrosundan Karagöz ustası Cengiz Samsun’un çocuklar ve yetişkinler için hazırladığı gölge oyunu örnekleri de izleyiciyle buluşacak.

Ayrıca tarihî, kültürel ve tabiî dokusuyla önemli yer tutan Kaş ve çevresinde son 5 yıldır hızla artan tahribatın da tartışılacağı panel ve söyleşiler düzenlenecek.

06.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz

  Hasankeyf için sorumluluğa dâvet

  “Anka Kuşu”nun çekimleri bitmek üzere

  Kaş’ının üstünde edebiyat var

  Dergilerimiz Kiler’de


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004