Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bina niye çöktü

Zeytinburnu’nda çöken 5 katlı binanın neden çöktüğü tartışılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, binanın giriş katının yaklaşık 10 yıl fırın olarak kullanıldığına dikkat çekerek “Çökmeye fırın bacasının yol açtığı gizli yorulmanın neden olabileceğini tahmin ediyorum” dedi.

Zeytinburnu’nda önceki gece saat 00.39 sıralarında sekiz daireli bir binanın çökmesi sonucu 2 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.

Çırpıcı mahallesi Üçüncü Taşocağı sokaktaki sekiz daireli ve alt katında kahvehane bulunan binanın çökmeden kısa süre önce çatırdama sesleri duyan bazı vatandaşlar, bağırarak içeridekileri uyardı ve dışarı çıkmalarını sağladı. Binanın çökmesinin ardından, bölgeye çok sayıda itfaiye, sivil savunma, özel kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye, sivil savunma ve özel kurtarma ekiplerinin, ışıklandırma altında, köpekler ve dinleme cihazları da kullanarak sabah saatlerine kadar enkazda yaptığı çalışmalar sonucu Necla Demir’in cesedine ulaşılırken, çıkarılan 29 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı. Ağır yaralı olarak Avrasya Hospital’a kaldırılan Hasibe Demir de yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Enkazda çalışan ekipler saat 08.20’de canlı arama çalışmalarına ara verdi. Daha sonra enkazın üst kısmı iş makineleriyle alınmaya başlandı. Yeniden yapılan kontrollerden sonra enkaz altında kalan olduğuna dair kanaate varılamaması ve bu yönde ihbar olmaması üzerine arama ve kurtarma çalışmalarına saat 11.45 itibarıyla son verildi. Ardından da bir iş makinesi kullanılarak enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, binanın yıkılma nedenine ilişkin araştırma yürütüldüğünü ifade ederek, şu aşamada konuya ilişkin fazla bilgi veremeyeceğini söyledi.

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da incelemelerde bulundu.

Vali Güler, binanın depremlerde hasar görüp görmediğinin araştırılacağını kaydetti. Topbaş da, çöken binanın 1987’de ruhsatının alındığını bildirdi. Binanın alt katının 1997 yılına kadar fırın olarak kullanıldığı bilgisinin bulunduğunu ifade eden Topbaş, ‘’Fırının bacasından kaynaklanan ısının kolonlardaki demirleri eritmiş olabileceğini, çökmenin, fırının bacasının yol açtığı gizli yorulmadan kaynaklandığını’’ tahmin ettiğini kaydetti.

Zeytinburnu’nda depremden sonra yapılan tespit çalışmalarında 16 binden fazla binanın yıkılması gereken binalar listesine alındığını anlatan Topbaş, bugün çöken binanın da bu listenin son sıralarındaki yapılardan biri olduğunu vurguladı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın da, çöken binanın daha önce yapılan tetkikler sonucu mühürlendiği iddiasının doğru olmadığını söyledi.

/ İSTANBUL

22.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: Üyeliğimiz İslam ülkelerini sevindirecek

  ‘Taviz’ yerine...

  Elazığ 5.9 ile sallandı

  Bina niye çöktü

  Ağar: Kargadan korkan darı ekmez

  Ağar’a AKP’li gelin

  Savcı, Atabeyler dâvâsının altından kalkamadı

  Selzedelere yardım paketleri dağıtıldı

  Zümrüt dâvâsı devam ediyor

  65 bin özürlü iş bekliyor

  “Devlet, insan haklarından önce geliyor”

  Dış politika yaz-boz tahtasına döndü

  Doğuda doktor sıkıntısı

  Kayıp çocuklar sanal ortamda aranıyor

  Sigara tüketimi azalıyor

  Hedef dumansız Türkiye

  Şiddet görenler, şiddet uyguluyor

  Küresel ısınma adaları vuracak

  Bu balık görenleri şaşırtıyor

  Keskin: Genelkurmay ve CHP 301’in kalkmasını istemiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004