Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlevî DVD’ye girdi

Türkiye’de interaktif eğitim, kültür ve hobi yazılımları geliştiren EuroSoft, BigSoft markasıyla “Mevlânâ - Mevlevî Ayini” DVD’si ile dünyaya damgasını vuran bilge Hz.Mevlânâ ve Mevlevî Ayinleri hakkında benzersiz bir kaynak sunuyor.

EuroSoft’un Kültür Serisi’nde yer alan “Mevlânâ - Mevlevî Ayini” DVD’si 15 YTL’den satışa sunuldu.

EuroSoft Pazarlama Müdürü Mahmut Karcı, Kültür Serisi ürünlerinde Türk kültürünü hem görsel hem de doğru bilgilerle derleyerek aktarmayı amaçladıklarını belirterek, “EuroSoft Kültür Serisi Çerkesler ve Sıra Gece’si ile başladı. Şimdi bu serinin devamı olarak Mevlânâ ve Mevlevî Kültürünü yakından tanıtmaya çalışıyoruz. Tüm insanların kardeş olduğunu ve dünyanın bütün insanların ortaklaşa, barış içerisinde yaşaması gereken bir ülke olduğunu söyleyen, dergahına ‘kim olursan ol, gel’ diyen yüreğinden ve hayatından ‘aşk’ı bir olsun eksiltmeyen Mevlânâ’yı anlatmaya çalıştık “ dedi.

Yapılan açıklamaya göre, Mevlevî Ayinleri, Mevlevîhanelerde Sema’ Töreni esnasında “mutrıb” adı verilen mûsiki topluluğunun çalıp söylediği, mevlevî bestekarlarca semaya eşlik amacıyla bestelenmiş eserler. Mevlevî Ayini formu XV-XVI. yüzyıllarda kalıp halinde oluşturularak, günümüze kadar gelerek son şeklini almış. EuroSoft’un öncülüğünde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölümü’nde Sanatçı Öğretim Üyesi, Türk Musikisi İcr Heyeti Şef yardımcısı Gürsel Koçak tarafından uzun yılların birikimi ve araştırmanın eseri olan “Mevlânâ - Mevlevî Ayini” DVD’si 1 saat 27 dakika boyunca Mevlevî ayinlerinden ve semazenlerin gösterilerinden en bilinen semalar yer alıyor.

14.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vahdettin mührünün rüçhan hakkı bizde

  Van Müzesi Nisan ayında açılacak

  Mevlevî DVD’ye girdi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004