Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müşerref’e neocon desteği

ABD’nin eski BM Daimî Temsilcisi John Bolton, Pakistan’da 3 Kasım’da OHAL ilân eden Devlet Başkanı Pervez Müşerref’e destek çıktı. Bolton, ülkede “İslâmcı radikaller” tarafından bir ihtilâl yapılmasının ya da Müşerref’in bir suikaste kurban gitmesinin son derece tehlikeli bir duruma yol açacağını savunarak, “Bu durumda ülkenin nükleer silâhlarının El Kaide’nin eline geçmesi söz konusu olabilir’’ iddiasında bulundu.


Körfez ülkeleri, uçuş krizini azaltacak

Körfez ülkelerinde yapımı devam eden 59 havaalanı projesi, yakın zamanda dünyada baş gösterecek olan uçuş alt yapısı krizinin önüne geçecek.

Pakistan’da olağanüstü hal bir ay sonra kalkıyor

Pakistan’daki olağanüstü hal uygulamasının 1 ay içinde sona ereceği açıklandı.


  Chavez: Aznar gerçek bir faşist

Şili’de düzenlenen ve Latin Amerika ile İber yarımadası ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren 17. İbero-Amerika zirvesine katılan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar için “gerçek bir faşist” yakıştırması yaptı.


  Butto’nun Çaudri ziyareti engellendi

Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in 9 gün önce olağanüstü hal ilân ettiği ve anayasayı askıya aldığı Pakistan’da, muhalif lider Benazir Butto’nun, görevden alınan başyargıç İftihar Çaudri’yi ziyaret etmesi polis tarafından engellendi.


  Peres’e ağırlama Kral’ı gölgede bıraktı

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün resmî dâveti doğrultusunda Türkiye ziyaretine bugün başlayacak. İsrail Cumhurbaşkanı, Ankara’daki ilk gününde Anıtkabir’i ziyaret ederek saygı duruşunda bulunacak, daha sonra Bilkent Üniversitesi’nde konferans verecek.


  6 Amerikan askeri öldürüldü

Afganistan’ın doğusunda pusuya düşürülerek öldürülen 6 NATO askerinin Amerikalı olduğu bildirildi.


  Endonezya’da mehtere büyük ilgi

‘İstanbul-Cakarta, kardeş şehir’ faaliyetleri çerçevesinde İstanbul Belediyesi Mehter Grubu Endonezya’nın başşehri Cakarta’daki Pribadi Depok ve Karizma Bangsa Türk okullarında mehter gösterisi sergiledi.


  ABD yanlısı aşiret liderleri infaz edildi

Irak’ın başşehri Bağdat’ın kuzeydoğusundaki Diyala bölgesinde önceki gün düzenlenen intihar saldırısı sonucu Amerikan ordusu yanlısı 4 aşiret liderinin öldüğü bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri