Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

GÖZÜ YENİ REKORLARDA

Türk futbol tarihinin en golcü isimlerinden olan Hakan Şükür, kariyerindeki rekorlara yenilerini eklemek için gün sayıyor. (A) Milli Futbol Takımı ve Galatasaray formaları altında pek çok başarılara imza atan 36 yaşındaki deneyimli futbolcu, gözünü Türk futbolunun en golcü isimlerinden Metin Oktay ve Tanju Çolak’ın rekorlarına dikti.

YEŞİL SAHALARA DÖNÜYOR

Bu sezon sakatlıklar sebebiyle sıkıntılı bir dönem geçiren Hakan Şükür, bugünkü Denizlispor maçıyla birlikte sahalara dönüyor.

Turkcell Süper Lig’de Ankaraspor ile yapılan ikinci yarının ilk maçında sakatlanan deneyimli futbolcunun, 3 haftalık aranın ardından yarınki maçta forma giymesi bekleniyor. Bu sezon 14 lig maçında oynayan Hakan, toplam 4 gole imza koydu.

ÖNCE METİN OKTAY, SONRA TANJU ÇOLAK

Türkiye’deki kariyeri boyunca lig maçlarında 217’si Galatasaray forması altında olmak üzere toplam 238 gol atan Hakan Şükür, 1 gol daha atarsa, halen Metin Oktay ile paylaştığı, Galatasaray forması altında lig maçlarında en çok gol atan futbolcu rekorunu eline geçirecek. 1 Eylül 1971 doğumlu Hakan Şükür, atacağı ilk golle, Galatasaray’ın efsanevi futbolcusu, ‘’Taçsız Kral’’ lakaplı Metin Oktay’ın 38 yıllık rekorunu kıracak. Metin Oktay, Galatasaray’da 1959 ile 1969 yılları arasında 252 maçta forma giyerek, toplam 217 gole imza atmıştı. Milli futbolcu, 3 gol daha bulması halinde Tanju Çolak’ı geride bırakarak, lig tarihinin en çok gol atan futbolcusu rekorunu kıracak. Lig kariyeri boyunca Sakaryaspor’da 10, Bursaspor’da 11, Galatasaray’da da 217 gol atan Hakan Şükür, gözünü, 240 golle Tanju Çolak’a ait, lig tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanına çevirdi. Hakan Şükür, 3 gol daha atması halinde, 1982 ile 1993 yılları arasında Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe formalarıyla toplam 276 maçta 240 gol atan Tanju Çolak’a ait 14 yıllık rekoru eline geçirecek.

“200’LER KULÜBÜ”

49. sezonunu geçiren Birinci Futbol Ligi tarihinde, yalnızca lig maçlarında attıkları goller baz alınarak yapılan değerlendirmede, 200 gol barajına ulaşan futbolcular ve attıkları gol sayıları şöyle:

Futbolcu Oynadığı Takımlar Gol Sayısı

—————- ————————- ———

Tanju Çolak Samsunspor-GS-FB 240

Hakan Şükür Sakaryaspor-Bursaspor-GS 238

Hami Mandıralı Trabzonspor-Ankaragücü 219

Metin Oktay Galatasaray 217

Aykut Kocaman Sakaryaspor-FB-İstanbulspor 200

AVRUPA’DA EN ÇOK GOL ATAN FUTBOLCU

Hakan Şükür ayrıca, Avrupa kupalarında en çok gol atan Türk futbolcu unvanını da açık ara elinde tutuyor. Toplam 36 kez Avrupa arenasında rakip fileleri havalandıran Hakan Şükür’ü, bu alanda 23 golle Hami Mandıralı, 16’şar golle Oktay Derelioğlu ve Arif Erdem, 15 golle de Metin Oktay izliyor.

MİLLî TAKIMA DAMGA VURDU

Hakan Şükür, Türk Milli Futbol Takımı’nın 84 yıllık tarihindeki en golcü isim. Kariyeri boyunca (A) Milli Takım formasını toplam 107 kez giyen Hakan Şükür, 50 golle ay-yıldızlı ekibin açık ara ‘’Gol Kralı’’. 113 kez ile en çok (A) milli olan Rüştü Reçber’in ardından ikinci sırada yer alan Hakan Şükür, 29 kez de kaptanlık pazubandını taktı.

(A) milli forma altında en çok

gol atan futbolcular şöyle:

Futbolcu Maç Gol

—————- —- —-

Hakan Şükür 107 50

L. Küçükandonyadis 46 20

Metin Oktay 36 19

Cemil Turan 44 19

“EN HIZLI GOLCÜ” APOLETİ DE VAR

Hakan Şükür aynı zamanda, Dünya Kupası finallerinde atılan en hızlı golün de sahibi durumda bulunuyor. Deneyimli futbolcu, 2002 yılında düzenlenen 17. Dünya Kupası’nda, Türkiye’nin üçüncülüğü elde ettiği Güney Kore maçında 11. saniyede attığı golle, kupa tarihinin en çabuk golünü kaydeden oyuncu olarak tarihe adını yazdırdı. Deneyimli golcü ayrıca, 1996-97 futbol sezonunda attığı 38 golle, Adidas ile ESM (European Sports Magazines) tarafından yapılan belirlemeyle, ‘’Avrupa’nın En İyi Futbolcuları’’ arasına girerek, ‘’Bronz Ayakkabı’’ ödülünün sahibi oldu.

23.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GÖZÜ YENİ REKORLARDA

  Ziya Doğan: Hâlâ İlk 2’ye girme şansımız var

  “Fener’i Akdeniz havası çarpacak”

  G. Saray-Denizli

  K. Erciyes-V. Manisa

  Sivas’ta UEFA umudu

  Konya, yerini korumak istiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004