Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Katilam şoku

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, İsrail'in, bugün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'daki saldırıları sonucu Filistinli sivillerin ölmesinden derin kaygı ve şok duyduğunu açıkladı.


Sorumluğun çoğu bende

Bush, Cumhuriyetçi Parti’nin Demokrat Parti karşısında ağır bir yenilgiye uğradığı Kongre seçimlerinin ardından, bu sonuçta sorumluluğun büyük kısmını

Senata do Demokratların

ABD'de salı günü yapılan Kongre seçimlerinde büyük bir zafer kazanan Demokrat Parti, Temsilciler Meclisinin ardından Senatoda da çoğunluğu elde etti.


  Bir dönemin sonu

Amerikan The New York Times gazetesi dünkü baş yazısında Kongre ara seçim sonuçlarının belli olmasından hemen sonra Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in istifa etmesine dikkat çekerek seçmenin verdiği oylarla Başkan George W. Bush’a Irak’tan çıkış stratejisini sunduğunu kaydetti.


  Ara seçimler Ermenileri memnun etti

ABD’deki Ermeni lobisi, Demokrat Partinin Kongre seçimlerinde kazandığı zaferden büyük memnuniyet duyduğunu ve yeni oluşacak Kongrenin, sözde soykırım iddialarının resmen tanınması yönünde yeni fırsatlar ortaya çıkaracağını belirtti.


  Fransız bataryası İsrail uçağına kilitlendi

İsrail ordusu, Lübnan’da BM bünyesinde görev yapan Fransız askerleriyle bir İsrail uçağı arasında geçen olaydan haberdar olmadığını açıkladı.


  Belçika camileri resmen tanıyacak

Belçika’nın Flaman Bölge Hükümeti İçişleri ve Uyum Bakanı Marino Keulen, “Ülkemizde resmî din olarak tanınan diğer dinlere mensup insanlara hangi haklar tanınmışsa Müslüman toplumuna da aynı haklar tanınacaktır” dedi.


  Amerikan avcısının internet şovu

İngiltere’de yayınlanan The Independent gazetesinin Irak’taki muhabiri Patrick Cockburn ise, bu savaşı diğerlerinden farklı kılan bir ayrıntıyı yakaladı.


  Jirinovski: Apo’ya sahip çıkamadık!

Rusya’nın aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, Bakü-Ceyhan petrol hattının, Rusya’nın bölücü terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’a sahip çıkamamasının faturası olduğunu söyledi.


  Mahatır hastahaneye kaldırıldı

Malezya’nın eski başbakanı Mahathir Muhamed’in kalp krizi geçirdiği ve başşehir Kuala Lumpur’da hastahaneye kaldırıldığı bildirildi.


  “İsrail, Allah’a saygısızlık ediyor”

Nobel Barış Ödülünü 1984 yılında kazanan Güney Afrikalı Anglikan Kilisesi eski başpiskoposu Desmond Tutu, İsrail’in 19 kişinin ölümüyle sonuçlanan Beyt Hanun saldırısını, “Tanrıya hakaret” olarak nitelendirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004