Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Neden başarısızlar?

Geçen hafta Avrupa maçlarında başarılı olamayan G.Saray ve Beşiktaş kendi liglerinde de istediği sonuçları alamadı. Bunun nedeni ise, kadro genişliğinin olmayışı ve üç güne bir maç oynama pratiğimizin az oluşunu gösterebiliriz.

Takımlarımızın her yıl Avrupa macerasında ikinci turu göremeden elenmeleri maç tecrübelerinin olmayışından kaynaklanıyor. Bunun başında da ligde başarılı istikrarların olmaması. Ne zaman ki, Türkiye’de bazı başarıların istikrarı olsa her türlü kulvarda başarı geliyor. Bunun en iyi örneği; dört sene üst üste şampiyon olduktan sonra Galatasaray’ın UEFA Şampiyonluğunu gösteribiliriz.

Türkiye’de birkaç kötü sonuçtan sonra hemen hocaları göndermeye çalışıyoruz. Hiç bu hocalara sabır göstermiyoruz. Şunu herkes bilmeli ki, bütün başarılar istikrardan doğar. İstikrarın olmadığı yerde bir takım eksiklikler her zaman olacaktır.

Kadro darlığında sakatlıklar ve maddi imkansızlıklar ön plana çıkıyor. Galatasaray’a bakalım. Rize gibi zemini çok ağır olan bir sahada kadronuzun geniş olmayışından ötürü yenilgiye uğramanız gayet normal. Tabi bu kadro darlığı maddi imkansızlıklar sonucu doğmuş bir durum. Beşiktaş'ta ise durum tam tersi. Kadroda bir çok kaliteli yedek futbolcu var. Ancak bunların çoğunun aynı mevki oyuncusu olması kadro genişliği gerçeğinin olmadığını gösteriyor. Değiştirilen oyuncunun yerine görev yapacak oyuncu bulunamıyor.

Mehmet ÜNVER

08.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  DOĞAN MEDYAYA KIZDI

  Mehmet ve Hidayet coştu

  Terim: Önder için hep red cevabı aldık

  Hedefim Dünya Şampiyonluğu

  Liderlik el değiştirdi

  Neden başarısızlar?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004