Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Milyon dolarlık projeye ilgi yok

Sigara yasağını genişleten yasal düzenlemeler yapmaya hazırlanan Türkiye’de, uluslararası kuruluşların tütün salgınını önlemek amacıyla milyon dolarlık yardımlar vererek desteklediği proje ilgi görmüyor.

Alınan bilgiye göre, ‘’Sigara Kullanımını Azaltma Bloomberg Küresel Girişimi’’ kapsamında, dünya genelinde tütün salgınını önlemek ve sigarayla mücadelede yürütülecek faaliyetlere destek olmak amacıyla, geçen yıl New York Belediye Başkanı Michael R. Bloomberg tarafından yapılan 125 milyon dolarlık hibe yardımından Türkiye’de de yararlanacak kurum ve kuruluşlar aranıyor.

Bu yardım kapsamındaki fonlar, dünyada sigara içenlerin 3’te 2’sinin yaşadığı, gelişmekte olan ülkeler sınıfındaki Bangladeş, Brezilya, Çin, Mısır, Hindistan, Endonezya, Meksika, Pakistan, Polonya, Filipinler, Rusya, Tayland, Türkiye, Ukrayna ve Vietnam’da kullanılacak.

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Ulusal Tütün Kontrolü Program Sorumlusu Dr. Toker Ergüder, Bloomberg projesi ile ‘’sigarayla mücadele için kamu ve özel sektörün etkili müdahalelerde bulunması, toplumun bilgilendirilmesi ve politika değişikliğinin desteklenmesi amacıyla savunuculuğun geliştirilmesi, küresel sigara kullanımının saptanması amacıyla yetişkin içicilerle ilgili araştırmaların yapılması ve müdahalelerin etkinliğini değerlendirme konusunda faaliyetlerde bulunulmasının hedeflendiğini’’ bildirdi.

Ergüder, hazırlanacak projelere bir yıl süreyle 50 bin ile 500 bin dolar arasında veya 2 yıl süreyle 1 milyon dolar tutarında maddi yardım yapılacağını bildirdi.

/ ANKARA

12.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kuraklığın tarıma faturası ağır oldu

  Milyon dolarlık projeye ilgi yok

  Çelikus: Türkiye, "Şeytan üçgeni”nden kurtulmalı

  Geleceğin arabasını yapıyorlar


 Son Dakika Haberleri