Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Anka Kuşu”nun çekimleri bitmek üzere

Türkiye’nin ilk bilimkurgu filmi olan ve beyin naklini anlatan ‘Kavanozdaki Adam’ın yönetmeni Mesut Uçakan, 2004’te çekeceğini duyurduğu filmi ‘Anka Kuşu’nu iki yıllık gecikmenin ardından tamamlamak üzere.

Wachowski Kardeşler’in ‘Matrix’ üçlemesinin paralelinde bir öyküsü olan ‘Anka Kuşu’nun çekimlerinde beş hafta geride kaldı. Cemaat tartışmalarının da aralarında olduğu Türkiye’nin yakın dönemindeki politik olaylar üzerine son derece çarpıcı bir şekilde eğilen ve sıra dışı konusuyla dikkat çeken filmin çekimlerinin büyük bölümü adeta basından gizlenerek Bolu’da tamamlandı.

Robert Zemeckis’in 1997’de çektiği ‘Contackt / Mesaj’ filmi ile Wachowski Kardeşler’in ‘Matrix’ üçlemesinin paralelinde bir öyküsü olan film, çektiği filmlerle pek çok önemli festivalden ödüller almış genç bir yönetmenin, yaratılışı kavrama sancısı üzerine kurulu. Çocuk yaşta ailesini kaybedip İstanbul’da yaşamaya başlayan Selman, kasabayı terk ettiğinden beri kendisinden haber alamadığı çocukluk aşkı Merve’nin acısını sinemaya sığınarak dindirmeye çalışır. Daha bir iki film çekmesine rağmen pek çok ödüle ulaşan genç yönetmen buna rağmen mutlu değildir. Çocukluğunda yetiştiği kültürle içinde yaşadığı metropolün acımasız kültürü arasındaki derin çelişki karşısında karanlık bir dehlizin içine sıkışıp kalan Selman, içine bir türlü sinmeyen bu hayatı sorgulamakta, giderek büyük bir şizofreninin içine sürüklenmektedir. Bu durumdan kurtulmanın yolunu hatıralarında arayan Selman, çocukken babasının içinde ‘anka kuşu’ var diyerek saklaması için verdiği küçük kutunun gizeminin peşinden çocukluk kasabasına gider. Kasabada filmin ‘Morpheus’u Emin Efendi’yi bulan Selman, yaşadığı dünyanın gerçek ‘mimar’ına ulaşmak için ucu bucağı olmayan bir yolculuğa çıkar…

06.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz

  Hasankeyf için sorumluluğa dâvet

  “Anka Kuşu”nun çekimleri bitmek üzere

  Kaş’ının üstünde edebiyat var

  Dergilerimiz Kiler’de


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004