Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

KKTC dünyaya açılıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, “Hiçbir noktada buluşmayız” görüşünün dünyada artık geçerli olmadığını ifade ederek, “Biz artık her yerde olmak istiyoruz. Kapanarak, Lefkoşa’dan siyaset yapmak istemiyoruz” diye konuştu.


‘Telafer’e saldırı, istila planının ürünü’

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Sadettin Ergeç, Tel Afer’de hâlâ baskınların devam ettiğini ifade ederek, “Bu insanlık dramına herkesin müdahale e

İran'a Suud uyarısı

Suud Kralı Abdullah, İran lideri Mahmud Ahmedinejad’ı ABD’den gelecek saldırı ihtimalini gözardı etmemesi için uyardı. Kral Abdullah İran liderine, “A


  Demokrat Başkan Şam'da

Amerika temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin, 3 Nisan tarihinde Suriye’yi ziyaret edeceği bildirildi.


  İngiltere özür dilesin

İran’ın Moskova Büyükelçisi Gulamrıza Ensari, İran karasularında yakalanan 15 İngiliz askerinin uluslar arası hukuku çiğnemek suçunda İran’da yargılanabileceklerini söyledi.


  Almanya’da Kutlu Doğum

Almanya’da Peygamber Efendimizin (a.s.m.) doğum günü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum programları her geçen yıl artıyor. Almanya genelinde her ilde kutlanan programlara insanlar yoğun ilgi gösteriyor. Geleneksel hale gelen Kutlu Doğum programları bir haftayla da sınırlı kalmayıp iki veya üç hafta boyunca kutlamalar devam ediyor.


  Rusya’da harem selâmlık yaygınlaşıyor

İlk olarak Londra’da uygulamaya konulan “pembe taksi”lerden etkilenen Ruslar, kadınlar için “pembe” ve “kırmızı” taksi hizmetleri açmakla yetinmeyip bayanlara özel tren vagonlarını da devreye soktu. Özellikle gece saatlerinde erkekler için dahi sokağa çıkılması tehlikeli hale gelen Moskova’da “Red Ladies” adlı taksi servisi, kadınlardan gelen yoğun talebi karşılamakta yetersiz kalıyor.


  Arap Birliği AB'yi ümitlendirdi

AB ülkeleri dışişleri bakanları, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Arap Birliği zirvesinden sonra Orta Doğu barış süreci için yeni bir fırsat oluşturulmasını ümit ettiklerini bildirdiler.


  Tarık Aziz: Saddam gitti, Irak bitti

Saddam Hüseyin’in en güvenilir adamlarından biri olarak uzun süre Irak’ta üst düzey görevlerde bulunan 2003 yılının Nisan ayında teslim olduğu Amerikan Ordusu’nun elinde tutuklu bulunan Irak eski devlet başkanı yardımcısı Tarık Aziz, Saddam Hüseyin’in idamıyla birlikte Irak’ın ruhunun kaybolduğunu söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004