Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

FESTİVAL GİBİ MARATON

28. Avrasya Maratonu'nu Litvanyalı atlet Pukstas 2.12.52'lik derecesiyle ilk sırada tamamladı. Bayanlarda birinciliği geçen yıl olduğu gibi Rus Bıktagırova 2.28.21 ile kazandı. Maratonda Türk sporcular içinde birincilikleri bayanlarda Mehtap Doğan, erkeklerde de Bekir Karayel kazandı.

İstanbul'da düzenlenen 28. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu Litvanyalı atlet Mindaugas Pukstas, 2.12.52'lik derecesiyle kazandı. Litvanyalı atlet bu sonuçla, 1997 yılında 2.13.37 ile Etiyopyalı atlet Taye Moges'e ait olan parkur rekorunu kırarken, 1985 yılında 2.12.50'lik derecesiyle Avrasya Maratonu tarihinin en iyi derecesine sahip bulunan Mehmet Terzi'nin rekorunu ise kılpayı kaçırmış oldu. Maratonda ikinciliği 2.12.59 ile Ukraynalı Andriy Naumov, üçüncülüğü de 2.13.08 ile Rus Sergey Lukin elde etti.

MARATONUN SEYRİ

Maratonun başlamasıyla birlikte Boğaziçi Köprüsü çıkışında Tanzanyalı Faustin Baha Sulle ile Faslı Mytahar Echchadli koşunun liderliğini ele geçirerek, tempoyu yüksettiler. Arkalarında birlikte koşan grupla aralarındaki mesafeyi gittikçe açan bu ikili rahat bir tempoda yarışı önde götürmeye başladılar. Maratonun 22. kilometresinden itibaren Tanzanyalı atlet Sulle, tempoyu artırarak Faslı rakibini geride bıraktı.

Yaklaşık 15 kilometre tek başına koşan Tanzanyalı atleti, arkadan gelen grup, Karaköy'de yakaladı. Bir süre daha yarışı önde götüren Sulle, Mimar Sinan Üniversitesi önünde yarışın liderliğini Litvanyalı Mindaugas Pukstas'a kaptırdı. Pukstas, son anlarda temposunu yükselterek, maratonu kazanmayı bildi. Yarışın büyük bölümünü önde götüren Tanzanyalı atlet Faustin Baha Sulle, maratonu ancak 4. sırada tamamlayabildi.

BİRİNCİ DEĞİŞMEDİ

Bayanlarda ise geçen yılın şampiyonu Rus Madina Biktagirova, bu yıl da ilk sırayı, rekor kırarak aldı. Biktagirova 2.28.21 ile birinci olurken, geçen yılki 2.34.25'lik derecesini geride bıraktı. Bayanlarda ikinciliği 2.29.22 ile Rus Liliya Yadzhak, üçüncülüğü de 2.30.07 ile Rus Natalya Volgina elde etti.

TÜRK SPORCULAR

Maratonda Türk sporcular içinde birincilikleri bayanlarda Mehtap Doğan, erkeklerde de Bekir Karayel kazandı.Bayanlarda aynı zamanda genel klasmanda dördüncülüğü elde eden Mehtap Doğan 2.31.13'lük derece yaptı. Mehtap Doğan'ın bu derecesi yeni Türkiye rekoru olarak açıklanırken, eski rekor 2.31.41 ile Serap Aktaş'a aitti. Türk sporcular içinde maratonda bayanlarda ikinciliği 2.41.26 ile Bahar Doğan, üçüncülüğü de 2.41.50 ile Yeşim Yeter Gülal elde etti.Erkeklerde ise Türk sporcular içinde Bekir Karayel 2.17.03 ile birinci, Yusuf Zepak 2.19.01 ile ikinci, Satılmış Atmaca da 2.19.34 ile üçüncü oldu.

Turhan KAJAN

06.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  FESTİVAL GİBİ MARATON

  NBA'de Mehmet Okur şov

  Filede dünyanın ilk 16'sına girdik

  Trabzon, zirve yarışında ağır yara aldı

  Tebrikler Sakarya

  Sivas'a ne oldu?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004