Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Askerle sıkıntı yok

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin “Sayın Büyükanıt ile görüştünüz, bilgilendirme konusundaki sıkıntıyı aştınız mı?” sorusunu cevaplandırırken, “Değerli arkadaşlar, böyle bir sıkıntı filan söz konusu değil. Bunlarla ilgili gelişmeler hepsi gayet güzel bir şekilde devam ediyor” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine hükümet ile Genelkurmay Başkanı Büyükanıt arasında bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, AKP genel merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, bir gazetecinin ‘’Sayın Büyükanıt ile görüştünüz, bilgilendirme konusundaki sıkıntıyı aştınız mı?’’ sorusunu ise şöyle cevapladı: “Değerli arkadaşlar, böyle bir sıkıntı filan söz konusu değil. Bunlarla ilgili gelişmeler hepsi gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Böyle bir sıkıntı filan söz konusu değil. Sizler de sürekli olarak, lütfen sıkıntı yaratmanın gayreti içinde olmayın. Tam aksine ‘ülkeye biz nasıl yardımcı oluruz’, bunun gayreti içinde olun. Yani, dünyada gelişmiş ülkelerde medya bunu yapıyor. Piyasaları olumsuz şekilde etkileyecek bir şeyler üretelim, çıkaralım, bunun gayreti içine girmez. Lütfen ben de sizlerden bunu rica ediyorum.’’

ANAYASANIN AMİR

HÜKÜMLERİ ORTADA

Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçimi konusunda, Anayasa’nın amir hükmünün ortada olduğunu belirterek, İşimize geldiği zaman Anayasa’nın amir hükmü, hukuk devletiyiz, işimize geldiği zaman hukuk tanımayalım, bunu şuraya çekelim, bunu buraya çekelim. Meclis’te sıkıntılı bir yapı yok’’ dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e atfen, ‘’Cumhurbaşkanın açıklaması oldu, Nisan’da erken seçim yapılması gerektiğini vurguluyor nasıl değerlendiriyorsunuz?’’, sorusuna ‘’Nerede olmuş?’’ karşılığını verdi ve şöyle devam etti:’’Ben duymadım, Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendisinden böyle bir şey duymadıktan sonra bunlara inanmam. Kusura bakmayın, medya aracılığı ile de bunları değerlendirmem.’’

Bazı gazetelerin ‘’Cumhurbaşkanı seçiminin yeni bir parlamentoyla yapılmasına’’ ilişkin haberleri hatırlatılması üzerine, Erdoğan, ‘’Bu parlamento Cumhurbaşkanlığı seçimini zamanında yapacaktır. Genel seçim de zamanında yapılacaktır’’ dedi.

ESKİ ALIŞKANLIKLAR TARİHTE KALDI

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin,’’Cumhurbaşkanlığına adaylığınızı koymadan bir erken seçime gitmeyi düşünüyor musunuz?’’ sorusuna da, ‘’Nereden çıktı bu. Nisan’dan önce böyle bir şey duymayacaksınız’’ dedi.’’Bu ifadeler Sezer’in ağzından alınmış ifadeler, MHP kaynaklarından da doğrulattık’’ denmesi üzerine, Erdoğan, şöyle konuştu:’’Ben, her hafta Sayın cumhurbaşkanımızla görüşüyorum. Böyle bir şey olduğu zaman zaten bunları bizzat kendisinden duymuş olurum. Kaldı ki, bu konuda Anayasanın amir hükmü ortadadır ve bu amir hükme göre hareketle mükellefiz. İşimize geldiği zaman Anayasa’nın amir hükmü, hukuk devletiyiz; işimize geldiği zaman hukuk tanımayalım, bunu şuraya çekelim, bunu buraya çekelim. Meclis’te sıkıntılı bir yapı yok. Meclis’te şu anda 355 milletvekiline sahip olan bir iktidar partisi var. Dolayısıyla, böyle bir sıkıntı olacaksa, parlamento içinde varsa böyle bir sıkıntı bunun adımını atma noktasında karar verebilecek bir güce bu iktidar partisi sahiptir. Şu anda piyasalara olumsuz şekilde etkileyebilecek bir adımı atmayı da asla düşünmüyoruz.

Başka hesaplar içinde girmek suretiyle ülkeyi tekrar o eski alışkanlıklarına döndürmek isteyenler var. Biz o eski alışkanlıklar içerisine de asla girmeyiz. Böyle bir hesabımız da yok. O eski alışkanlıklar artık tarihte kaldı.’’

KÖŞKTE “KIBRIS” ZİRVESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) sunduğu Kıbrıs ile ilgili öneri paketi ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e yarın bilgi vereceğini söyledi.

Türkiye’nin son Kıbrıs hamlesinin ardından hükümet, Köşk ve Genelkurmay arasında patlak veren “bilgilendirme” krizinin ardından Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan ilk kez bugün biraraya gelecek. Bir süredir Çankaya Köşkü’ne çıkmayan Başbakan Erdoğan, bugün haftalık olağan görüşmesini yapmak üzere Cumhurbaşkanı Sezer’i ziyaret edecek. Sezer-Erdoğan görüşmesinin en önemli gündem maddesini “Avrupa Birliği” ve “Kıbrıs” oluşturacak. Başbakan Erdoğan, AB’ye yaptığı “liman” teklifi ve sonrasında yaşanan süreçle ilgili Cumhurbaşkanı Sezer’e bilgi verecek.

Başbakan Erdoğan, partisinin önceki gece gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, “Sayın Cumhurbaşkanımızı haftalık görüşmemizde bilgilendireceğim. Yüzyüze yapacağımız görüşmede durumu anlatacağım” dedi.

/ ANKARA

14.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Askerle sıkıntı yok

  ULUSAL BİRLİK HAREKETİ

  AKP'lilere “mikrofon” talimatı

  Meclis’e kimse talimat veremez

  AKP yine kampa girecek

  Ağar: Seçimler Nisan'da yapılsın

  AB çıkmazı aşabilir

  İmam hatiplilerin Viyana başarısı

  Türkiye’ye açık mesaj gönderdik

  Müzakereleri durdurma büyük hata

  Manisalı: AB, Türkiye’yi baskı altında tutacak

  Özdoğan: Kamu hastaneleri yok ediliyor

  Günday'ın maaşı Meclis gündeminde

  Köprü ve otoyollarda iş yavaşlatma eylemi

  Kadın kurban kesebilir

  “Namazdaki hareketler sağlık için de faydalı”

  İnsan büyük bir mucizedir

  Havalar, göçmen kuşları da şaşırttı

  Develi cıvıklısı AB yolunda

  Karadeniz, İç Anadolu’ya kavuşuyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004