Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ULUSAL BİRLİK HAREKETİ

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezinde 41 sendika, dernek ve vakıf tarafından oluşturulan “Ulusal Birlik Hareketi Platformu”na tepkiler sürerken, Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada “Sivil toplum örgütleri, antidemokratik hareketlerden ve demokrasiye zarar verici söylemlerden uzak durmalıdır” denilerek, “STK’lar adı üzerinde sivil inisiyatif ruhunu oluşturur, bunun aksine davranışlarda bulunulmamalıdır” uyarısı yapıldı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi’nde 41 sendika, dernek ve vakıf tarafından oluşturulan “Ulusal Birlik Hareketi Platformu”na tepkiler sürüyor. Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, “Sivil toplum örgütleri, antidemokratik hareketlerden ve demokrasiye zarar verici söylemlerden uzak durmalıdır” denildi.

İktidarların el değiştirmesinin ancak demokratik yollarla olması, toplum adına karar alma sürecinde yer alacak kişilerinde seçimle işbaşına geleceği vurgulanan açıklamada, “Demokrasiler özgürlük ve hür iradeleri ortaya koyma rejimidir. Bununla birlikte özgürlükler Anayasa’da yer almış ve sınırlandırılması da yasalarla mümkün kılınmıştır. Ülkemizde de demokrasi rejimi aksaklık ve sorunlara rağmen ilerlemekte olup buna herkesin saygı duyması gerekir” denildi.

BU OYUNLARI 10 YIL ÖNCE DE GÖRMÜŞTÜK

Sivil toplum örgütlerinin antidemokratik hareketlerden ve demokrasiye zarar verici söylemlerden uzak durması gerektiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “STK’ların halkın meşru oylarıyla gelen siyasî partileri parlamentodan atmak ve meşru hükümetleri devirmek görevi yoktur. STK’lar adı üzerinde sivil inisiyatif ruhunu oluşturur, bunun aksine davranışlarda bulunulmamalıdır. Son aylarda oynanmaya çalışılan oyunları Türkiye bundan 10 yıl önce de görmüştür. Son on yıl önce gerçekleştirilmeye çalışılan anti demokratik hareket ülkemizde demokratik sürece zarar verdiği gibi, bu dönemde hortumlanan, kaçırılan meblağ faizleri ve etkileriyle birlikte 140 milyar dolara mal olmuştur. Binlerce memur sürgün edilmiş veya görevine son verilmiştir.”

Son aylarda medyada ve kamuoyunda demokrasiyi kesintiye uğratacak oluşumlar memurları rahatsız ettiği ve fevkalade tedirginlik duyulduğu belirtilen açıklamada, “Hükümetlerin STK’ların düşüncelerini göz önünde bulundurma görevinin yanında STK’larında ülkenin anti demokratik yapıya sürüklenmesini engelleme görevi vardır… Bu itibarla ülkemizdeki demokratik süreci kesintiye uğratacak, halkın seçtiği parlamentonun oluşturduğu kuruma zarar verecek eylem ve söylemleri STK ve sendikacılık anlayışı içinde bağdaştırmadığımızı, bunun yanlış olduğunu ve tarihi sorumluluktan kimsenin kurtulamayacağını kamuoyuna duyuruyoruz.” denildi.

Fatih KARAGÖZ / ANKARA

14.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Askerle sıkıntı yok

  ULUSAL BİRLİK HAREKETİ

  AKP'lilere “mikrofon” talimatı

  Meclis’e kimse talimat veremez

  AKP yine kampa girecek

  Ağar: Seçimler Nisan'da yapılsın

  AB çıkmazı aşabilir

  İmam hatiplilerin Viyana başarısı

  Türkiye’ye açık mesaj gönderdik

  Müzakereleri durdurma büyük hata

  Manisalı: AB, Türkiye’yi baskı altında tutacak

  Özdoğan: Kamu hastaneleri yok ediliyor

  Günday'ın maaşı Meclis gündeminde

  Köprü ve otoyollarda iş yavaşlatma eylemi

  Kadın kurban kesebilir

  “Namazdaki hareketler sağlık için de faydalı”

  İnsan büyük bir mucizedir

  Havalar, göçmen kuşları da şaşırttı

  Develi cıvıklısı AB yolunda

  Karadeniz, İç Anadolu’ya kavuşuyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004