Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TÜSİAD: AB sürecinde oyuna gelmeyelim

TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, ‘’AB’nin 2004 yılında tam üyelik perspektifiyle müzakereleri açma kararı aldığını’’ hatırlatarak, ‘’Şimdi, üye ülkelerden bazıları, iç politik kaygılardan dolayı, bu kararın arkasında durmak istemiyorlar. Gümrük Birliği’nin gereği olarak deniz ve hava limanlarının Güney Kıbrıs’a açılmaması meselesini bahane olarak kullanıp, Türkiye’yi tek taraflı olarak süreçten caydırmaya çalışıyorlar. Tabiî ki oyuna gelmeyeceğiz’’ dedi.


Aklıselimle davranmaya mecburuz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB sürecinin duygusallıkla kararların verileceği bir süreç olmadığını belirterek, “Bu süreçte hissî davranamayız, karşı

Babacan: Reformlara aynı hızla devam

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ‘’AB ile ilişkilerde reformları yavaşlatma gibi bir lüksümüz yok, aynı hızla devam edeceğiz’’ dedi.


  Kapının kapatılması hata olur

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nicholas Burns, AB’nin Türkiye’ye kapıyı kapatmasının “hesap hatası olacağını” söyledi.


  Uluslararası politikanın aktörü olmayız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, “Başkaları neyi düşünürse düşünsün, din adamları, dinî liderler ve din bilginleri buluşma, bir araya gelme ve barıştan yana olmalı. Biz çatışmacı ve gerilim üretici uluslararası politikaların aktörü veya destekçisi olamayız” dedi.


  Eğitimcilik peygamber mesleğidir

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin öğretmenler haftası dolayısı ile Otel El Ruha’da düzenlediği programa eğitim gönüllüleri yoğun ilgi gösterdi. Çeşitli branşlarda yaklaşık 500 eğitimcinin katıldığı programda Şanlıurfa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Temel Büyükbudak da katıldı.


  Pakistan suçsuz buldu, THY uçağa almadı

Pakistan’da geçtiğimiz aylarda El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan 4 Türk, güvenlik gerekçesiyle THY uçağına alınmadı.


  Tabelâlara ‘Türkçe’ mecburiyeti

Mersin’in alt birim Toroslar Belediye Meclisi, bölgedeki işyerleri tabelâlarında “Türkçe” isim kullanılması konusunda girişim başlattı.


  Temiz ekran için 50 bin imza

Merkezi Eskişehir’de bulunan Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonunun Genel Başkanı Niyazi Çapa, Türk insanının aile yapısını bozan, gençliği zehirleyen yayınların kaldırılmasıyla ilgili başlattıkları kampanyanın amacına ulaştığını söyledi.


  Bu hafta da yağış beklenmiyor

Yüksek basınç yüzünden oluşan Sıcaklık Terselmesinin sürmesi nedeniyle özellikle şehir merkezlerinde görülen hava kirliliğinin bir süre daha yaşanması bekleniyor.


  Göç mağdurlarına sosyal şefkat politikaları gerekli

Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Betül Altuntaş, zorunlu göçün üç biçim travma oluşturduğunu ifade ederek, zorunlu göç mağdurlarına yönelik sosyal bütünlükçü politikalara ihtiyaç olduğunu belirtti.


  Doktorlar ‘ters yöne’ girdi

Yaptıkları işin stresini müzik yaparak atmak isteyen İzmir’in çeşitli hastahanelerinde çalışan dört doktor arkadaş, bir araya gelerek ‘’Ters Yöne Gidenler’’ adlı grup kurdu.


  Diyarbakırlı çocuklara şefkat eli uzanacak

Diyarbakır’da risk altında olan çocuklara dikkat çekmek, ailelerine rehberlik yapmak ve toplumsal duyarlılık oluşturmak için ‘’Diyarbakır Çocukları Destekleme Derneği’’ kuruluyor.


  Elektrik kontağından yangın çıkmayacak

Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) yürütülen araştırma kapsamında geliştirilen cihaz sayesinde elektrik kontağından çıkan yangınlar önlenebilecek.


  İslâm kadına tüm haklarını verdi

Mardin Müftüsü Celal Yıldız, İslâmın kadına dinî, ilmî, idarî, siyasî, iktisadî ve ailevî olmak üzere bütün hakları tanıdığına dikkat çekerek İslâm’da kadınlara seçme ve seçilme hakkının 1400 yıl önce verildiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004