Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çelikus: Türkiye, "Şeytan üçgeni”nden kurtulmalı

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, yabancı yatırımcıların, Türkiye’de yatırım yapmadan ülke ekonomisine hiçbir şekilde katkıda bulunmadan bir koyup beş kazandıklarını belirtti.

Çelikus, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ve yabancıların piyasadaki hakimiyetini gösteren verilerin üzüntü verici olduğunu belirtti.

Türkiye’nin adeta ‘’paradan para kazanan spekülatörlerin cenneti’’ olduğunu ifade eden Çelikus, Türkiye’nin, ekonomik anlamda güçlenmek istiyorsa döviz, faiz ve borsa olarak tanımlanan ‘’bermuda şeytan üçgeni’’nden kurtulması gerektiğini kaydetti.

Çelikus, yabancı yatırımcıların, Türkiye’de, yatırım yapmadan, ülke ekonomisine hiçbir şekilde katkıda bulunmadan, bir koyup beş kazandıklarını, üretim olmadığı için de işsizliğin her gün daha da arttığını belirtti.

Mahmut Çelikus, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra değişen dünya şartlarıyla birlikte küresel güçlerin savaş yöntemlerini değiştirdiklerine dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Sıcak savaş yerini ekonomik savaşlara bırakmıştır. Türkiye’nin döviz, faiz ve borsa üçgeninden sıyrılmadıkça, toplumsal ve sosyoekonomik bunalımların muhatabı olacağını, ülkenin bir kaos ortamına doğru hızla sürükleneceğini üzüntüyle görmekteyiz.’’

/ ANKARA

12.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kuraklığın tarıma faturası ağır oldu

  Milyon dolarlık projeye ilgi yok

  Çelikus: Türkiye, "Şeytan üçgeni”nden kurtulmalı

  Geleceğin arabasını yapıyorlar


 Son Dakika Haberleri