Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Tebrikler Sakarya

Yoğun kar yağışı altında başladı maç. Ancak bu yağış sahada kar birikimi yapmadı. Sadece zemin biraz ağırlaştı. Sakaryaspor iki Arjantinlisinden ve Murat Erdoğan'dan yoksundu. Cangele ve Murat cezalıydı. Ancak orta sahanın önemli ismi Capurro'nun son anda sakatlanarak kadro dışında kalması, Sakaryaspor adına can sıkıcıydı. Trabzonspor da ise Marchelinio, Szmyek ve Musampa yedekler arasındaydı. Geçen hafta sakatlanan Ersen Martin özel bir maskeyle sahadaydı.

Maç bu takım tertipleriyle başladı. Trabzonspor da Ziya Doğan sistemi 352'ye döndürmüştü. Solda oynayan Mustafa Keçeli ortayı soldan beşliyordu. Bazense geri gelip defansı dörtlüyordu. Sistemi değiştiren, kalitesi de buna müsait olan bir oyuncuydu. Sakaryaspor klasik 442 dizilişiyle sahaya yayıldı.

Maçın ilk yarısında penaltı pozisyonları ön plana çıktı. Sakaryaspor adına verilmeyen iki pozisyon vardı ki, birisi Trabzon'un verilen penaltısının yanında iki kere penaltıydı. İsmet Arzuman tecrübesindeki bir hakemin bu kararları çifte standarttı. Ayrıca bir pozisyonda Arzuman aut verdiği atışı Trabzonlu futbolcuların israrlarıyla değiştirip korner vermesi ilginçti. Trabzonspor kazandığı penaltıyla büyük avantaj yakaladı. Ancak bu avantaj Ersen'in ayakalarında ve Martinez'in ellerinde eridi. Martinez'in ikinci hareket kabiyeti gerçekten özel bir meziyet. Bu performansıyla devam ederse, Sakaryaspor'un onu elinde tutması zorlaşacaktır.

Bu maçta da görüldü ki, Sakaryaspor büyük takımlara karşı daha bir motive oluyor. Bunu her maçta neden yapmaz, anlamak mümkün değil. Sakaryaspor gerçekten çok iyi mücadele eden bir ekip. Tek eksiği forvet hattı. Burada Sakaryaspor'un resmen oyuncusu yok. Cangele buranın oyuncusu değil. Okan çok formsuz. Ergin, Sedat Debreli bu lig için yetersiz oyuncular. Sakaryaspor devre arası bu mevkiyi kalteli iki oyuncu ile takviye ederse ligi ilk on içinde rahatlıkla bitirir.

Maçın yıldızı Sakaryaspor'dan Rasim'di. Sadece golü attığı için değil. Maçın tamamında her yerdeydi. Topu taşıması, pasları ve attığı gol süperdi. Onu ilk defa seyrettiğim Karşıyaka'dan bu yana kendini çok geliştirmiş.

Said OKUR

06.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  FESTİVAL GİBİ MARATON

  NBA'de Mehmet Okur şov

  Filede dünyanın ilk 16'sına girdik

  Trabzon, zirve yarışında ağır yara aldı

  Tebrikler Sakarya

  Sivas'a ne oldu?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004