Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Suha Arafat kendisini savundu

Uzun bir aradan sonra sessizliğini bozan Filistinlilerin efsanevi lideri Yaser Arafat’ın dul eşi Suha Tavil, iddia edildiği gibi kendisine milyonlarca dolar servet kalmadığını, Filistin Yönetimi’nin kendisine verdiği 10 bin dolarlık emekli aylığı ile geçindiğini söyledi.

Arafat, üç yıl Ramallah’taki karargahında İsrail kuşatması altında kaldıktan sonra 2004’te hastalanarak Fransa’daki bir hastaneye kaldırılmış ve orada ölmüştü. Arafat’ın ölümüyle eşi Suha uzun bir süre sert iddialara maruz kalmış, Filistinlilerin yüz milyonlarca doları bulan parasının Arafat tarafından eşine miras bıraktığı yazılmıştı.

Yaşadığı Malta’nın başşehri Valetta’da Londra merkezli Dar’ul Hayat gazetesine konuşan Suha Tavil, “O günler hayatımın en zor günleriydi. Halbuki Arafat’tan ne mal, ne de milyon dolarlar bana kaldı.” dedi.

Arafatlı günlerde Fransa’nın başkenti Paris’te lüks bir hayat yaşayan Bayan Suha, eşinin ölümünden sonra Tunus’a yerleşmiş, fakat oradan da Tunus yönetimiyle çıkan bazı anlaşmazlıklardan dolayı Malta’ya yerleşmişti. 44 yaşındaki Bayan Suha annesi ve kızı Zahva ile birlikte yaşıyor.

Eşinin zehirlenerek öldürüldüğü yönündeki iddialarla ilgili olarak ise Bayan Suha, “O bir şehittir. Ölümüyle ilgili birçok iddia var. Fakat tıbbi tahliller kesin bir sonuç vermedi. Ve ölümünün kesin sebebini de öğrenebileceğimizi sanmıyorum.” şeklinde konuştu.

/ KAHİRE

12.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Peres ve Abbas Mecliste konuşacak

  Butto yürüyüşünü başlatıyor

  “ABD Irak’ı terk etmez”

  Suha Arafat kendisini savundu

  Pakistan başbakanı: İran, Türkiye ve Pakistan ortaklığı yaralara merhem olur

  Cami arsasında domuz gezdirdi

  ABD'de yağmur duası

  Müşerref’ten seri geri adım ve şantaj

  İngilizler duâya güveniyor


 Son Dakika Haberleri