Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Çalıkuşu’nun evi kamulaştırılmıyor

Yazar Reşat Nuri Güntekin’in ünlü eseri ‘’Çalıkuşu’’nun bir bölümünün yazıldığı söylenen ve restore edilmek amacıyla kamulaştırılan evin kamulaştırma kararı iptal edildi.

Alınan bilgiye göre, Yazar Reşat Nuri Güntekin’in, Türkiye’de en çok okunan ve bilinen romanı olan ‘’Çalıkuşu’’nun bir bölümünü yazarken Çanakkale’de kaldığı ev, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek koruma altına alınması amacıyla kamulaştırıldı.

Harap haldeki binanın onarımı başlayıncaya kadar bütün kapı ve pencereleri tahta kalaslar ve naylonlarla kapatıldı. Çanakkale’nin ‘’Hastane Bayırı’’ diye bilinen mahallesinde bulunan 2 katlı tarihî ev yeniden hayat bulmayı beklerken, evin sahiplerinden Mehmet Okan Günalp, kamulaştırmaya itiraz ederek mahkemeye başvurdu. Ev sahibinin restorasyonu kendisinin yaptırmak istediği, mahkemenin de bu gerekçeyi yerinde görerek kamulaştırma kararını iptal ettiği öğrenildi.

19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başlarındaki mimari üslupla yapılan, valilik konutuna birkaç metre uzaktaki, İl Özel İdare lojmanları ile karşı karşıya bulunan evin, Çanakkale Koruma Kurulu’nda onaylanan proje doğrultusunda aslına uygun restore edilmesi gerekiyor.

/ ÇANAKKALE

12.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihî Kapalıçarşı 2010’a hazırlanıyor

  Çalıkuşu’nun evi kamulaştırılmıyor

  Saltanatın dervişleri, dervişlerin saltanatı

  Karikatür Festivali’nin teması hoşgörü

  Avrupalı kadınlar çiniye daha meraklı

  Block sergisi 16 Kasım’da

  Bollywood starları Türkiye’de


 Son Dakika Haberleri