Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ahmedinejad: Nükleer şölen yapacağız

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yeni yıl (21 Mart 2007) gelmeden ülke genelinde büyük nükleer şölen yapacaklarını söyledi.

Ahmedinejad, batıdaki Senendec şehrinde halka hitaben yaptığı konuşmada, “zorba güçler” dediği Batılı ükleleri, özellikle ABD ve İngiltere’yi eleştirdi.

“Dünyanın her neresinde ABD ve İngiltere varsa orada katliam, yoksulluk, fitne ve yıkım vardır” diyen Ahmedinejad, Afganistan ve Irak’a terör bahanesiyle giren işgalci güçlerin, bu ülkelerde terörü daha da artırdıklarını belirtti. Irak’ta eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in devrilmesine İran dahil bölgedeki bütün ülkelerin sevindiğini söyleyen Ahmedinejad, “Saddam şüphesiz bir caniydi. Ama Saddam’ı devirenler bugün onun yerini aldı” diye konuştu.

Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programına değinirken de nükleer teknolojiye ve nükleer silâha sahip Batılı ülkelerin bu teknolojiyi kendi tekellerinde tutmak istediklerini ifade etti. Batılı ülkelerin böylece dünyaya hakim olmak ve kendi politikalarını dünya milletlerine kabul ettirmek istediklerine işaret eden Ahmedinejad, “İran’ın ilerlemesini engellemeye çalışıyorlar ama zaman İran’ın lehine işliyor. Gün geçtikçe geri adım atmaları ve İran halkının hakkını kabul etmeleri gerekiyor.

Buna karşın İran günden güne bir adım daha ileri gidiyor. Gelecekte de bilimsel alanda daha büyük gelişmeler olacak” diye konuştu.

/ TAHRAN

16.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD: Başörtüsü hakkını savunduk

  Maliki terör dosyasıyla geldi

  Talat: Hakkımızdan vazgeçmeyiz

  Bush’a Irak’tan çekil baskısı

  Ahmedinejad: Nükleer şölen yapacağız

  1 gazeteci 4 Amerikan askeri öldürüldü

  İsrail Büyükelçisi: Bush İran’ı vurmakta tereddüt etmez

  İsrail’e roket saldırısı

  Moşe Katsav yeniden sorgulandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004