Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Adıyamanlılar, Mevlânâ’yı Sema gösterisi ile andı

Mevlânâ Celâleddin-i Rumâ, 800. Doğum Yıldönümünde Adıyaman’da düzenlenen Sema gösterisiyle anıldı. İnsanlığın ortak kültürel mirasının temel yapıtaşlarından biri olan Mevlânâ Celâleddin-i Rumî’, 800. Doğum Yıldönümü kutlamaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adıyaman Belediyesi ile birlikte tasavvuf müziği konseri ve Sema gösterisi düzenlendi.



Türk edebiyatı Viyana’da

Viyana Eyaleti Kültür Müsteşarlığı himayesindeki “Türk edebiyatı günleri” şehirdeki Odeon tiyatrosunda başladı. Alte Schmiede san’at cemiyetinin girişimiyle düzenlenen “Türk edebiyatı günlerine” Elif Şafak, Nalan Barbarosoğlu, Murat Uyurkulak, Sema Kaygusuz, Ayfer Tunç, Murathan Mungan, Nedim Gürsel, Neşe Yaşın, Hasan Ali Topbaş, Faruk Duman ve Latife Tekin katılarak, kitaplarından örnekler sundular.



Kars’ta film festival günleri

2. Uluslararası Altın Kaz Film Yarışması ile 13. Avrupa Filmleri Gezici Festivali, resim sergilerinin açılışlarıyla Kars’ta başladı.



Bursa’da kukla ve gölge şenliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen ‘Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali’, 12 Kasım Pazartesi günü başlıyor.



Türkçe’nin Uluslararası 7. Şiir Şöleni Üsküp’te yapılacak

Türkiye Yazarlar Birliği’nin ilkini 1992’de Bursa ve Konya’da yaptığı Türkçenin Uluslar arası Şiir şölenlerinin 7.si Makedonya’nın başşehri Üsküp şehrinde yapılacak. 21 Kasımda başlayacak olan şölen 25 Kasımda sona erecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri