Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

FIFA Onursal Asbaşkanı David Will Futbol Federasyonu genel kurulunun Mayıs ayının ilk haftasında yapılmasını istedi. Ancak oylamaya katılan 241 delegeden 192'si 14-15 Şubat tarihlerinde seçimli olağanüstü genel kurul toplanmasından yana oy kullandı. 48 delege seçime 'hayır' dedi, 1 oy geçersiz sayıldı.

Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda, seçim yapılıp yapılmamasıyla ilgili oylamada, 241 delegeden 192'si 'evet' oyu kullandı. FIFA Onursal Asbaşkanı David Will'in talebi üzerine gündemden çıkarılan, ancak 229 genel kurul delegesinin imzaladığı önergeyle divan tarafından yeniden gündeme alınan, seçim yapılıp yapılmamasıyla ilgili oylama sona erdi. Oylamaya katılan 241 delegeden 192'si 14-15 Şubat tarihlerinde seçimli olağanüstü genel kurul toplanmasından yana oy kullandı. 48 delegenin seçime 'hayır' dediği oylamada, 1 oy de geçersiz sayıldı. Oylama sonuçlarına göre Futbol Federasyonu delegeleri, 14-15 Şubat tarihlerinde, federasyon başkanı, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerini seçmek üzere yeniden sandık başına gidecek.

FIFA'NIN MAYIS ÖNERİSİ

FIFA Onursal Asbaşkanı David Will, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, TFF için bağımsız statü hazırlamak üzere bir çalışma grubu oluşturulmasını, bu grubun hazırlıklarını 30 Nisan'a kadar tamamlamasını ve statüyü mayıs ayının ilk haftasında yapılacak TFF Genel Kurulu'na sunmasını önerdi. Will, genel kurul gündeminin 7. maddesi olan, Federasyon Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nun seçimlerinin yenilenmesi ve oylama şeklinin belirlenmesi ile ilgili maddenin gündemden çıkarılmasını teklif etti. Bu maddenin gündemde kalması halinde, daha sonra söz alarak bu konudaki fikirlerini açıklayacağını belirtti.

KABUL EDEMEYİZ

TFF'nin sadece Avrupa'nın değil, dünyanın en büyük federasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak, ''Eğer ki TFF sorunlar yaşıyorsa, bu hem FIFA hem de UEFA için rahatsızlık yaratır. Biz de bu sorunları çözmek için buradayız. 2005 yılının başından beri üyemiz olan federasyonların statülerini, FIFA statüsüne uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Bu çalışma başladığında fark ettik ki, TFF'nin bağımsız statüsü yok, kanunla işleyişi düzenlenmiş. Üzülerek söylüyorum ki bu durum artık kabul edilemez'' dedi.

18.01.2008


 

Ulusoy: Kalırsam Avrupa'da final oynarız

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, dün toplanan genel kurulun ''olağanüstü'' olması gerektiğini belirterek, hukuki bir hata yapıldığını savundu.

Başkan Ulusoy, İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı ''ihtiyati tedbir'' kurulunun isteğiyle yapılan genel kurulun, olağanüstü olması gerektiğini ifade ederek, ''Olağanüstü genel kurulda gündeme madde ekleyemeyeceklerini bildiklerini için, genel kurulu 'olağan' topladılar. Böyle şey olmaz. Bu genel kurul olağanüstüdür. Futbol Federasyonu'nun olağan genel kurul tarihleri bellidir. Yılda bir kez olağan mali genel kurul toplanır, 4 yılda bir de başkanlık seçimi yapılır'' diye konuştu.

Haluk Ulusoy, federasyon başkanlığına kendisinden sonra gelecek kişiye iki çift sözünün olacağını belirterek, ''Ona diyeceğim ki, şayet Avrupa Şampiyonası'nda final oynayamazsan, federasyona gelirim ve hesabını sorarım'' ifadesini kullandı. 2006 yılında tüm dünyada rezil olmuş, Dünya Şampiyonası'na gidememiş bir federasyon devraldıklarını savunan Ulusoy, şöyle devam etti: ''Hiç kimsenin hayal edemeyeceği, ummadığı bir başarıya imza attık. Bu ülkede kim derdi ki Norveç'in Avrupa şampiyonası'na gitmek için 1 puana ihtiyacı var ama gidemeyecek ve Türkiye gidecek. Herkes Norveç'in gideceğine inanıyordu. Bir tek ben milli takımımızın Avrupa Şampiyonası'na gideceğine inanıyordum. Gittik Norveç'i orada yendik, döndük burada Bosna Hersek'i yendik. Şimdi ben bir hedef koymuştum. Bu hedef, şampiyonaya katılmak değildi. Final oynayacağımızı söylüyordum. Şimdi ben burada duracaksam, Allah nasip ederse, 'o finali oynayacağız' diyorum. Federasyonu şu şekilde ele geçirmek isteyen, federasyonun başına oturacak adama şimdiden söyleyeyim, diyeceğim iki çift laf var. 'Avrupa Şampiyonası'nda finali oynayamazsan federasyona gelirim ve bunun hesabını sorarım' diye kendisine söyleyeceğim.''

18.01.2008


 

Fenerbahçe 3 maçlık gurbete çıkıyor

Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda üst üste deplasman maçlarına çıkacak Fenerbahçe'yi zorlu bir hafta bekliyor.

Süper Lig'in 19. haftasında 20 Ocak Pazar günü deplasmanda Gaziantepspor'a konuk olacak sarı-lacivertli ekip, ardından 23 Ocak Çarşamba günü Fortis Türkiye Kupası (C) Grubu'ndaki son maçında Alanyaspor ile karşılaşacak. Fenerbahçe, deplasman serisinin son maçını 20. haftada Turkcell Süper Lig'in lideri Sivasspor ile yapacak.

Lige İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı kendi sahasında aldığı 2-2'lik beraberlikle puan kaybıyla giren ve ortaya koyduğu performansla taraftarında düş kırıklığı yaratan Fenerbahçe, zirve yarışından kopmamak için Gaziantepspor ve Sivasspor mücadelelerinde başarılı sonuçlar almak istiyor.

Kupada ise gruptan çıkma şansını son maça bırakan sarı-lacivertliler, puansız son sırada yer alarak iddiasını yitiren Alanyaspor karşısında da bir üst tur için mücadele verecek. Sarı-lacivertli ekip, yaklaşık 8 günlük süre içinde yapacağı 3 deplasman maçının ardından Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor mücadelesiyle yeniden taraftarıyla buluşacak.

Fenerbahçe, deplasman serisinin ilk maçında karşılaşacağı Gaziantepspor'u ligin ilk yarısında Kadıköy'de ligde yapılan maçta 21 yenerken, rakibiyle yine Kadıköy'de çıktığı Fortis Türkiye Kupası mücadelesinde 00'lık eşitliği bozamadı. Sarılacivertliler, ligde henüz kendi sahasında rakiplerine puan vermeyen Sivasspor'a karşı da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 1-0'lık galibiyet elde etmişti.

18.01.2008


 

Daum Türk medyasına kırgın

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlüğünü yapan Christoph Daum'un şu an çalıştığı Almanya ikinci lig takımlarından Köln'ün Antalya'daki antrenmanlarında, 'Türk medyasına röportaj vermiyorum' demesi dikkat çekti.

Antrenmanları takip eden Alman televizyon kanallarıyla bire bir özel ilgilenen Daum'un 6 yıl kaldığı Türkiye'deki medyaya böyle bir tavır alması yadırgandı. Köln takımı, Topkapı Futbol Center'de, Türk futbolcular Ümit Özat ve Taner Yalçın'ın da katıldığı 1,5 saatlik antrenmanda ter döktü. Daum'un ısrarla istediği Beşiktaş'ın alt yapısında yetişen genç ayak Batuhan Karadeniz'i renklerine bağlayacaklarını bildiren menajer Murat Kuş, hafta sonuna kadar transferin bitirileceğini söyledi. Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın genç futbolcu Batuhan'ın transferinde kendisi için bir sakınca olmadığını belirttiği öğrenildi. Batuhan'ın transferinde anlaşma kesinleşirse Antalya'daki takımın kampına katılacağı bildirildi.

18.01.2008


 

Bermek: Adayım

Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nun Ankara'da seçim kararı almasından sonra, ilk seçimi 1 oyla kaybeden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık adayı Ayhan Bermek, seçimlerde tekrar aday olduğunu açıkladı.

Ayhan Bermek'in açıklaması şöyle: "Toplumun bana gösterdiği teveccühe teşekkür ederim. Yapılacak seçimlerde ekibimle birlikte başkanlığa adaylığımı koyacağım. Türk futbolunu sorunsuz yönetmeye talibim."

18.01.2008


 

İlhan Cavcav: Ulusoy iyi işler yaptı

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Haluk Ulusoy gerçekten çok başaralı işler yaptı, ancak bu genel kurulun tarihi konusunda, yanındaki arkadaşlarının yanlış yönlendirmesi de olabilir, alınan karar ikinci bir genel kurulun yapılmasını gerektirdi" dedi.

18.01.2008


 

Trabzon'da tek yabancı Yattara

Süper Lig'de son yıllarda kadrosunda bulunan fazla yabancı oyuncu sayısı nedeniyle yabancı transferinde sıkıntı yaşayan bordo-mavililerde, yabancı sayısı 3'e kadar düştü.

Lig başlamadan Tomas Jun, Ardijan Djokaj, İbrahima Yattara, Kiki Musampa, Fredrik Risp, Milan Stepanov, Jefferson Galvao ve Daouda Jabi olmak üzere 8 yabancı oyuncusu bulunan bordo-mavili kulübün şu anda yabancı sayısı 3'e indi. Devre arasında Fredrik Risp'i Ankaraspor'a, Tomas Jun'u Çek Cumhuriyeti'nin FK Teplice takımına veren bordo-mavili kulüp, daha önce Ardijan Djokaj'i Almanya'nın Freiburg, Milan Stepanov'u Portekiz'in Porto Kulübü'ne satmıştı. Musampa ise FIFA'lık olarak takımdan ayrılmıştı. Trabzonspor, şu anda yabancı oyuncularından sadece İbrahima Yattara'dan yararlanıyor.

18.01.2008


 

Emre'nin yeni hocası Kevin Keegan oldu

Milli futbolcumuz Emre Belezoğlu'nun top koşturduğu İngiltere Birinci Futbol Ligi takımlarından Newcastle United teknik direktörlüğüne getirilen Kevin Keegan, daha önce de çalıştırdığı kulübün ''yarım kalan işlerini'' tamamlayacağını söyledi.

56 yaşındaki Keegan, kulübün sahibi Mike Ashley ile yaptığı bir saatlik görüşme sonrasında takıma dönmek için ikna olduğunu belirtti.

18.01.2008


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

9 Ocak Cumartesi:

3.30 İstanbul B.B-Sivas: Vedat Yüksel

15.00 Trabzon-OFTAŞ: Oktay Demiray

19.00 Beşiktaş-Kasımpaşa: Aytekin Durmaz

20 Ocak Pazar:

13.30 Kayseri-Konya: Kuddusi Müftüoğlu

13.30 Ankara-V. Manisa: Bülent Demirlek

13.30 Denizli-Ankaragücü: Halis Özkahya

13.30 G.Birliği-Çaykur Rize: Cüneyt Çakır

15.00 G.Antep-F.Bahçe: M. Kamil Abitoğlu

19.00 Galatasaray-Bursa: Bülent Yıldırım

POTADA BU HAFTA

19 Ocak Cumartesi:

14.00 Telekom-M.Akü Selçuk Üniversitesi

15.00 Antalya B.B-Galatasaray C. Crown

15.00 Mersin B. B.-Casa Ankara Kolejliler

16.00 Pınar Karşıyaka-Beşiktaş C. Turka

17.00 Kepez Belediyesi- Banvitspor

20 Ocak Pazar:

18.00 Darüşşafaka-Alpella

18.00 TTNet Beykoz-OYAK Renault

19.00 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen

18.01.2008


 

Sivas'ın soğuğu hakemi de ısırdı

Süper Lig'deki Sivasspor-Trabzonspor maçı sırasındaki soğuk hava, futbolculardan sonra hakem Selçuk Dereli'nin kulaklarını da yara etti.

Maç sırasındaki soğuk hava, futbolcuların özellikle kulaklarında sorun yaşanmasına sebebiyet vermiş, bazı futbolcuların kulakları şişerek soğuk ısırması olmuştu.

18.01.2008


 

Kayseri 5 golle moral buldu

Kayserispor'un, Fortis Türkiye Kupası'nda Alanyaspor'a 5 gol atarak ligdeki Konyaspor maçı öncesi moral bulduğu bildirildi.

Kayserispor Basın Sözcüsü Yücel Şahin, ''Konyaspor ile pazar günü yapacağımız maçtan 3 puan almak istiyoruz. Ligde bulunduğumuz yeri korumak için Konyaspor'u yenmemiz gerekiyor'' şeklinde konuştu.

18.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri