Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İlâç gibi sergi

Eskişehir’de Niyazi Çapa adlı bir işadamı tarafından açılan Beylerbeyi Konağı Kültür Hizmetleri Müzesi’nde asırlık ecza ürünleri ve Osmanlı kültürü birlikte sergileniyor.

Odunpazarı mahallesi içerisinde yeralan tarihi Beylerbeyi Konağı’nı satın alıp restore ettiren Niyazi Çapa konağı müze olarak hizmete açtı. 360 yıllık konağın içerisine kurulan müze Nostalji Eczanesi, Çanakkale Savaşları, Osmanlı aile hayatı ve Türkmen -Yörük çadırı bölümlerinden oluşuyor. Müzede asırlık ecza ürünlerinin, ilaçların ve tıbbi kitapların yanı sıra geleneksel kıyafetler, Osmanlı İmparatorluğu döneminde kullanılan ev eşyaları ve yörük çadırı yer alıyor.

İçerisinde tarihî ecza gereçlerinin, hap kalıbı gibi ilâç yapım malzemelerinin ve ilâçların bulunduğu Nostalji Eczanesi hakkında bilgi veren Niyazi Çapa ilâçları ve ecza gereçlerini Türkiye’nin dört köşesini tek tek gezerek topladığını ve bunun seneler sürdüğünü ifade etti. Çapa, ‘’Ben çeşitli yerlere gittiğimde hemen ‘yemek yenilecek yer, eğlenilecek yer neresidir?’ diye sormam. ‘En eski eczacı kimdir, nerdedir?’ diye sorarım’’ dedi. Müzede tıp tarihine ışık tutacak malzemelerin bulunduğunu söyleyen Çapa senelerce eczacılık yaptığını, eczacılık sektörünün hemen hemen her kademesinde çalıştığını belirtti. Çapa, müzeyi açma amacının gelecek nesillere tarih bilinci kazandırmak olduğunu söyledi.

22.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Alman içmimarlar Bursa’ya hayran kaldı

  İlâç gibi sergi

  Ya Maas Nehri’nde tutarsa

  7 asırlık camiye ziyaretçi rekoru


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004