Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fener tarih yazacak

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında deplasmanda AZ Alkmaar maçından tarihe altın sayfalar ekleyen bir sonuçla geleceklerini söyledi. Mosturoğlu, "Oradaki maçı tüm Türkiye için oynayacağız. Büyük bir iş başaracağız" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sakaryaspor maçında AZ Alkmaar maçının yorgunluğu olduğunu, ancak öne geçtikten sonra sarı-lacivertli futbolcuların skoru korumasını bildiklerini söyledi. Mosturoğlu, kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, Sakaryaspor maçında takımın çok üst düzey futbol oynayamamasının AZ Alkmaar maçının yorgunluğundan kaynaklandığını ifade ederek, ''Bu zorlu dönemeçte çok üst düzey futbol oynanmadı, ama avantajlı skor elde edildikten sonra bu skoru takım korumasını bildi'' dedi. Futbolcuların taraftar desteğini her zaman görmek istediğini kaydederek, ''Futbolcunun ruhu arkasındaki destektir, yani taraftarıdır. Bu destek olduğu müddetçe yapamayacakları şey yok. Maçtan evvel de oyuncularımızla konuştuk. İyi günde kötü günde onların desteğini görmek istiyorlar'' diye konuştu.

TURU GEÇECEĞİZ

Şekip Mosturoğlu, UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında deplasmanda AZ Alkmaar maçından tarihe altın sayfalar ekleyen bir sonuçla geleceklerini söyledi. UEFA Kupası, Türkiye Kupası ve ligde kolay maç olmadığını belirten Mosturoğlu, şöyle konuştu: ''Bütün maçlarımız zor olacak, ama inanıyorum ki bu futbolcu topluluğumuz, camiamız, teknik kadromuz büyük iş başaracak. Oradaki maçı tüm Türkiye için oynayacağız. Çünkü Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden tek Türk takımı Fenerbahçe. Bizler de pozitif enerjimizi yansıtırsak takımımız Hollanda'dan tarihe altın sayfalar ekleyen bir sonuçla geleceklerdir.''

Yeni golcü Tümer Metin

Fenerbahçeli Tümer Metin, takımının yaptığı son 2 resmi maçtaki 4 golünün 3'üne imza attı. AZ Alkmaar ile yapılan ve 33 biten UEFA Kupası 3. tur ilk maçında 2 gol atan Tümer, Turkcell Süper Lig'de Sakaryaspor karşısında kaydettiği golle takımını galibiyete taşıdı. Tümer, ligdeki gol sayısını 4'e yükseltti. Tümer, ligde en son 12. haftada Fenerbahçe'nin Gaziantepspor'u 41 yendiği karşılaşmada gol atmıştı. Bu arada maçın ilk yarısında, AZ Alkmaar maçında bıçaklı kavga yaşanan Migros kale arkası tribününde taraftarlar arasında küçük bir tartışma yaşandığı görüldü. Öte yandan Semih, karşılaşmanın ilk yarısında Sakaryaspor kalecisi Martinez'in kendisine yaptığı hareketin penaltı olduğunu söyledi.

20.02.2007


 

Trabzon'a Umut doğdu

Trabzonspor'un genç yıldızı Umut, Denizlispor'a attığı 3 golle bu sezon bordomavili takımda bir maçta 3 gol atan ilk oyuncu oldu.

Trabzonspor'un sezon başında Ankaragücü'nden transfer ettiği Umut Bulut, Denizlispor maçında attığı 3 golle bu sezon bordo-mavili forma altında ilk hat-trick yapan oyuncu oldu. Golcü oyuncu gol sayısını da 8'e yükselterek, 6 golü bulunan Ersen Martin'i de geçmiş oldu. Karadeniz ekibinde en son hat-tricki geçen sezonun 31. haftasındaki 6-1'lik Çaykur Rizespor maçında Fatih Tekke ve Gökdeniz birlikte yapmıştı.

UMUT: SIRA BEŞİKTAŞ'TA

Umut Bulut, geçen hafta Gaziantepspor maçıyla bir çıkışa geçtiklerini belirterek, ''Bu galibiyeti anlamlandırmak için Denizlispor maçını da kazanmak istiyorduk ve kazandık. Üst sıralara yükselme adına ihtiyacımız olan bir galibiyet aldık'' dedi. Denizlispor maçında hem kazandıkları hem de 3 gol attığı için iki mutluluğu bir arada yaşadığını ifade eden Umut, ''Son haftalardaki gol şanssızlığımı da kırdım. Şimdi önümüzde Beşiktaş maçı var. Bu maça daha moralli çıkarak, galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz'' diye konuştu.

20.02.2007


 

Vestel Manisa sezon başını özlüyor

Süper Lig'de 2006-2007 sezonuna çok başarılı bir giriş yapan Vestel Manisaspor'da, 10. haftada başlayan kötü gidişin önüne geçilemiyor.

İkinci yarıda yeni bir çıkış başlatmayı hedefleyen Vestel Manisaspor, geride kalan 4 hafta itibarıyla ilk yarının ikinci bölümündeki kötü gidişe son veremedi.

ÜST ÜSTE YENİLGİLER

İkinci yarıya 3-1'lik Beşiktaş yenilgisiyle başlayan ''Tarzanlar'', Galatasaray karşısındaki 4-0'lık ağır mağlubiyetin ardından yeni bir sayfa açmak amacıyla çıktığı Ankaragücü maçında da rakibine 1-0 yenilmekten kurtulamadı. Manisa ekibi ikinci yarıda tek puanını golsüz berabere sona eren Trabzonspor maçında elde ederken, bu 4 karşılaşmada tek golünü 3-1 yenildiği Beşiktaş müsabakasında kaydedebildi.

20.02.2007


 

Hasan Şaş: İyi değilim

Galatasaray'ın milli futbolcusu Hasan Şaş, "Geçen seneye göre tabi ki iyi değilim. Ama takım da genel olarak geçen yılki performansın gerisinde. Bu durum, oyunculara da yansıyor" dedi. Şaş, ligdeki bazı hakemlerin futbolu bilmediğini ileri sürdü.

Galatasaray'ın milli futbolcusu Hasan Şaş, Turkcell Süper Lig'de görev yapan hakemlerin Avrupa liglerindeki karşılaşmaları izlemeleri gerektiğini söyledi.10 yenildikleri Gaziantepspor karşılaşması sonrasında Galatasaray TV'ye konuşan Hasan Şaş, "Bu puan kaybı bizim için iyi olmadı. Ama toparlanıp şampiyonluğa ulaşacak güçteyiz. Zorlu bir dönemece giriyoruz. Denizli, Erciyes, Beşiktaş ve Trabzonspor'la oynayacağız. Şampiyonluğu sonuna kadar kovalamak için bu maçlardan üç puan almamız gerekiyor." şeklinde konuştu. DEPLASMAN FOBİSİ

Milli futbolcu, Galatasaray'da deplasman fobisi gibi bir durumun söz konusu olmadığını, önemli olanın ilk golü bulmaları olduğunu ifade etti. İlk golü bulduklarında farka gittiklerini vurgulayan Hasan, bazı maçlarda beklenen performansı sergileyememeleriyle ilgili olarak da, "Rakipler bizle karşılaşırken çok fazla önlem alıyor. Neredeyse 4 ön liberoyla oynuyorlar. Biz de onlarla mücadele etmeye çalışırken bu sefer kendi oyunumuzu ortaya koyamıyoruz." dedi.

AVRUPA'YI İZLESİNLER

Gaziantep maçında penaltı olduğu konusunda spor yorumcularının hemfikir olduğu pozisyonuyla ilgili olarak Hasan Şaş, "Maçın hakemi penaltıyı görür, görmez. O önemli değil. Ama hakemin futbolu bilmediğini gözlemledim. Sadece penaltı pozisyonundan bahsetmiyorum. Avrupa'da birçok maç izliyoruz. Omuz omuza mücadelelerde kazanılan toplara bizdeki kadar faul verilmiyor. Hakemlerimiz biraz Avrupa liglerini seyretmeli" şeklinde konuştu.

HEP ELEŞTİRİLİYORUM

Geçen yıla kıyasla performansında düşüş olduğu yönündeki eleştirilerle ilgili olarak Hasan Şaş, "Geçen seneye göre tabi ki iyi değilim. Ama takım da genel olarak geçen yılki performansın gerisinde. Bu durum, oyunculara da yansıyor. Kendimi bildim bileli eleştiriliyorum. Bugüne kadar ne bir gazeteye ne de bir televizyona cevap verme ihtiyacı hissettim. Benim işim mücadele etmek" şeklinde konuştu.

20.02.2007


 

Emre: Kalbimde bir korku yok, çünkü ırkçı değilm

İnglitere Premier Ligi takımlarından Newcastle'ın orta saha oyuncusu Emre Belezoğlu, son günlerde hakkında ortaya atılan ırkçılık suçlamalarına yanıt verirken, ''Ben ırkçı değilim'' dedi.

The Telegraph gazetesinde, hakkındaki üç ayrı rakibine yönelik ırkçı hareketlerde bulunduğu suçlamalarını cevaplayan Emre Belezoğlu, ilk suçlamayla ilgili olarak verdiği yazılı ifadenin sonucunu beklediğini, ancak kendisini rahat hissettiğini ifade etti.

''Kalbimde bir korku yok. Biliyorum ki gerçekler ortaya çıkacak'' diyen Emre Belezoğlu'nun menajeri Ahmet Bulut da Watford kulübü oyuncusu Al Bangura'yı konu alan son suçlamanın ortaya atılması için neden 5 ay beklendiğini sordu. Newcastle kulübünden yapılan yazılı açıklamada da Emre'nin sözlü savunma için tarih beklemekte olduğu hatırlatıldı ve genç futbolcunun hakkındaki bütün suçlamaları reddettiğine dikkat çekildi.

İngiliz Mirror gazetesi ise, Emre Belözoğlu'nun, hakkındaki ırkçılık suçlamalarından kurtulmak için kulüp değiştirmeyi düşündüğünü iddia etti. Gazete, İngiltere'nin Newcastle United takımında forma giyen Emre'nin, 3 ayrı olayda ırkçılıkla suçlanmasının ardından kaçış planı yaptığını ileri sürdü. Emre'nin, eski kulübü Galatasaray ile anlaşmak istediğini yazan gazete, Türk futbolcunun menajeri Ahmet Bulut'un da Bayern Münih ile temas kurduğunu belirtti.

Gazete, Everton'da oynayan 3 futbolcuya ırkçı hakarette bulunmakla suçlanan Emre'nin, geçen yıl da benzeri bir harekette bulunduğunu ve Bolton'un yıldız oyuncularından ElHadji Diouf'a, küfürlü şekilde maymun yakıştırması yaptığını ileri sürmüştü.

20.02.2007


 

Şampiyonlar sahaya çıkıyor

Avrupa futbolunun en büyük takımlarının mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi, bugün yapılacak 4 maçla başlayacak.

Geçen yıl 6 Aralıkta oynanan grup mücadeleleri son maçlarıyla ara verilen Şampiyonlar Ligi'nde 16 takım çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek. Gruplarında ilk iki sırayı alarak yollarına devam eden Avrupa'nın en ünlü takımları, bugün çeyrek finale yükselmek için avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak. Bugün yapılacak 4 maçın rövanş karşılaşması 7 Martta, 21 Şubat Çarşamba günü yapılacak 4 maçın rövanş karşılaşması ise 6 Martta oynanacak.

DEVLER LİGİNDE PROGRAM

BUGÜN:

Celtic (İskoçya)-AC Milan (İtalya)

PSV (Hollanda)-Arsenal (İngiltere)

Lille (Fransa)-M.United (İngiltere)

R.Madrid (İspanya)-B.Münih (Almanya)

21 ŞUBAT:

AS Roma (İtalya)-Lyon (Fransa)

Barcelona (İspanya)-Liverpool (İngiltere)

Porto (Portekiz)-FC Chelsea (İngiltere)

Inter Milan (İtalya)-Valencia (İspanya)

20.02.2007


 

Mehmet'li All-Star şov

Tüm dünyada basketbolseverlerin ilgiyle takip ettiği NBA All-Star karşılaşmasında Batı karması, Doğu karmasını 153-132 yenerken, Batıda oynayan Utah Jazz'ın Türk yıldızı Mehmet Okur, 14 dakikada 4 sayı atarak tarihe geçti..

Tüm dünyada basketbolseverlerin ilgiyle takip ettiği NBA All-Star karşılaşmasında Batı karması, Doğu karmasını 153-132 yenerken, batıda oynayan Utah Jazz'ın Türk yıldızı Mehmet Okur, 4 sayı attı. Las Vegas'ta bulunan Thomas Mack Arena'da bu sabaha karşı yapılan ve 15 bin 694 kişinin izlediği All-Star maçında, ilk kez bir Türk oyuncu sahaya çıkarken, Okur, maçta yer aldığı 14 dakika 43 saniyede 4 sayı attı, 2 ribaunt aldı ve 1 de asist yaptı.

BU DEFA BATI KAZANDI

Batı Konferansı ve Doğu Konferansı'nın en iyi 12 oyuncusunun forma giydiği All-Star maçında batı karması, son iki yıldır kaybettiği Doğu karmasına karşı galip gelmeyi başardı. Kobe Bryant, Tracy McGrady, Kevin Garnett, Dirk Nowitzki ve Tim Duncan beşlisiyle başlayan Batı karmasına karşılık Doğu karması, Gilbert Arenas, Dwayne Wade, Chirs Bosh, LeBron James ve Shaquille O'Neal beşlisiyle maça başladı.

KOBE EN İYİSİ SEÇİLDİ

Maçın başından itibaren üstünlüğünü kabul ettiren Batı karmasında, maç boyunca 28 dakika sahada kalan Los Angeles Lakers'lı Kobe Bryant, doğu potasına attığı 31 sayıyla takımına galibiyeti getiren isim olurken, aynı zamanda All-Star'ın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Bir ara 33 sayılık fark yakalayan Batıda ayrıca, Phoenix Suns'ın pivotu Amare Stoudemire 21 dakika içinde attığı 29 sayıyla skora katkı sağlarken, Denver Nuggets'ın forveti Carmelo Anthony de 20 sayıyla sahadan ayrıldı.

O'NEAL 10 SAYIDA KALDI

Doğu karmasında ise geçen yıl yine All-Star oynayan ve finalin en değerlisi seçilen Cleveland Cavaliers'ın forveti LeBron James 28 sayılık performasıyla takımının en skorer ismi oldu. Orlando Magic'in pivot forveti Dwight Howard ise 20 sayı ve 12 ribauntluk performansıyla ''double double'' yaptı. Miami Heat'in iki yıldızı Dwayne Wade ve Shaquille O'Neal attıkları 10'ar sayıyla Doğu karmasında etkili oldular.

KOBE İKİNCİ KEZ MVP

Batı Konferansı takımlarından Los Angeles Lakers'ta forma giyen Kobe Bryant, All-Star maçının en değerli oyuncusu seçilerek kariyerinin 2. MVP'sini aldı. Maçta attığı 31 sayının yanı sıra 5 ribaunt, 6 asist ve 6 top çalmayla oynayan Kobe, batının galibiyetinde etkili oldu. Kobe, ''Batı Konferansı olarak üst üste 2 yıldır doğuya kaybediyoruz. Hiç kimse üst üste üçüncü kez kaybetmek istemez'' dedi.

ŞOVA DÖNÜŞTÜ

Thomas Mack Arena'da oynanan maç öncesi karşılaşmanın biletleri kara borsada 20 bin dolara kadar ulaşırken, özellikle Hollywood yıldızları maça akın etti. Maçın devre arasında pop müziğin ünlü isimlerinden Christina Aguilera ve Toni Braxton konser verirken, Jay-Z, Beyonce, Diddy, Prince, Eva Longoria ve Adam Sandler gibi birbirinden ünlü yıldızlar karşılaşmayı tribünden takip etti. Ligde takımlarını destekleyen ve maç aralarında yaptığı şovlarla dünyaca ün kazanan kızların yaptığı gösteriler de nefesleri kesti.

20.02.2007


 

Mehmet: Her yıl oynamak isterim

Salt Lake Tribune gazetesi, ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) All-Star maçında forma giyerek Türk basketbol tarihinde bir ilke imza atan Mehmet Okur'u defans yönüyle övdü

Gazete, Okur'un, 285 sayının atıldığı ve 30 smaçın yapıldığı maçta defansif yetenekleriyle hatırlanacağını yazdı. Okur'un, NBA'in yıldız oyuncusu Shaquille O'Neal'a kafa tuttuğunu belirten gazete, maçın son dakikalarındaki bir pozisyonu da hatırlatarak, ''Mehmet Okur, Tiananmen Meydanı'nda tankın önünde durur gibiydi'' yorumunu yaptı. Gazete, Mehmet Okur'un, maç öncesinde Türk bayrağının yanında durarak, yıldızlar karmasına daha önce oyuncu sokamayan ülkesini gururlandırdığını da ifade etti. Batı takımının antrenörü Mike D'Antoni, Okur'un, takımının ilk yarıda skor üretemeyen tek oyuncusu olduğunu bildiklerini ve telafi etmek için takım olarak hareket ettiklerini söyledi.

HER YIL İSTERİM

Batı takımının yıldız oyuncularından Kevin Garnett de 1998'deki yıldızlar maçında Kobe Bryant'a yardım ettiğini hatırlatarak, ''Aynı şeyi Mehmet için de yapmaya çalıştım. İşe yaradı'' diye konuştu. Gazete, hamile eşini koruyan, gözeten bir eş olarak nitelediği Okur'un, ''Mükemmeldi. Türkiye'yi temsil ettim, iyi vakit geçirdim. Yıldızlar karmasından olmayı her yıl isterim'' şeklindeki sözlerine de yer verdi.

20.02.2007


 

Konyaspor gençlere yatırımın meyvesini alıyor

Konyaspor, 90 dakika mücadeleyi bırakmayan bir takım oluşturup, Beşiktaş'a karşı ilk galibiyetini alarak, gençlere yaptığı yatırımın meyvesini aldı.

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Memduh Oğuz, bugüne kadar yaptıkları transferlerde, oyuncuların genç olmasına özen gösterdiklerini söyledi. İleriye dönük genç bir takım oluşturduklarını belirten Oğuz, şimdi bu gençler arasındaki uyumun yakalandığını, 90 dakika mücadeleyi bırakmayan iyi bir takım ortaya çıktığını anlattı.Beşiktaş maçında taraftarın da desteğiyle gençlere yapılan yatırımın meyvesini aldıklarını vurgulayan Oğuz, ''Oyuncularımız adeta tarih yazdı. Maçta 90 dakika mücadeleyi bırakmadık. Son saniyelerde bile golü arayan, isteyen bir takımdık" dedi.

20.02.2007


 

Palmeiras: Alex'e kapılarımız açık

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Alex de Souza'nın Brezilya'ya dönme ihtimali, eski kulüpleri Cruzeiro'dan sonra Palmerias'ı da harekete geçirdi.

Palmeiras başkan yardımcısı Gilberto Cipullo, basına yaptığı açıklamada, ''Alex benim idolüm. Eğer geri dönmek istiyorsa bizi lgileniyoruz'' dedi. Brezilya basınında son günlerde, Alex'in sezon sonunda Fenerbahçe'denayrılıp Brezilya'ya geri dönmek istediği iddiaları ağırlıkla yer alırken, gerek Cruzeiro gerekse Palmeiras ''kapılarının Alex'e açık olduğunu''duyurdu.

20.02.2007


 

Yunanistan maçına Türk seyirci yok

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'nda Türkiye ile Yunanistan arasında yapılacak iki maçta da konuk takım seyircileri için yer ayrılmayacağı açıklandı.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, iki federasyonun bir süredir yürüttüğü görüşmeler sonucunda alınan karara göre, grupta oynanacak her iki karşılaşmada da tribünlerde konuk seyirciler için yer ayrılmayacak ve seyirci organizasyonu yapılmayacak.

20.02.2007


 

Fenerbahçe aradakı farkı açıyor

Turkcell Süper Lig'de 21. hafta bugün oynanan 6 karşılaşma ile tamamlandı. Haftaya en yakın rakibiyle arasında 4 puan farkla önde lider giren Fenerbahçe, Sakaryaspor'u Tümer'in golüyle 1 - 0 yenerek aradaki puan farkını 7'ye çıkardı.

İkinci yarıya iyi bir başlanğıç yapan ve ortaya koyduğu futbolla da beğeni kazanan Beşiktaş, Konyaspor'a 2 - 1 kaybederek zirve yarışında önemli bir fırsatı kaçırdı. Gaziantepspor, Galatasaray'ı 87. dakikada bulduğu golle 1 - 0 yendi ve 3 puanın sahibi oldu.

Son haftaların flaş takımı Sivasspor ise konuk ettiği Antalya karşısında sürpriz bir yenilgi aldı. Bu galibiyet Antalyaspor'a altın değerinde 3 puan kazandırdı. Yılmaz Vural'ın talebeleri puanlarını 26'ya çıkarıp 13. sıraya yükseldiler. Vestel Manisaspor'da düşüş devam etti.

Gol düellosu şeklinde geçen mücadelenin son dakikalarında Trabzonspor, Umut'un attığı golle sahadan 4 - 3 galip ayrılarak önemli bir 3 puana sahip oldu. Umut Bulut attığı 3 golle galibiyette büyük rol oynadı. Denizlispor ise bu mağlubiyetle tehlikeli bölgede kaldı.

19 golün atıldığı ligin bu haftasında 5 maçı ev sahibi takımlar kazanırken, 4 maçta da deplasman takımları galip geldi.

TOPLU SONUÇLAR

Konyaspor-Beşiktaş ( 2 - 1 )

Bursaspor-Çaykur Rizespor ( 1 - 0 )

Gaziantepspor-Galatasaray ( 1 - 0 )

Kayserispor-Kayseri Erciyesspor ( 1 - 0 )

Sivasspor-Antalyaspor ( 0 - 1 )

Ankaraspor-Gençlerbirliği ( 1 - 2 )

Vestel Manisaspor-Ankaragücü ( 0 - 1 )

Denizlispor-Trabzonspor ( 3 - 4 )

Fenerbahçe-Sakaryaspor ( 1 - 0 )

22. HAFTANIN MAÇLARI

23 Şubat Cuma: Galatasaray - Denizlispor, Kayseri Erciyesspor - Vestel Manisaspor. 24 Şubat Cumartesi: Ankaragücü - Gaziantepspor, Trabzonspor - Beşiktaş. 25 Şubat Pazar: Gençlerbirliği - Kayserispor, Sivasspor - Konyaspor, Çaykur Rizespor - Ankaraspor, Sakaryaspor - Bursaspor, Antalyaspor - Fenerbahçe.

Seyhan ŞENTÜRK

20.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004