Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Millîler, 2008 için son kez toplanıyor

(A) Millî Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda 17 Kasım'da deplasmanda Norveç ve 21 Kasım'da İstanbul’da B. Hersek ile yapacağı son iki maç öncesi bugün toplanıyor.

(A) Millî Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda 17 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Norveç ve 21 Kasım Çarşamba günü İstanbul’da Bosna-Hersek ile yapacağı son 2 maç öncesi bugün İstanbul’da toplanacak.

Aday kadroya davet edilen futbolcular saat 17.00’den itibaren Polat Renaissance Otel’de toplanmaya başlayacak.

Milliler, 12 Kasım Pazartesi günü saat 10.55’te özel bir uçakla Estonya’nın başşehri Tallinn’e giderek, Norveç maçı için burada kampa girecek. Hazırlıklarını burada Le Coq Arena’da yapacak ay-yıldızlı ekip, 16 Kasım’da özel bir uçakla Norveç’in başşehri Oslo’ya geçecek. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 13 Kasım Salı günü Le Coq Arena’da, 16 Kasım Cuma günü de Norveç’te Ullevaal Stadı’nda basın toplantısı düzenleyecek.

ADAY KADRO

(A) Milli Futbol Takımı’nın, Norveç ve Bosna-Hersek ile yapacağı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarının aday kadrosunda şu isimler yer alıyor: Servet, Arda, Hakan Balta (Galatasaray), Hayrettin, Sedat, Mehmet Yıldız (Sivasspor), Volkan, Deniz, Gökhan Gönül, Aurelio, Semih (Fenerbahçe), Rüştü, İbrahim Kaş (Beşiktaş), Mehmet Topuz (Kayserispor), Gökdeniz (Trabzonspor), Serkan Kırıntılı (Ankaragücü), Emre Aşık (Ankaraspor), Hamit (B. Münih), Emre Belözoğlu (Newcastle), Yıldıray (Stuttgart), Nihat (Villarreal), Tuncay (Middlesbrough), Fatih Tekke (Zenit), Serhat Akın (Anderlecht).

11.11.2007


 

F. Bahçe, ligde de üç puan peşinde

Şampiyonlar Liginde bu yıl başarılı sonuçlar alan F. Bahçe, ligde de seriye devam etmenin peşinde. Sarı-lacivertliler gündüz maçında güçlü Kayserispor’a konuk oluyor.

Saat 16:00’da başlayacak ve Oktay Demiray’ın yöneteceği 90 dakika Lig TV’den canlı olarak ekranlara gelecek.

İki takım, lig tarihinde bugün 25. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 24 maçta Fenerbahçe 16, Kayserispor ise 2 galibiyet alırken, 6 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertli takımın toplam 61 golüne, sarı-kırmızılı ekip 21 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda İstanbul’da 4-1 Fenerbahçe galip gelmiş, Kayseri’deki maç 2-2 bitmişti.

11.11.2007


 

Moralsiz G. Saray, Korkmaz’a karşı

Hafta içinde oynadığı UEFA Ligi karşılaşmasında Helsinborg’a kendi sahasında kaybederek taraftarını üzen G. Saray, Süper Ligde eski kaptanı Bülent Korkmaz’ın çalıştırdığı G. Birliği’ni konuk ediyor.

5 maçlık seyircisiz oynama cezası biten sarı-kırmızılılar, bu sezon ligde ilk kez taraftarının önüne çıkacak. Saat 20:00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak karşılaşmayı Aytekin Durmaz yönetecek. İki takım lig tarihinde 73. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiye kadar yapılan 72 maçta, sarı-kırmızılılar 38, kırmızı-siyahlılar ise 18 galibiyet elde etti. Taraflar 16 maçta ise eşitliği bozamadı. Lig maçlarında Galatasaray’ın toplam 124 golüne, Gençlerbirliği 77 golle yanıt verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçları Galatasaray İstanbul’da 1-0, Ankara’da da 3-1’lik skorlarla kazanmıştı.

11.11.2007


 

Ersun Yanal ‘disiplin’ dedi

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Trabzonspor olarak gelecek maçlarda daha disiplinli bir takım olmayı sağlamak amacımız olacak. Şu anda çok fazla değişiklik alternatifimiz yok"^dedi.

Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, 2-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından takımın oyunundan memnun olduğunu söyledi. Karşılıklı ataklarla geçen iyi bir maç oynandığını kaydeden Kurtar, rakipleri Trabzonspor’un yeni bir yapılanma içinde olduğuna dikkat çekti. Golü erken bulduklarını ifade eden Kurtar, ‘’Karşılıklı ataklar vardı, iyi bir maç oldu. Sonuçta 2-0 kazandık, tabii ki, memnunum’’ diye konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise maçın ilk yarısında yeterince etkili olamadıklarını ve rakibin duran toplarla pozisyon üreterek öne geçtiğini belirtti.

Maçın ardından Yanal, şöyle konuştu: ‘’İkinci yarı tamamen bizim kontrolümüzde geçti. Ceza sahası içinde çok net gol pozisyonları vardı. Sadece top çizgiyi geçmedi. Son 10 dakikada bütün riskleri aldık. Bu bölümde rakibimiz kontrataktan ikinci golü buldu. Trabzonspor olarak gelecek maçlarda daha disiplinli bir takım olmayı sağlamak amacımız olacak. Şu anda çok fazla değişiklik alternatifimiz yok.’’

11.11.2007


 

Carlos, Realli yöneticileri suçladı

Real Madrid’de 11 yıl forma giydikten sonra 2007-2008 sezonunun başında Fenerbahçe’ye transfer olan Breziyalı futbolcu Roberto Carlos, İspanyol Marca gazetesinde yeralan röportajında, eski kulübünün yöneticilerini sert dille eleştirdi.

Fenerbahçe’nin kendisine ilk transfer teklifini getirdiği 2006-2007 sezonunda arkasından çok işler döndürüldüğünü ve bunlardan rahatsız olduğunu kaydeden Carlos, Real Madrid kulübü başkanı Ramon Calderon’u suçladı.

Real Madrid kulübü başkanının bir yandan, ‘’Roberto seninle sözleşme uzatmak istiyoruz’’ derken, arkasından ‘’Roberto 34 yaşında. Onun için para harcamayıp genç oyuncular getirsek daha iyi olur’’ diye konuştuğunu söyleyen Brezilyalı yıldız futbolcu, İspanyol kulübünden ayrılmasının tek sorumlusunun Calderon ve Mijatoviç (Futbol Şube Sorumlusu) olduğunu ifade etti.

Carlos, R. Madrid yöneticilerini, ‘’Beni kandırmaya çalışmayın bir gün gelir gerçekler ortaya çıkar’’ şeklinde uyardığını kaydederek, ‘’Ben, ‘kariyerimi Real Madrid’de bitirmek istiyorum’ deme cesaretini gösterirken, onlar sezon sonunda Fenerbahçe’ye gideceğimi taraftarlara açıklama kapasitesine sahip olamadılar’’ açıklamasını yaptı.

Carlos, Fenerbahçe’ye transferi ile ilgili olarak ise, ‘’Hayatımın en iyi kontratını imzaladım’’ dedi.

11.11.2007


 

Sivas’ta millî gurur

Sivasspor’da, (A) Milli Futbol Takımı kadrosuna 3 oyuncu vermenin gururu yaşanıyor. Ligde aldığı başarılı sonuçlarla spor kamuoyunun beğenisini toplayan Sivasspor, başarısı ile (A) Milli Futbol Takımı teknik direktörü Fatih Terim’in de dikkatini çekti.

Bunun üzerine kırmızı-beyazlı ekibi, Milli Takım antrenörü Oğuz Çetin bazı maçlarda takibe aldı. Terim, Sivasspor’un güçlü fiziği ve rakip takımlara yaptığı presle dikkat çeken golcüsü Mehmet Yıldız’ı, hırslı ve mücadeleci futbolu ile beğeni toplayan sol beki Hayrettin Yerlikaya’yı ve savunmada güven veren bir futbol sergileyen stoper Sedat Bayrak’ı Milli Takım kadrosuna aldı. Ligde başarılı sonuçlar alan Sivasspor’da, bu 3 oyuncunun Milli Takıma çağrılması da ayrı bir gurur kaynağı oldu.

11.11.2007


 

M. Okur’dan 13, Hidayet’ten 21 sayı

NBA’de Mehmet Okur’un formasını giydiği Utah Jazz, deplasmanda Seattle Supersonics’i 103-101 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmada 13 sayı attı.

31 dakika sahada kalan Okur, 2 kez denediği 3 sayılık atışların 1 tanesinde başarılı olurken, 10 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda ise 5 isabet buldu ve karşılaşmayı 13 sayı, 3 ribauntla tamamladı.

Hidayet Türkoğlu’nun formasını giydiği Orlando Magic ise, deplasmanda New York Knicks’i 112-102’lik skorla geçerken, milli oyuncu karşılaşmayı 21 sayıyla tamamladı. Karşılaşmaya ilk 5’te başlayan ve 31 dakika sahada kalan Türkoğlu, 6 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2 tanesinde başarılı olurken, 11 kez denediği 2 sayılık atışların da 7 tanesini sayıya çevirdi. Türkoğlu, 1 kez geldiği serbest atış çizgisinde de tam isabetle oynayarak karşılaşmayı 21 sayı, 2 ribaunt ve 1 asistle tamamladı.

11.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri