Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Amacımız, çocuktaki entelektüel heyecanı ortaya çıkarmak

Kaknüs Yayınları Editörü Seda Darcan Çiftçi, entelektüel heyecanın çocukluktan itibaren varolduğuna inanarak yola çıktıklarını ve çocuklarda bunu ortaya çıkaracak iyi çocuk kitapları yapmak istediklerini söyledi.

Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla bir toplantı düzenleyen Kaknüs Yayınları, yayınevi bünyesinde çıkarılan çocuk kitaplarını tanıttı. Kızkulesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Kaknüs Çocuk’un ortaya çıkış amacını anlatan ve yeni kitaplarıyla, hedefleri hakkında bilgi veren Kaknüs Yayınları Editörü Seda Darcan Çiftçi, amaçlarının, çocuklarda var olan entelektüel heyecanı ortaya çıkarmak ve desteklemek olduğunu söyledi.

Yeni kitapları arasında bulunan Benim Ailem, Benim Hayatım ve Benim İnancım adlı üç çalışmanın ‘dünyaya açılma’ fikrini çocukların dünyasında bir macera tutkusuna dönüştüren kitaplar olduğunu belirten Çiftçi, “Bu kitaplarımız, dünyaya açılma, farklılıklardan yola çıkarak yeni zenginlikler çıkarma, özgür düşünce adımları kazandırıyor” dedi.

ÇOCUK HAKLARINI ÖNCE BÜYÜKLER BİLMELİ

Benim Ailem’de, dünya genelinde seksen çocuğun aileleriyle çektirdiği fotoğrafların yeraldığını ve aileyi temsil eden bir çocuğun ağzından ailesinin günlük hayatıyla ülke hakkında bilgiler verildiğini anlatan Çiftçi, “Benim Hayatım kitabını ise dünya çocuk hakları haritası diye tanımlayabiliriz” dedi. Birçok yetişkin insanın çocuk haklarının neler olduğunu sıralayamadığını ifade eden Çiftçi, çocuk hakları konusunda öncelikle ailelerin bilgilenmesi gerektiğini vurguladı ve “20 Kasım Çocuk Hakları Günü çerçevesinde bunlar tekrar gündeme gelmeli” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIN HAYATINDA DİNİN ANLAMI

Benim İnancım adlı kitabında da dünya dinlerinin çocukların bakış açısıyla açıklandığını söyleyen Çiftçi, “Pratikte dinin ne anlama geldiğinin çocukların hayatından örnekler gösterilerek anlatıldığı bu kitabı hazırlarken, anlatılan dinlerin Türkiye’de yaşayan mensuplarıyla redakte ettik” dedi. Evrenselliği aşılayan kitaplar çerçevesinde hazırlanan bu serinin dokuz yaşından itibaren okunabileceğini belirten Çiftçi, daha küçük yaştaki çocukların da anne baba rehberliğinde incelemekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Kaknüs Çocuk Yayınları arasında beş yaşından itibaren okunması için yayınladıkları hikaye kitaplarının amacının da çocukların sınır tanımayan, zengin ve renkli hayal dünyalarını ortaya çıkarmak olduğunu belirten Çiftçi, Acil Servis Hastanesi, Yalayıp Yutmak İçin Hikayeler ve Kemirmek İçin Hikayeler adlı hikaye kitaplarının orijinal fikirleri ve sıcak resimleriyle çocukların ilgisini çektiğini ve canlı tuttuğunu ifade etti. Çiftçi, karakter eğitimine çerçevesinde 3 yaş ve üzeri çocuklar için hazırladıkları Cemile serisinin de aynı sıcaklığı yansıttığını vurguladı.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

16.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çocuğun geleceği kitapla şekillenir

  Amacımız, çocuktaki entelektüel heyecanı ortaya çıkarmak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004