Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Maliki terör dosyasıyla geldi

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, daha önce ertelenen ziyaretini yapmak için bugün Türkiye’ye geliyor. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilecek olan konuk başbakan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanacak.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve Irak’ın Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Sirvan Alvaili’nin eşlik etmesi beklenilen Maliki ile yapılacak görüşmelerde Irak’taki son durum, terör örgütü PKK ile mücadele ve Kerkük konularının ele alınması öngörülüyor. Türkiye’ye 16 Ekim’de gelmesi beklenen Maliki’nin ziyareti, Bağdat’ta çıkan kum fırtınası sebebiyle ertelenmişti.

Bu arada, Irak hükümeti, önceki gün Yüksek Öğretim Bakanlığı’ndan kaçırılanların 40 kadarının serbest bırakıldığını açıkladı, ancak halen kaç kişinin tutulduğu konusunda bilgi vermedi. Hükümet açıklamasında, bakanlığın, kaçırılan bir grup çalışan, koruma ve ziyaretçinin serbest bırakıldığını doğruladığı bildirildi. Bakanlığa gelen bilgilerin yaklaşık 40 kişinin bırakıldığını gösterdiği belirtilen açıklamada, bir diğer grubunsa halen kaçıranların elinde olduğu ifade edildi.

Bazı ifadelerde ise sadece geride 2 kişinin kaldığı ileri sürülmüştü.

“Kaçırılanların serbest bırakılmasıyla yetinmeyeceklerini” belirten Maliki, “Kaçıranları istiyorum, bu bizim savaşımız” diye konuştu. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Abdülkerim Halif önceki gün kaçırma eyleminin ardından, bölgeden sorumlu 5 üst düzey polis yetkilisinin tutuklandığını belirtmişti.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak’ta Yüksek Eğitim Bakanlığından düzinelerce kişinin kaçırılmasının “terörist bir olay değil, milis gruplarının kendi aralarındaki bir çatışma” olduğunu ileri sürüldü.

/ ANKARA

16.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD: Başörtüsü hakkını savunduk

  Maliki terör dosyasıyla geldi

  Talat: Hakkımızdan vazgeçmeyiz

  Bush’a Irak’tan çekil baskısı

  Ahmedinejad: Nükleer şölen yapacağız

  1 gazeteci 4 Amerikan askeri öldürüldü

  İsrail Büyükelçisi: Bush İran’ı vurmakta tereddüt etmez

  İsrail’e roket saldırısı

  Moşe Katsav yeniden sorgulandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004