Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şapkalı kadınlarla bahçede karşılaştık

Önceki gün gazetelerde yer alan, meclisteki şapka olayının şahitlerinden Safa Telci, “Şapkalı bayanlarla meclisin bahçesinde karşılaştık. Aramızdaki başörtülü arkadaşlara ‘Türbanla giremezsiniz, çıkartın’ şeklinde lâf attılar, biz aldırış etmedik” dedi.

Meclisi ziyaret etmek üzere arkadaşlar arasında bir gezi tertiplediklerini söyleyen Safa Telci, “Amacımız meclisi ziyaret etmek, gezip görmekti. Ve kırk yedi arkadaş 7 Mart günü meclise gittik” dedi. Meclis oturumuna girmek üzere kapıya yöneldiklerinde 20-30 kişilik bayan topluluğuyla karşılaştıklarını söyleyen Telci, “Önlerinden geçerken aramızda bulunan dört başörtülü arkadaşımıza, tahrik edici bir şekilde, ‘Böşörtüsünü çıkartın, türbanla giremezsiniz’ diye lâf attılar. Biz aldırış etmedik. Yalnız onların hepsi telefonlara sarıldılar, birilerini aradılar” şeklinde olayı anlattı.

Kadınları geride bırakarak sırayla meclise girdiklerini ve güvenlikten geçtiklerini aktaran Telci, polislerin başörtüsüne yönelik uyarıda bulunmadığını belirtti. Oturumu izlemenin kurallarının kendilerine bildirildiğini söyleyen Telci, “Bacak bacak üstüne atılmayacağını, telefonların içeri girmeyeceğini, konuşma olmayacağını ve alkış yapılmayacağını söylediler. Çanta ve mantoların da vestiyere bırakılması gerekiyordu. Biz de bıraktık. Elimizdeki kitapları vestiyere, cep telefonlarımızı kilitli dolaplara koyarak locaya girdik” dedi.

İzleyici locasına girdiklerinde kendilerinden başka kimsenin olmadığı gibi, girmek için bekleyenlerin de olmadığını vurgulayan Telci, “O şapkalı bayan ya bizden önce girip çıktı ya da hiç girmedi oturumu izlemek için. Gazetede gördüğüm fotoğrafın TBMM içinde nereden ve nasıl çekildiğiyle ilgili hiçbir fikrim yok” sözleriyle açıklamasını sürdürdü.

Kurallara uyarak oturumu on dakika kadar izledikten sonra çıktıklarını söyleyen Telci, şapkalı alınmadıklarını iddia eden kadınlarla çıkarken karşılaşmaları gerektiğine de dikkat çekti. Telci, “Bizden sonra gelip alınmamalarına ihtimal vermiyorum. Bahçede gördüğümüz kadınların, on dakikada güvenlikten geçip locaya gelmeleri zor. En azından yolda karşılaşırdık, fakat çıkarken onları görmedik. Başka bir karma grup güvenlikten geçiyordu biz çıkarken” dedi.

Yeni Asya / İSTANBUL

10.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Askerî vesayet var, darbeye ihtiyaç yok

  Düşünce özgürlüğüne darbe

  Andıcı savunmak Baykal'a kaldı

  Akşener: AKP, başörtüsü problemini çözemez

  Başbakanlık, fişleme iddialarını yalanladı

  Eğitim hakkından mahrum edilen kızlar var

  OKS kalkıyor

  AİHM’den Öcalan’ın avukatlarına ret

  Lozan’da Perinçek’e para cezası

  Youtube yeniden yayında

  Hızlı tren gün sayıyor

  Tarihî çarşıda ürküten yangın

  Umut Nisan yağmurlarında

  Hâlâ açık rögarlar var

  Tarihi tarihçilere bırakalım

  Arapça Risâle-i Nur’a yoğun ilgi

  Osmanlı usûlü sadaka sandığı

  Şapkalı kadınlarla bahçede karşılaştık

  DYP’li gençlerden, huzurevine ziyaret

  DPY’ye başvurular başlıyor

  Kendi siteni kendin hazırla


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004