Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Vahdettin mührünün rüçhan hakkı bizde

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Padişah Vahdettin’in mührünün satışına ilişkin olarak, Bakanlığının müzayedede ilk tesbit edilen fiyat üzerinden rüçhan hakkı bulunduğunu belirterek, “Ben onu kullanma kararındayım” dedi.

Bakan Koç, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında, Almanya’nın Turizm Araştırmaları Kurumunca hazırlanan “Alman Seyahat Pazarında Türkiye” adlı araştırmanın sunumundan önce gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin, Orhan Pamuk’un Nobel Edebiyat Ödülü’nü alması dolayısıyla düzenlenen törene katılmadığını hatırlatması üzerine Atilla Koç, “Ben gitseydim Orhan Pamuk’tan daha fazla ilgi çekerdim. Onun için gitmedim” şeklinde espri yaptı.

Pamuk’un aldığı ödüle çok sevindiklerini dile getiren Koç, şöyle konuştu:

“Herhangi bir dâvet olsaydı buna icabet ederdik. Fakat burada önemli olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak sevincimizi kendilerine her fırsatta ilettik. Yalnız kendisine değil, Anadolu’da gittiğimiz her yerde de Orhan Pamuk konusundaki duruşumuzu ve duruşumuzun ne olması gerektiğini anlattık. O bakımdan herhangi bir problemimiz yok, sevincim devam ediyor. Tekrar söyleyeyim; Türkiye’nin kötü bir adeti var, kimseyi başarısından dolayı övmüyoruz. O bakımdan kıskançlık yapıyoruz. Allah korusun, öldükten sonra da bu sefer aşırı övgüye geçiyoruz. Bir Türk’ün Nobel alması Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı olarak beni memnun eder.”

Atilla Koç, Padişah Vahdettin’in mührünün satılmasına ilişkin bir soruyu da şöyle cevaplandırdı.

“Kanunun bize verdiği imkanlar var. Müzayedede ilk tespit edilen fiyatı bakanlığım öderse, bakanlığın bu konuda rüçhan hakkı var. Yani evvel alma hakkı var. Ben onu kullanma kararındayım. Ama biraz önce Tabiat Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürümden öğrendiğime göre, müzayedeye koyanlar, bunu müzayededen çekmişler. Fakat biz takip ediyoruz. Bu durumda satılmaz. Takipteyiz, satış olursa bize olacak. Kendisinde kalabilir. Ama satış olursa bize olacak.”

14.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vahdettin mührünün rüçhan hakkı bizde

  Van Müzesi Nisan ayında açılacak

  Mevlevî DVD’ye girdi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004