Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BM, İsrail’e ‘dur’ demeli

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, BM’nin, İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı operasyonlarına ‘’dur’’ demesini ve Filistin’e barış gücü göndermesini istedi.


Gül: Önemli olan müzakereleri tamamlamak

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği konusundaki tartışmalarla ilgili olarak, “Türkiye için önemli

AB’den son uyarı

Avrupa Komisyonu tarafından önceki gün açıklanan Türkiye ile ilgili ilerleme raporu, Avrupa basınında geniş şekilde yer aldı. Avrupa basını, ilerleme


  Derviş: Uçurum derinleşti

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, günümüzde zengin ve fakir arasındaki eşitsizliğin inanılmaz şekilde arttığına dikkat çekerek, bu farkın, Endüstri Devriminin (1820) başlangıcından bile daha fazla olduğunu söyledi.


  Arınç: Fransa Cezayir'den özür dilemeli

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Fransa sorumluluğunu kabul edip, Cezayir’den özür dilemelidir’’ dedi.


  YSK: Seçimlere hazırız

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Seçmen Kütüğü Sistemindeki çalışmalar tamamlandı. Sistemin 2007 yılı genel seçimlerine hazır olduğu bildirildi.


  Başörtüsü özgüven kazandırıyor

Konrad Adenauer-Stiftung Vakfı tarafından Almanya’da yaşları 18 ve 40 arasında değişen Türk uyruklu 315 başörtülü kadın arasında “Başörtüsü” konusunda bir araştırma yapıldı.


  THY, bu yıl 100 bin hacı adayı taşıyacak

Türk Hava Yolları (THY), bu yıl 100 bin hacı adayı taşıyacak. THY’den yapılan açıklamada, kurumun 2006-2007 hac sezonunda gidiş-dönüş toplam 180 bin hacı adayını 750 ek seferle Cidde ve Medine’ye ulaştırmayı hedeflediği bildirildi.


  Hediyelikleri Türkiye’den

Hacca gitmeden dönüşte misafirlere verecekleri hediyeleri almanın telâşına düşen hacı adayları, seccade, tespih, yüzük, oyuncak gibi eşyaları hatta hurma ile zemzemi de ülkesinden alarak gümrük ve taşıma sıkıntısından kurtuluyor. Zemzem, kilo başı 3 riyal olan nakliye bedeli karşılığında satışa sunuluyor.


  Meteorolojiden yağış uyarısı

Türkiye, Balkanlar’dan gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.


  Şemdinli’de temyiz duruşması seneye

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz’e verilen hapis cezası kararının temyiz duruşmasını 18 Ocak 2007’de yapacak.


  İletişim vergisinde indirim 2007'de

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iletişim vergisi ile ilgili kamuya verdiği beyanatın kendileri için ‘’taahhüt anlamına’’ geldiğini belirterek, iletişim vergisinde indirimin gelecek yıl olacağını bildirdi.


  Hastalara internet servisi

Çukurova Devlet Hastahanesine kurulan kablosuz ağ bağlantısı ile hastaanede yatan hastalar ‘’chat’’ yapabiliyor.


  “Deh!” deyip okula gidiyorlar

Balıkesir’in Havran İlçesi’nde bir okulun öğrencileri okula eşekle gidip geliyor.


  Annelere diploma seferberliği

Millî Eğitim Bakanlığıyla Bağcılar Belediyesi arasında “2. Kademe Okuma Yazma Seferberliği” protokolü düzenlenen törenle imzalandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004