Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Volkan mahsur kaldı

F.Bahçe'nin Antalya'dan İstanbul'a dönüşünde taraftarların protestolarına maruz kalan kaleci Volkan evine gitmeyip, geceyi Samandıra Tesislerinde geçirdi. Sezon ilk yarısında 5 haftayı 12 puanla tamamlayan F.Bahçe, ikinci yarıda aynı takımlarla yaptığı ilk 5 maçta 7 puan alabildi..

2006-2007 sezonunun ikinci yarısına kötü başlayan Fenerbahçe, ilk yarı performansını aratıyor. Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Lig'de sezonun ilk devresindeki ilk 5 maçına göre, ikinci yarıdaki ilk 5 maçta kötü bir performans ortaya koydu. İlk yarıdaki 5 maçı 4 galibiyet 1 mağlubiyetle 12 puanla geride bırakan Fenerbahçe, ikinci yarıda aynı rakiplerine karşı 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 5 haftayı 7 puanla geçti. İlk yarıdaki ilk 5 maçta rakip fileleri 15 kez havalandıran sarı-lacivertliler, ikinci yarıda gol yollarındaki etkinliğini yitirerek sadece 5 kez golle buluştu. Sarı-lacivertlilerin savunması iki yarıda da ilk 5 haftalar itibariyle aynı performansı ortaya koyarak kalede 5 gole izin verdi.

G.BİRLİĞİ HAZIRLIĞI

Öte yandan Süper Lig'de 22. haftayı Antalyaspor mağlubiyetiyle puansız kapatan Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği ile yapacağı çeyrek final rövanş maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Deplasmandaki Antalyaspor maçının ardından, gece İstanbul'a dönen sarı-lacivertliler, kupa maçının hazırlıklarına sabah yaptığı antrenmanla start verdi.Antrenmana çıkmayan Kezman, Lugano, Edu ve Alex'e tesislerdeki salonda program uygulandığı ifade edildi. Tedavisi süren Rüştü ve Selçuk da antrenmanda yer almadı. Sarı-lacivertliler, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını bugün yapacakları antrenmanla sürdürecek.

TESİSLERDE KALDI

Fenerbahçe'nin İstanbul'a dönüşünde taraftarların protestolarına maruz kalan kaleci Volkan'ın geceyi tesislerde geçirdiği bildirildi. Volkan'ın antrenmanda moralinin bozuk olduğu görüldü.

Kezman-Lugana kavga etmedi

FAntalyaspor'a 1-0 yenildiği dün akşamki maçtan sonra Lugano ile Kezman'ın soyunma odasında kavga ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklandı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, kaybedilen maçlar sonrasında bu tip iddiaların çıkmasının futbolcuları ve teknik heyeti üzdüğü belirtilerek, ''Fenerbahçeli futbolcuların hiçbir zaman iddia edildiği gibi yumruklaşması ve kavga etmesi söz konusu değildir. Dolayısıyla söz konusu kavga haberi de doğru değildir'' denildi.

27.02.2007


 

Trabzon'u sırtlıyorlar

Trabzonspor'da Umut Bulut ve Ersen Martin, takımın attığı 29 golün 17'sinde imzaları bulunuyor. Uzun süre suskun kalan her iki golcünün son iki maçta yeniden golle buluşmaları en çok teknik heyeti sevindiriyor. Ligde 10 gole ulaşan Umut Bulut, Fatih Tekke'nin geçen sezonun aynı döneminde kaydettiği gol sayısını yakaladı..

Trabzonspor'un forvet oyuncuları Umut Bulut ve Ersen Martin takımı sırtlıyor. İki oyuncunun takımın attığı 29 golün 17'sinde imzaları bulunuyor. Ligin ilk yarısında gol yollarında sıkıntı yaşayan ve bu sıkıntısı ikinci yarının ilk iki haftasında da süren Trabzonspor, son 3 haftada rakip fileleri havalandırmaya başladı. Son oynadığı 3 maçta Gaziantepspor'u 2-0 Denizlispor'u 4-3 ve Beşiktaş'ı da 3-2 mağlup ederek rakip fileleri toplam 9 kez havalandıran Bordo-mavililerde atılan gollerde forvet oyuncuların imzası bulunuyor. 9 golün 5'ine imza atan Umut Bulut, formuyla dikkatleri üzerine çekerken, diğer golleri Ceyhun (2) Ersen Martin ve Erdinç Yavuz kaydetti.

TAKIMI SIRTLIYORLAR

Uzun süre suskun kalan Umut Bulut ile Ersen Martin'in son iki maçta yeniden golle buluşmaları en çok teknik heyeti sevindiriyor. İki maçta attığı golle gol sayısını 10'a çıkaran ve krallıkta iddialı konuma gelen Umut Bulut ile 7 gole imza atan Ersen Martin, adeta takımı sırtlıyor. İki futbolcu takımın attığı 29 golün 17'sinde imzaları bulunuyor. Ligin ilk yarısında oynanan Kayseri Erciyesspor maçında birlikte gol atan iki futbolcu, uzun bir aradan sonra Beşiktaş maçında birlikte rakip fileleri havalandırdı. Bordo-mavili takımın diğer 9 gole imzası bulunan futbolcular şunlar: Gökdeniz(3), Çağdaş, Ceyhun ve Marcelinho(2), Ömer Rıza, Erdinç ve Stepanov(1).

UMUT, FATİH'İN İZİNDE

Trabzonspor'un son haftalardaki golcü oyuncusu Umut Bulut, geçen sezonun aynı döneminde Fatih Tekke'nin attığı gol sayısını yakaladı. Beşiktaş'a attığı 2 gol ile gol sayısını 10'a çıkaran Umut Bulut, geçen sezonun 22. haftasında aynı rakama ulaşan Fatih Tekke'nin başarısını göstermiş oldu. Rusya'nın Zenit Petersburg takımına sezon başında transfer olan Fatih Tekke, geçen sezonu 21 golle bir önceki sezonu ise 31 golle kapamıştı. 22 lig maçının 13'ünde ilk 11'de sahaya çıkan Umut Bulut, Denizlispor'a 3, Beşiktaş'a 2, Vestel Manisaspor, Kayseri Erciyesspor, Fenerbahçe, Bursaspor ve Ankaraspor'a 1'er gol atmayı başardı.

27.02.2007


 

Haftanın en kârlısı Konya

Sivas'ı deplasmanda yenerek başarı grafiğini sürdüren Konyaspor, Kayseri ve G.Birliği'nin berabere kalmasıyla birlikte UEFA Kupasına kalma yolunda iddialı duruma geldi.

Deplasmanda Sivasspor maçından galibiyetle dönen Konyaspor, Kayserispor'un Gençlerbirliği ile berabere kalmasıyla Turkcell Süper Lig'de 22. haftadan oldukça karlı çıktı. Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Memduh Oğuz, yaptığı açıklamada, önceki hafta sonu kendi sahalarında Beşiktaş'a karşı alınan galibiyetin verdiği moralle Sivas'a mutlak galibiyet parolası ile gittiklerini söyledi.

Bu maçın ilerleyen haftalarda netleşecek hedefleri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Oğuz, yüksek moral ve motivasyonla çıktıkları maçtan yeni transfer Neca'nın da üstün performansıyla galibiyetle ayrıldıklarını kaydetti. Bu maçta takım olarak iyi oyun ortaya koyduklarını ve artık iyi bir hava yakaladıklarını ifade eden Oğuz, ''Sivasspor maçında iyi oynayan Neca, ara transferde ne kadar doğru hareket ettiğimizi gösterdi'' dedi.

Deplasmandan adeta 6 puanla ayrıldıklarını belirten Oğuz, şunları kaydetti: ''Bu hafta Kayserispor'un Gençlerbirliği ile berabere kalmasıyla haftanın en karlı takımı olduk. Yani bu haftaki skorlar Konyaspor'un lehine oldu. Üst sıralara tırmanışımız sürüyor. Şu anda beşinciyiz ve dördüncü ile aramızda 1 puan, üçüncü Beşiktaş ile 2 puan ve lig ikincisi Galatasaray ile aramızda 4 puan var. Avrupa kupalarına gidecek takımlar arasındaki yarışta biz de varız.''

Oğuz, iyi bir hava yakaladıklarını ve bu havayla önümüzdeki hafta Trabzonspor'u konuk edeceklerini belirterek, ''Trabzonspor da bu hafta Beşiktaş'a karşı iyi sonuç aldı. Bordo mavililer de yakaladıkları bu havayla Konya'ya galibiyet için gelecekler, ancak Konya'dan puanla dönmenin zor olduğunu artık bütün takımlar biliyor''

27.02.2007


 

Sivasspor evinde puan dağıtıyor

Süper Lig takımlarından Sivasspor, sezon başından itibaren sahasında istediği sonuçları alamıyor. Topladığı 31 puanla ligde 8. sırada yer alan Sivasspor, sezon başından bu yana sahasındaki maçlara oranla deplasmanda daha başarılı sonuçlara imza atıyor.

Sivasspor, Antalyaspor'un ardından Konyaspor'a da evinde mağlup olarak taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Ligin ikinci yarısına arka arkaya 3 galibiyet alarak başlayan kırmızı-beyazlı takım, son 2 haftada aldığı 2 mağlubiyetle zirveden uzaklaştı. Sivasspor, bu hafta lider Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak.

Deplasmanda oynadığı 11 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet elde eden Sivasspor, iç sahada oynadığı maçların 4'ünü kazanırken, 1'inden beraberlik, 6'sından ise mağlubiyetle ayrıldı. Deplasmanda 13 gol atıp kalesinde 10 gol gören kırmızı-beyazlı ekip, sahasında ise 10 gol atıp, 16 gol yedi. Deplasman maçlarındaki performansına göre 11 karşılaşmada topladığı 18 puanla, 12 maçta 19 puan toplayan Fenerbahçe'nin ardından 2. sırada yer alan Sivasspor, iç sahada ise topladığı 13 puanla 16. sırada yer alıyor.

27.02.2007


 

G.Saray, Erciyes önünde

Türkiye Kupasında yarı final hesapları yapan sarı-kırmızılı ekip, ilk maçta 0-0 berabere kaldığı Kayseri Erciyes'i bugün saat 20.00'de başlayacak maçta eli boş göndermek istiyor.

Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında bugün Kayseri Erciyesspor'u konuk edecek Galatasaray, yarı finale çıkma hesapları yapıyor. Kayseri Erciyesspor ile deplasmandaki ilk maçında 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, ligdeki Denizlispor beraberliği sonrası bu rövanş maçında galip gelerek taraftarının yüzünü güldürmek ve adını yarı finale yazdırmak istiyor. Galatasaray'da sarı kart cezası nedeniyle Denizlispor karşısında oynayamayan Rigobert Song'un bu kez mide rahatsızlığı nedeniyle Okan'ın ise sol ayak arka adalesindeki sakatlığı nedeniyle Kayseri Erciyesspor karşısında bugün forma giyemeyecekleri açıklandı.

Kulüp doktoru Murat Çevik, boğaz enfeksiyonu geçiren ve ateşi yükselen Ayhan'ın da durumunun kritik olduğunu belirterek, ''Ancak maç saatinde oynayıp oynamayacağına karar verebileceğiz'' derken, İliç ile Tolga'nın ise durumlarının iyi olduğunu ifade etti. Ayrıca, geçirdiği bağırsak enfeksiyonu sonrası takımla çalışmalara başlayan Orhan için ise Murat Çevik, bu oyuncunun hala halsizliğinin bulunduğunu söyledi. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmada, Galatasaray'ın Kayseri Erciyesspor karşısına, Mondragon, Cihan, Tolga, Tomas, Ferhat , Sabri, İnamoto, İliç, Arda, Ümit, Hakan 11'i ile çıkması bekleniyor.

27.02.2007


 

Sakarya taraftarı Bursa'yı alkışladı

Bursaspor Basın Sözcüsü Turgay Dursun, Sakaryaspor karışısında aldıkları 3-1'lik galibiyetle ilgili olarak, ''Zorlu bir deplasmandan arzu ettiğimiz sonuçla ayrıldık'' dedi. Dursun, maçın mükemmel bir ambiyansta oynandığını, her iki takım taraftarların karşılaşmayı yan yana izlediğini, hatta tribünlerde diğer takım taraftarlarının da bulunduğunu söyledi.

Kendisinin, Bursaspor'un ligi ilk 5'te bitirebileceği yönünde öngörüsü bulunduğunu dile getiren Dursun, ''Ben, bu takımın çok iyi işler başarabileceğine en başından beri inanıyorum. Sakaryaspor maçı kolay gibi görünse de oldukça zorlu geçti' diye konuştu.

Dursun, maçın sonucundan çok Sakaryasporlu taraftarların gösterdiği centilmenliğin konuşulması gerektiğini vurguladı. Rakip takımın taraftarlarına teşekkür edilmesi gerektiğini anlatan Dursun, ''Bu görüntüyü Ankaragücü ve Bursaspor taraftarları başlatmıştı. Sakaryasporlu taraftarlar da güzel bir olaya imza attılar. Umarım bu tüm Türkiye'ye yayılır. Statlarımızda kavga yerine bu tür güzel görüntüler görürüz.Artık futbolumuzda kavga konuşulmasın. Dostluğun ne denli güzel ve önemli olduğunu bu maçta gördük. Kazanan deplasman takımıydı ama Sakaryasporlu taraftarlar alkışlarla Bursaspor'u uğurladılar.''

27.02.2007


 

Baliç'e devre arasında kırmızı kart

İstanbulspor Sportif Danışması Saffet Sancaklı, dengede giden karşılaşmanın devre arasında Baliç'in kırmızı kartla oyun dışı kalmasının rakip karşısında dirençlerini kırdığını söyledi.

Türk Telekom Lig A ekiplerinden İstanbulspor, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor deplasmanında alınan 10'lık mağlubiyete rağmen, sergilenen oyundan memnun. İstanbulspor Sportif Danışması Saffet Sancaklı, dengede giden karşılaşmanın devre arasında Baliç'in kırmızı kartla oyun dışı kalmasının rakip karşısında dirençlerini kırdığını söyleyerek, ''Ben hiç devre arasında kırmızı kart gösterildiğine şahit olmamıştım. Hakemin söylediğine göre oyuncumuz, rakip seyirciyle bir diyaloga girmiş. Gençlerbirliği OFTAŞ Spor karşısında 10 kişiyle oynamak hiç kolay değil. Bitime 5 dakika kala golü yedik. Eğer 10 kişi kalmasaydık kazanma şansımız vardı''dedi.

27.02.2007


 

Hidayet 8'de kaldı

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Orlanda Magic, sahasında Houston Rockets'a 97-93 yenildi.

Orlando'da bulunan Amway Arena'da oynanan ve 17 binden fazla basketbolseverin izlediği mücadelede, Hidayet ilk 5'te başlarken, maçta 32 dakika süre aldı. Milli basketbolcu, bu süre içinde 8 sayı, 4 ribaunt, 3 asist ve 1 top çalmayla vasat bir görüntü çizdi. Hidayet, 9 kez denediği 2 sayılık atışlardan 4'ünü sayıya çevirdi.

27.02.2007


 

Telekom yeniden liderliğe yükseldi

Fenerbahçe Ülker, güçlü rakibi Efes Pilsen'i yenince Türk Telekom geçen hafta kaybettiği liderli tekrar gele geçirdi.

Beko Basketbol Ligi'nde 21. hafta geride kalırken, Türk Telekom yeniden liderliğe yükseldi. Haftanın en önemli maçında Fenerbahçe Ülker, haftaya lider olarak giren Efes Pilsen'i 78-69 yenerek hem rakibini liderlikten etti, hem de 2. sıraya yükseldi. Türk Telekom ise sahasında Alpella'yı 88-65'lik skorla geçti ve 40 puan ve averajla liderliğe yükseldi. Haftanın derbi maçında ise Beşiktaş Cola Turka, deplasmanda Galatasaray Cafe Crown'u 81-70 yendi ve puanını 34'e yükseltti.

Melih Tezcan D.

27.02.2007


 

Grekoromen Milli Takımı Dünya 3.'sü oldu

Grekoromen Güreş Dünya Kupası, Antalya'da sona erdi. Üçüncülük mücadelesinde Rusya'yı yenen Türkiye, bronz madalyanın sahibi olurken, finalde ABD'yi 4-3 yenen Ukrayna Dünya Kupası'nı kazandı.

Dilek Sabancı Spor Salonu'ndaki müsabakalarda, 66 kiloda Şeref Eroğlu, Vachadze Ambako, 74 kiloda Şeref Tüfenk, Mikhail Ivanchenko'yu, 84 kiloda Nazmi Avluca, Dmitry Oralov'u, 96 kiloda Hamza Yerlikaya, Teploukhov Vasil'i sayıyla yenerken, 120 kiloda ise İsmail Güzel rakibi Alexander Anuchin'i tuş yaparak yendi. 55 kiloda Hüseyin Aygün, Zahu Kuramagomedov'a, 60 kiloda Bünyamin Emik, İslam Beka Albiev'e sayıyla yenildi. Böylece Türkiye, 5 galibiyet ve 2 yenilgi alarak kupayı 3. sırada tamamladı. Şampiyon olan Ukrayna Milli Takımı'na kupasını Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, 3. olan Türk Milli Takımı'na Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Rafael Martinetti, ikinci olan ABD'ye ise FILA temsilcileri verdi.

27.02.2007


 

Bir haftada iki defa hayâl kırıklığı yaşattı

F.Bahçe, eline geçen altın fırsatı heba etti. Antalya'da galip gelebilseydi rakipleri G.Saray'dan 9, Beşiktaş'tan 11 puan önde bulunacaktı. Ancak Antalya'da işler tam tersine döndü. Bırakın galip gelmeyi, bir puanı alacak bir futbol ortaya koyamadı. Şampiyonluğun en büyük adayı bir takımın kazanmak adına sahada adeta yürüyerek mücadele etmesi insanlara saç baş yoldurdu. Böylece Fenerbahçe bir hafta içinde aldığı kötü sonuçlar yüzünden taraftarlarını iki defa hayal kırıklığına uğrattı.

Zico, artık takımını tanımalı. Sahada koşmayan, mücadele etmeyen, takım oyunu yerine kendi bildiğini yapan oyuncularla yolunu ayırmalı. Hiç tereddüt etmeden genç takımdan oyuncular alıp, sahaya sürmeli. Eğer bu kötü durum devam ederse şampiyonluk sezon sonunda hayal olur. Yol yakınken tedbir alınmalı. Üst üste kaybedilen puanlar Zico'ya ciddi bir uyarı olmalıdır.

Rüştü'nün sakatlanmasıyla birlikte F.Bahçe kalesi ciddi bir kaleci krizi yaşıyor. Volkan, çok önemli hatalar yapıyor. Kafasındaki düşünceyi kimse çözemiyor. Savunma arkadaşlarına hiç güven vermiyor. Yediği gollerde ellerini bile kımıldatmıyor. Bu böyle sürüp gidemez. AZ Alkmaar 'la İstanbul'da oynanan maçta yediği goller sonrası tribünlerin hedefi olmuştu. Zico, oturup konuşmalı. Verim alamayacaksa 3. kaleci Serdar'a fırsat tanımalı.

F.Bahçe'de bir diğer sıkıntısı ise Aurelio'nun sürekli olarak yedekte bırakılması. Onun yerine görev yapan Deniz, Aureilo kadar pas dağıtamıyor. Çok sık çalıma kaçıyor ve birçoğunu da kaybediyor. Ayrıca aldığı topları kaleciye geri pas olarak gönderiyor. Halbuki Antalya karşısında Aurelio'nun oyuna girmesiyle birlikte F.Bahçe oyuna ağırlığını koydu. Ciddi gol pozisyonları üretmeye başladı.

Kezman, kendisine güvenenleri mahçup etti. Sahada mücadele ediyor, rakibini kovalıyor ama girdiği pozisyonları gol yapamıyor. Bu durum hem onu üzüyor, hem de taraftarlarını. Kanatlardan top taşıması onu yoruyor. Alex ve Tümer'den yeterince pas alamıyor.

Ligde 2. yarının başlamasıyla birlikte Alex'te büyük bir düşüş var. Sezon sonunda sözleşmesi bittiği için yeniden F.Bahçe'de imza atmak istiyor. Ancak yönetim buna yanaşmak istemiyor. Tahmin ediyorum, yönetim sunduğu rakamı kabul ederse Alex'le devam edecek. Brezilyalı yıldız, önerilen rakamı beğenmezse yollar ayrılacak.

Ligde bu hafta enteresan maçlar var. Beşiktaş, G.Saray'ı evinde ağırlayacak. Arkasından F.Bahçe Kadıköy'de Sivas'la oynayacak. Bundan sonra kaybedilecek her puanın telafisi zor olacak. Özellikle şampiyonluk yarışında bulunan takımların hata yapma kredisi tükendi.

[email protected]

Erol DOYURAN

27.02.2007


 

3 büyükler hayal kırıklığına uğrattı

Turkcell Süper Lig'de 22. hafta oynanan 5 karşılaşma ile tamamlandı. Haftaya en yakın rakibiyle arasında 7 puan farkla önde lider giren Fenerbahçe, Antalyaspor'a deplasmanda 1 - 0 mağlup oldu. Haftanın açılış maçlarında Galatasaray, Denizlispor'u Kayseri Erciyesspor da Vestel Manisaspor'u konuk etti. Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, Ali Sami Yen'de karşılaştığı Denizlispor karşısında tutuk bir oyun ortaya koyarken, beraberliği de zor kurtardı. Teknik Direktör Bülent Korkmaz'la çıkışa geçen Kayseri Erciyesspor, paraşütsüz inişini sürdüren Ersun Yanal'ın takımı Vestel Manisaspor'u tek golle geçerek ligde kalam yönünde yeniden ümitlendi. Tehlikeli bölgeden uzaklaşma planları yapan iki takımın mücadelesinde Ankaragücü, 1 - 0 geriye düştüğü maçta sahadan 2 - 1 galip ayrılarak puanını 29'a çıkardı, rakibi Gaziantepspor'un da üstüne çıktı. Ligdeki çıkışıyla herkesi şaşırtan Sivasspor, konuk ettiği Konyaspor karşısında sahadan 3 - 1 mağlup ayrıldı. Beraberlikler takımı Ankaraspor, zorlu Çaykur Rizespor deplasmanından da puan çıkardı. Çaykur Rizespor öne geçtiği maçta rakibinin golüne engel olamayınca mücadele de 1 - 1 sona erdi. Ligde düşmeme mücadelesi veren Sakaryaspor, konuk ettiği Bursaspor karşısında verdiği mücadelede istediği sonucu alamadı ve konuk Bursaspor suskun golcüsü Pancu (2) ve Sinan'ın golleriyle 3 puanı 3 - 1'lik skorla elde etti.

TOPLU SONUÇLAR

Galatasaray - Denizlispor : 1 - 1

K. Erciyesspor - Vestel Manisaspor : 1 - 0

Ankaragücü - Gaziantepspor : 2 - 1

Trabzonspor - Beşiktaş : 3 - 2

Gençlerbirliği - Kayserispor : 2 - 2

Sivasspor - Konyaspor : 1 - 3

Çaykur Rizespor - Ankaraspor : 1 - 1

Sakaryaspor - Bursaspor : 1 - 3

Antalyaspor - Fenerbahçe : 1 - 0

23. HAFTANIN MAÇLARI

2 Mart Cuma: Bursaspor - Antalyaspor. 3 Mart Cumartesi: Kayserispor - Çaykur Rizespor, Denizlispor - Ankaragücü, Beşiktaş - Galatasaray. 4 Mart Pazar: Vestel Manisaspor - Gençlerbirliği, Ankaraspor - Sakaryaspor, Gaziantepspor - Kayseri Erciyesspor, Konyaspor - Trabzonspor, Fenerbahçe - Sivasspor.

Seyhan ŞENTÜRK

27.02.2007


 

Sakarya taraftarı Fair-Play'i haketti

Evvela Sakaryaspor taraftarı "TATANGALAR" ın başlatmış olduğu dostluk, kardeşlik mesajlarının önemini belirterek yazıma başlamayı görev kabul ettiğimi belirteyim. Tamam belki Sakaryaspor'un küme düşmesi Sakarya için önemli bir olay olabilir. Fakat TATANGALAR'ın kardeşlik atağı her şeyden çok daha önemlidir. Aynı tirübünde bütün takımların taraftarını yan yana getirmek bugüne kadar hiç kimsenin başaramadığı bir işti. Olmazı başaran TATANGALAR, bence bu yılın fair play ödülüne aday olmuşlardır.

Bursa maçından önce Sakarya Stadında yaşananlar, futbol teröründen bıkanları gerçekten duygulandırdı. Küme düşmeye aday bir takımın taraftarları rakip takıma hakaret ve küfür yerine, maçtan önce ve sonra çağırarak alkışlamaları gerçekten takdire şayan bir hadisedir. Sakaryaspor belki de küme düşecek. Ama taraftar bu büyük hareketiyle "Gerçek Şampiyon" dur.

Sakaryaspor maalesef yine önemli bir fırsatı kaçırarak taraftarın barış hareketinin, coşkulu yaşanmasını destekleyemedi. Bir anlamda "Aykut için Sakarya, Aykut için" çağrılarına cevap veremedi. Nasıl versin ki; Sakaryasporlu oyuncular sanki küme düşmeyi kabullenmişler havasındaydılar. Sinan Kaloğlu'nun üç oyuncu arasından sıyrılıp, 50 metre top sürüp golü attırmasına kimse engel olamadı. Çabalar gibiydiler. Ama beyinleri bittiği için ayaklar yetişip Sinan'ı durdurmaya yetmedi.

Aslında Sakaryaspor bu tip gollere alıştı. Sivas maçında da Balili topu alıp giderken de, oyuncular yine ona yetişememişti. Aslında Bursa'dan yenilen ikinci gol çok şeyi anlatıyor. Ama bunu maç sonrası röportajında Musa Aydın açık yüreklilikle dile getirdi. Lafı "Biz zaten küme düştük" demeye getirdi. Şaban Yıldırım göreve başladığı zaman yönetime önerim; fiziksel hazırlanmanın yanında, takımı zihinsel olarak ta hazırlamaları yönündeydi. Hatta takıma psikolog vaya mentör tutmalarını acizane tavsiye etmiştim. Gelinen noktada oyunculardaki psikolojik yıkım açıkça görülüyor.

[email protected]

Said OKUR

27.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004