Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Adalette çifte standart olmaz

Gazetemizin Yazıişleri Müdürü Faruk Çakır’ın TCK’nın 288/1. maddesi uyarınca “âdil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”le suçlanarak ceza almasını değerlendiren hukukçular karara tepki gösterdiler. Yeni Asya’ya yaptıkları açıklamada, TCK 288’in de yoruma açık maddelerden biri olduğunu vurgulayan hukukçular, uygulamadaki çifte standarda da dikkat çektiler.


Kemalizm cevap veremedi

Türkiye’de laiklerin modernliğin savunucusu olarak göründüklerini ve Atatürk’ün modernitenin temsilcisi olduğunu belirten İsviçreli İlâhiyatçı Prof. D

Yeni Asya’nın çalışmaları çok önemli

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Yeni Asya’nın 38. hizmet yıldönümü dolayısıyla gönderdiği mesajda, “Özellikle millî ve manevî değerlerimizin yaşatılmas


  Oktay Ekşi: TCK’da can yakacak çok madde var

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Türk Ceza Kanunu’nda 288, 285 ve 301. maddelerin yanında pekçok sakıncalı maddenin hukuka, demokrasiye, insan haklarına ve iletişim özgürlüğüne aykırı şekilde can yakmak için beklediğini söyledi.


  Erdoğan: Artan borç özel sektörün

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, borç stokuna ilişkin değerlendirmelerde, rakamın toplam borç miktarı olarak ifade edildiğini belirterek, ‘’Toplam borç stoku olarak söylerken tabii bunun içinde özel sektörün borcu da var. Bu, Hazine’nin, devletin borcu değil ki özel sektörün borcu...’’ dedi.


  Külliyata tanıtım

Yeni Asya Gazetesinin 38. yılı ve ‘yeni tanzim’ ile basılan Risale-i Nur Külliyatının tanıtım toplantısı, önceki akşam İstanbul Akgün Otel’de gerçekleştirildi.


  Kıbrıs’ta mabed anlaşması

KKTC Din İşleri Başkanı Ahmet Yönlüler ile Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, adadaki ibadet yerlerine saygının gelişmesini, özellikle söz konusu yerlerin restorasyonunu teşvik edici pratik adımlar atma konusunda anlaştı.


  Yalçındağ: 2006’da reformlar duraksadı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, 2006 yılında reformlar konusunda bir duraksama olduğunu düşündüğünü belirterek, “Reform heyecanımızın biraz azaldığı kanısındayım” dedi.


  Can Dündar ifade verdi

Gazeteci Can Dündar, Alaattin Çakıcı imzasıyla Tekirdağ F Tipi Cezaevinden kendisine gönderilen ve “akıllı olmasının rica edildiği’’ mektupla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdi.


  Samast apandisit ameliyatı oldu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi olayı ile ilgili Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ogün Samast ‘’Akut apandisit’’ ameliyatı oldu.


  Yeni yılın ilk MGK’sı bugün

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında bugün Çankaya Köşkü’nde toplanacak. MGK’nın yılın ilk toplantısı, saat 13.30’da başlayacak.


  Kızılay ve Yeşilay işbirliği yapacak

Madde Bağımlılığının geldiği ciddi boyutlar Yeşilay’ın yeni projeler yapmasına ve birçok kurum ve kuruluşla işbirliğine gitmesine vesile oluyor.


  “250 bin şehit için 250 bin hatim”

Çanakkale şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde Anadolu Gençlik Derneği tarafından “250 Bin Şehit İçin 250 Bin Hatim” kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde Osmaniye’de bin 793 hatim okutulacak.


  Kilis’te patlama: 1 öğrenci öldü, 7 kişi yaralandı

Kilis’in Musabeyli ilçesinde bir ilköğretim okulunun kalorifer kazanında meydana gelen patlamada bir öğrenci öldü, biri öğretmen 7 kişi yaralandı.


  Ürküten silâhlanma yarışı

Mersin Barosu Başkanı İsa Gök, Türkiye’de ruhsatlı silâh sayısının yüz binlerle ifade edilmeye başladığını, bu durumun ‘’maganda kurşunu’’nun yol açtığı ölüm ve yaralanmaların sayısını artırdığını savundu.


  ‘SİLÂH ALMA ELİNE, ALTIN TAK GELİNE’

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, düğünlerde silah atılmaması için Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ile ‘Bir Kutu Mermi 50 YTL, Bir Urup 50 YTL’ ve ‘Silah Alma Eline, Altın Tak Geline’ sloganları ile kampanya başlatacaklarını söyledi.


  Betona standart gelecek

İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesince beton ve çelik laboratuvarı kurulacak. İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Tansel Önal, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da 1990’lı yıllarda yapılan binaların beton kalitesinin çok iyi olmadığını, bu sebeple şehirde bazı binalarda dönem dönem hasarların meydana geldiğini söyledi.


  Köylüye yangın eğitimi

Çevre ve Orman Bakanlığı, orman yangın sezonunda, eğitime öncelik vererek 4 bin orman köyünde eğitim projesi başlatacak.


  Okullarda şiddetin panzehiri sevgi

Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi’nde gerçekleşen, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu ve Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun katıldığı, Okul Aile Birlikleri toplantısında, “Okullardaki şiddet” görüşüldü.


  Yüzme havuzu gibi altgeçit

Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Güre Beldesi’nde içi yaklaşık 3 yıldır yarıya kadar su dolu olan alt geçit tepkilere sebep oluyor.


  Kimliğini çaldırdı, dünyası karardı

Karabük’te torna ustası Ersin Gübay (36), 2 yıl önce İstanbul Pendik’teki evine giren hırsızların çaldığı kimliği nedeniyle zor günler geçiriyor.


  Osmanlı’nın ezanî saatleri

İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Bir, Osmanlı döneminde çok sık kullanılan ezanî saatlerin günlük hayatın bir parçası olarak Müslümanların namaz için camiye gidişlerinde mühim bir rol oynadığını kaydetti.


  İngiltere prensi cami gezdi, Kur’ân dinledi

İngiltere veliaht prensi Charles ve eşi, Kuveyt’i ziyaretleri esnasında Büyük Cami’yi de gezdiler.


  Iğdır’da Kur’ân kursu açıldı

Iğdır İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında açılan Kur’ân Kursları ve 2007 yılı umre programı hakkında basın toplantısı düzenledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004