Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Elazığ 5.9 ile sallandı

Elazığ’da 5.9 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Elazığ’da paniğe sebep olan depremle birlikte vatandaşlar bulundukları binalardan hızla dışarıya çıktılar. Sivrice ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile PTT binasında hasar bulunduğu, Maden ilçesinde telefonların devre dışı kaldığı, elektriklerin kesildiği bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden verilen bilgiye göre, saat 13.05’de merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Paniğe sebep olan depremle birlikte bulundukları binalardan hızla dışarıya çıkan vatandaşlar, cep telefonları aracılığıyla yakınlarıyla konuşmak istediler. Şehir merkezinde öğrencilerin bulunduğu dershanelerdeki öğrenciler dışarıya çıkarken, bazı binaların sıvalarında çatlaklar meydana geldi, dökülmeler yaşandı. Sivrice ilçisende Cumhuriyet İlköğretim okulu ile PTT binasında hasar bulunduğu, Maden ilçesinde telefonların devre dışı kaldığı, elektriklerin kesildiği bildirildi.

Deprem, Tunceli, Malatya, Bingöl, Diyarbakır, Muş ve Adıyaman illerinde hissedildi. Yaklaşık 10 saniye süren deprem, Şanlıurfa kent merkezi, Hilvan, Siverek ve Harran ilçelerinde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem nedeniyle iş yerlerinden çıkan vatandaşlar, bir süre sokakta bekledi. Şanlıurfa’da hissedilen depremde ilk belirlemelere göre, herhangi can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Malatya’da da depremin hissedilmesi sebebiyle vatandaşlar kendilerini binalardan dışarı attı. Şehir merkezindeki esnaf, zeminde olmalarına rağmen depremi hissettiklerini ve işyeri dışına çıktıklarını söyledi. Diğer yandan, depremin meydana gelmesinden sonra Malatya merkezin bazı bölümlerinde elektrikler yaklaşık yarım saat kesildi.

Merkez üssü Elazığ sivrice olan deprem Batman merkezinde büyük ölçüde hissedildi. Gülistan ve SSK caddelerindeki esnaflar iş yerlerin terk ederek dışarı fırladılar.

Öte yandan binalarda oturan vatandaşlar ise apar topar kendilerin sokağa attılar. İki kez üst üste yaşana depremde ilk belirlemeler göre can ve mal kaybının olmadığı ifade edildi.

UZMANLARDAN ARTÇI UYARISI

CNN TÜRK’e konuşan Kandilli Müdürü Gülay Altay, Doğu-Anadolu fay hattı üzerinde meydana gelen depremin ardından, artçı sarsıntıların da olabileceğini kaydetti. Altay, vatandaşların hasarlı binalara girmemesini istedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan da, bu depremin 9 Şubat’ta meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremle ilgili olabileceğini belirtti. Eyidoğan, 5.3 büyüklüğündeki depremin yarattığı ‘hafif’ hasarların, son depremle ağırlaşabileceğini kaydetti. Rasathane yetkilileri bölgedeki vatandaşların hasarlı binalara girmemesini öneriyor.

/ İSTANBUL

22.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: Üyeliğimiz İslam ülkelerini sevindirecek

  ‘Taviz’ yerine...

  Elazığ 5.9 ile sallandı

  Bina niye çöktü

  Ağar: Kargadan korkan darı ekmez

  Ağar’a AKP’li gelin

  Savcı, Atabeyler dâvâsının altından kalkamadı

  Selzedelere yardım paketleri dağıtıldı

  Zümrüt dâvâsı devam ediyor

  65 bin özürlü iş bekliyor

  “Devlet, insan haklarından önce geliyor”

  Dış politika yaz-boz tahtasına döndü

  Doğuda doktor sıkıntısı

  Kayıp çocuklar sanal ortamda aranıyor

  Sigara tüketimi azalıyor

  Hedef dumansız Türkiye

  Şiddet görenler, şiddet uyguluyor

  Küresel ısınma adaları vuracak

  Bu balık görenleri şaşırtıyor

  Keskin: Genelkurmay ve CHP 301’in kalkmasını istemiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004